Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008

"Μεγαλυνάρια για την λήξη της Κατασκήνωσης"

Kataskinosi A.S.P.2008

" Ευγνωμοσύνης Εγκώμιον "

- Δεύτε παίδες πάντες χαρμονικώς, ψάλλατε εν ύμνοις και κροτήσατε εν ωδαίς, τους άξιους εργάτας κατασκηνώσεως μας, που δούλεψαν με πίστη και αυταπάρνηση.

- Πρώτον μνημονεύομεν αδελφοί, τον πνευματικό μας και πατέρα και λειτουργόν, ασπάσασθε με τάξη την δεξιά του χείρα και την ευχή σας πάτερ τοις τέκνοις δώσατε.

- Δεύτερον πατέρες αγαπητοί της κουζίνας πάντες οι πελάτες οι τακτικοί, τι ενθυμηθώμεν από τα φαγητά της και τα γλυκά της πάντα που μας εχάρισε.

- Μάθαμε μαθήματα φλογερά βάλαμε και πίστη ακαταίσχυντη στην καρδιά, κάναμε μετάνοιες και προσευχές αγίες, εσπερινούς και όρθρους και τα απόδειπνα.

- Δώσαμε τα πάντα στον χώρο αυτό, την καρδιά μας πρώτα που αγάπησε τον Χριστό, πήραμε αγάπη, ταπείνωση και Χάρη, ελπίδα για τον βίο τον πολυτάραχο.

- Γίναμε οι πρώτοι στην αρετή, σαν καλοί στρατιώτες στην παράταξη του Χριστού, όπλο μας ο ζήλος η παρθενία πλούτος, ασπίδα σωφροσύνη πίστη εγκράτεια.

- Τέτοια πανοπλία είν’ ασφαλής να μας προφυλάξει απ’ τα βέλη του πονηρού, τα πεπυρωμένα κινούμενα δολίως, ζητούντα την ψυχή μας να αφανίσουμε.

- Πρόσεχε στον κόσμο όταν θα βγεις, τις συνήθειες σου που’χες πρώτα μη θυμηθείς, ζήλειες ,ύβρεις φθόνο, και άπρεπες κουβέντες, δυσώδεις συζητήσεις, πάθη που φλέγουνε.

- Θα σε περιμένουν με απειλή, άσχημες παρέες για να βάλεις πάλι αρχή, όμως για θυμήσου πως είσαι στρατιώτης του μόνου Βασιλέως και Παντοκράτορος.

- Πάλεψε με δύναμη και χαρά, στάσου ανδρείος πάντα μπρος στα κύματα τα κακά, ο Κύριος μας τάζει ουράνια βραβεία για αγώνες επιγείους όπου τελέσαμε.

- Χαίρε Κατασκήνωση ιερά, τόπε ευλογημένε αναπαύονται οι ψυχές ,μητέρα μας αγία το χώμα ευωδιάζει, τα δέντρα τραγουδούμε τις ευλογίες σου.


- Τέλος ω Πατέρες αγαπητοί, δώσατε το λόγο και υπόσχεση σταθερή, το χειμώνα όλοι στο κατηχητικό μας και πάλι καλοκαίρι στην ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!!!


(π.Γ.Π.)
Iούλιος 2004

(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...