Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

"Αφιέρωμα: Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Ομολογητής"

(photo via)

Η Αναπλαστική Σχολή Πατρών σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη τον Ομολογητή, του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε σήμερα υπό του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου στην Δράμα.

-Βίος του Οσίου Γεωργίου-

Ο π. Γεώργιος γεννήθηκε στην Γεωργία της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Από μικρό παιδί άρχισε να γνωρίζει θλίψεις και πόνους στη ζωή του. Άλλος στη θέση του θα απογοητεύονταν, θα παραπονιόταν και θα λογάριαζε ως συνυπεύθυνο στο φόρτο της δοκιμασίας του τον Ύψιστο. Ο π. Γεώργιος Καρσλίδης όμως μέσα από πρωτόφαντους διωγμούς προσφυγιάς, σωματικούς τραυματισμούς, στερήσεις και πόνους, δεν έπαυσε να αγαπά και να δοξολογεί τον Εσταυρωμένο Λυτρωτή μέσα από τη καρδιά του. Τριών χρονών έμεινε πεντάρφανος. Έξι χρονών τον καταδιώκει βάναυσα ο αδελφός του. Έφυγε, εξορίστηκε σε μία σπηλιά γεμάτη χιόνι. Αλλά δεν βγήκε από το στόμα του λέξη βλάσφημη.

Απόσπασμα από την
ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου στην Μονή Αναλήψεως Δράμας (1.11.08).
Πηγή: www.romfea.gr

Όντως ο μακάριος ιερεύς και ασκητής τον σύντομον επί γης βίον του διήλθεν εν παντί συνιστών εαυτόν ως Θεού διάκονος, κατά το αποστολικόν, «εν υπομονή πολλή, εν θλίψεσιν, εν ανάγκαις, εν στενοχωρίαις, εν πληγαίς, εν φυλακαίς, εν ακαταστασίαις, εν κόποις, εν αγρυπνίαις, εν νηστείαις, εν αγνότητι, εν γνώσει, εν μακροθυμία, εν χρηστότητι, εν Πνεύματι Αγίω, εν αγάπη ανυποκρίτω, εν λόγω αληθείας, εν δυνάμει Θεού, ..., δια δόξης και ατιμίας, δια δυσφημίας και ευφημίας, ως πλάνος και αληθής, ως αγνοούμενος και επιγινωσκόμενος, ..., ως πτωχός πολλούς δε πλουτίζων, ως μηδέν έχων και πάντα κατέχων» (πρβλ. Β Κορ. 6: 4-10). Πάντα τα στοιχεία του βίου του παραπέμπουν εις αρχαία Συναξάρια και Γεροντικά, ενθυμίζοντα μεγάλους παλαιούς Οσίους και Ομολογητάς.


Η μνήμη του εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου.


Πρεσβείες του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του Ομολογητού Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον ημάς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αφιερωμα προς τον Αγιο Γεωργιο.Παρακολουθησα σημερα την τελετη αγιοποιησης και θα θελα να σας πω πως ως τοπο γεννησης του αναφερθηκε η Αργυρουπολη του Ποντου και απο τον Παναγιοτατο Πατριαρχη και απο τον Μακαριοτατο Μητροπολιτη Δραμας

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αφιερωμα στον Αγιο.Παρακολουθησα την σημερινη τελετη και θα θελα να σας πω πως ως γενετειρα του αναφερθηκε η Αργυρουπολη του Ποντου και απο τον Παναγιοτατο Πατριαρχη και απο τον Μακαριοτατο Μητροπολιτη Δραμας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το αφιέρωμά σας στον Μακαριστό Γέροντα Γεώργιο! Μ' αυτό τον τρόπο συμβάλλετε και σεις στο να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τη ζωή και τα θαύματα ενός ακόμα συγχρόνου Αγίου της Εκκλησίας μας, που, αν και αφανής, ο Καλός Θεός τον έφερε με τον τρόπο Του στην επιφάνεια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...