Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

" Νεανική Παρέμβαση "

(photo via)

Οι Νεανικές Ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών επί τη δημιουργία καρναβαλικού άρματος με την μορφή ορθοδόξου κληρικού (βλ. π.Εφραίμ) στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα για το 2009 δηλώνουν:

Ίσως ν' αναρωτηθεί κάποιος για την ευκαιρία του εγχειρήματος και πιθανόν να προβληματιστεί από την επικαιρότητα της παρεμβάσεως αυτής.

Ωστόσο, θέλουμε να καταθέσουμε την δική μας κραυγή αγωνίας και να υψώσουμε την νεανική μας καρδιά και φωνή, που φλέγεται από αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα, σε όποια προσπάθεια εξευτελισμού της Εκκλησίας και απόπειρα αποϊεροποίησης των οσίων και ιερών μας, στο όνομα της ελευθερίας των δικαιωμάτων και στο βωμό της εμπορικής αξιοποίησης των περιστάσεων.

Η καρδιά του έλληνα ορθόδοξου νέου, χτυπά έντονα αφουγκραζόμενη την πνοή της κοινωνίας , που έμαθε να σέβεται το ράσο και τον Ορθόδοξο Κληρικό, που αγωνίζεται εν μέσω δυσκόλων και αποκαλυπτικών καιρών να μεταμορφώσει τον κόσμο και ν' αλλάξει την ρότα την καθοδική, που ακολουθεί ο σύγχρονος κόσμος.

Ένεκα Τούτων, προβάλλοντας τα άγια πρότυπα των ιερέων εκείνων, που θυσιαστικά αγωνίζονται για το καλό της Εκκλησίας και των ανθρώπων,"υπέρ ων Χριστός απέθανε...", εκφράζουμε την αντίθεσή μας και στεκόμαστε απέναντι στις άτυχες επιλογές αυτές, που ευελπιστούμε να μην κρύβουν σκοπιμότητες και υποθάλπτουν συγκεκριμένους στόχους, αλλά αποτελούν άκαιρη και άστοχη εκμετάλλευση των καταστάσεων.

Πάτρα 9 Φεβρουαρίου 2009
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Μου έστειλε σήμερα ένας φίλος ένα πολύ όμορφο mail. Αν εξαιρέσεις ότι είναι chain mail είναι μια πολύ όμορφή ιστοριούλα και γι αυτό την μοιράζομαι μαζί σας. Είναι τροφή για σκέψη...
Ένας νεαρό και επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, οδηγούσε τη νέα του τζάγκουαρ κάπως γρήγορα σε μία γειτονιά όχι και τόσο καλόφημη. Πρόσεχε μην τυχόν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει απότομα ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα...
Κάποια στιγμή πιστεύοντας πως είδε κάτι να κινείται επιβράδυνε, αντί όμως να εμφανιστεί κάποιο παιδάκι, ένα τούβλο χτύπησε με δύναμη την πλαϊνή πόρτα της τζάγκουάρ του. Φρέναρε απότομα και κάνοντας όπισθεν κατευθύνθηκε στο σημείο που το τούβλο είχε ριχτεί.

Φανερά θυμωμένος πετάχτηκε... έξω από το αυτοκίνητό του, κι έπιασε ένα παιδί που βρήκε κοντά του, το έσπρωξε και το ακούμπησε με την πλάτη σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, φωνάζοντας «Γιατί το έκανες αυτό και ποιος είσαι; Τι νομίζεις ότι κάνεις; Αυτό είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο και το τούβλο που πέταξες του έκανε μια πολύ ακριβή ζημιά! Γιατί το έκανες»;

Το νεαρό αγόρι απολογητικά του είπε «σας παρακαλώ κύριε. σας παρακαλώ, ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω! Πέταξα το τούβλο γιατί κανένας δεν σταματούσε.» Με δάκρυα να κυλάνε στο πρόσωπό του και στο σαγόνι του, το αγοράκι έδειξε πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. «Είναι ο αδερφός μου» είπε «Το αναπηρικό του καροτσάκι αναποδογύρισε στο πεζοδρόμιο, έπεσε απ το καροτσάκι κι εγώ δεν μπορώ να τον σηκώσω». Το αγόρι ζήτησε από τον νεαρό «Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τον βάλουμε πίσω στο αναπηρικό του καροτσάκι; Είναι χτυπημένος και είναι πολύ βαρύς για να τον σηκώσω μόνος μου».

Ο οδηγός εμβρόντητος, προσπάθησε να συνέλθει, σήκωσε γρήγορα το ανάπηρο αγόρι και το καροτσάκι του, έπειτα πήρε ένα χαρτομάντιλο και περιποιήθηκε πρόχειρα τις πληγές του αγοριού. Με μια ματιά που του έριξε κατάλαβε πως τα τραύματα του παιδιού ήταν επιφανειακά κι όλα θα πήγαιναν καλά. «Σε ευχαριστώ, ο Θεός να σε ευλογεί» είπε το ευγνώμων αγοράκι στον ξένο. Ο οδηγός ταραγμένος ακόμη, απλά κοιτούσε το αγοράκι να σπρώχνει το καροτσάκι με τον αδερφό του πάνω στο πεζοδρόμιο πηγαίνοντας για το σπίτι τους..

Γύρισε προς τη τζάγκουάρ του αργά. Η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν εμφανέστατη αλλά ο νεαρός ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να την επιδιορθώσει. Άφησε τη ζημιά να υπάρχει για να του θυμίζει το μήνυμα «Μην ζεις τη ζωή σου τόσο γρήγορα έτσι ώστε να αναγκάζεις τον άλλον να σου πετάξει ένα τούβλο για να τραβήξει την προσοχή σου»! Ο θεός ψιθυρίζει στις ψυχές μας και μιλά στις καρδιές μας. Μερικές φορές όταν δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε, είναι αναγκασμένος να μας πετάξει ένα τούβλο. Είναι επιλογή μας να ακούμε ή όχι.

Και λέει στο τέλος ο αποστολέας:

Αν ο Θεός ήταν ψυγείο, η φωτογραφία σου θα ήταν πάνω του.
Αν ο Θεός είχε πορτοφόλι, η φωτογραφία σου θα ήταν μέσα σε αυτό.
Σου στέλνει λουλούδια κάθε άνοιξη.
Σου στέλνει μία ανατολή κάθε πρωί.
Τελικά είναι τρελός μαζί σου!
Είναι ε;" Σωτηρης απο τρωκτικο το πηρα και αυτοι απο αλλου

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά φιλότιμες οι προσπάθειες που καταβάλετε προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους διακωμωδήσεις, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ….!
Ο π. Εφραίμ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ… πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού που μας κυριεύουν και να μάθουμε να πληρώνουμε. Το πατρινό, αλλά και κάθε καρναβάλι, ξένο προς τη ζωή της Εκκλησίας μας, σατιρίζει πρόσωπα και πράγματα ενίοτε και θεσμούς, όταν η διοίκηση των θεσμών είναι ανίκανη να προστατέψει τον εαυτό της. Με καλή και αγαθή προαίρεση πιστεύω ότι με τον π. Εφραίμ δεν προσβάλετε η Εκκλησιαστική Διοίκηση και εν γένει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Αν έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η Εκκλησία μας βάλλεται θα πρέπει να κοιτάξουμε τις καμπούρες μας… για να μη δίνουμε τροφή στα λυσσασμένα σκυλιά που παραφυλάνε να μας κατασπαράξουν. Ελπίζω να μην υπάρχει λογοκρισία!

Αναπλαστική Σχολή Πατρών είπε...

Εμείς θέλουμε μόνο να καταθέσουμε την δική μας κραυγή αγωνίας και να υψώσουμε την νεανική μας καρδιά και φωνή, σε όποια προσπάθεια εξευτελισμού της Εκκλησίας και απόπειρα αποϊεροποίησης των οσίων και ιερών μας, στο όνομα της ελευθερίας των δικαιωμάτων και στο βωμό της εμπορικής αξιοποίησης των περιστάσεων.Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Το “Περιβόλι της Παναγιάς μας” και το Αιματοβαμένο Τίμιο Ράσο των Αξίων Κληρικών δεν τα αγγίζει ούτε το άρμα του “Εφραίμ” ούτε ο θεσμός καρναβάλου!
Ο λόγος απλούστατος, είναι εφήμερα. Και το εφήμερο δεν αμαυρώνει το Θεϊκό.
Ο Αγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας λέγει γι' αυτούς οι οποίοι δεν τιμούν το λειτουργό του Θεού (Περί της εν πνεύματι και αληθεία προσκυνήσεως και λατρείας, Λόγος ΙΓ'):
"Είναι αληθινά μεγάλο δώρο και άξιο θαυμασμού να παρίσταται ο Ιερέας ενώπιον του Θεού και να Τον διακονεί. Αυτός που δεν τιμά το λειτουργό του Θεού υπόκειται σε τιμωρία, κι όποιος περιφρονεί το θεϊκό αξίωμα θα πληρώσει πικρά τους λόγους της υπεροψίας του. Θα βρούμε και τον ίδιο τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, να φροντίζει για το σεβασμό αυτού του νόμου. Κανένας λοιπόννα μην κρίνει τον Ιερουργό, έστω και αν δείχνει αυτός κάποια αμέλεια κι είναι κάπως αδιάφορος στο να ζει σύμφωνα με τις εντολές του θείου Νόμου. Δεν πρέπει λοιπόν να ασεβούμε στο Θεό με αφορμή τα λάθη των Ιερέων."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...