Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

"Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου..."

" Λυκούργος, Κατά Λεωκράτους, 95-96(4ος αι. π.Χ.)
Τόπος των Ευσεβών"

" Λένε λοιπόν ότι στη Σικελία, γιατί αν και είναι μυθική μάλλον η ιστορία θα είναι ταιριαστή και σε εσάς όλους τους νεότερους να την ακούσετε, ξεχύθηκε από την Αίτνα χείμαρρος φωτιάς και λένε ότι αυτός κατευθυνόταν και προς την υπόλοιπη περιοχή και μάλιστα προς κάποια πόλη από όσες εκεί κατοικούνταν.Και λένε ότι άλλοι όρμησαν να φύγουν αναζητώντας τη σωτηρία τους, ένας όμως από τους νεότερους, επειδή έβλεπε ότι ο πατέρας του ήταν πολύ ηλικιωμένος και δεν μπορούσε να φύγει αλλά ότι κινδυνεύει ν' αποκλειστεί, αφού τον σήκωσε στους ώμους του τον μετέφερε.


Επειδή όμως κατά την γνώμη μου, προστέθηκε φορτίο και αυτός αποκλείστηκε. Στο σημείο αυτό λοιπόν αξίζει να προσέξουμε τη Θεία Δύναμη, ότι δηλαδή δείχνει ευνοϊκή διάθεση προς τους ενάρετους ανθρώπους.


Δηλαδή ότι η ροή της της φωτιάς έγινε κυκλική σ' εκείνο το μέρος και ότι σώθηκαν μόνο αυτοί (δηλαδή υιός και πατέρας), από τους οποίους και το μέρος αυτό ακόμη και τώρα ονομάζεται Τόπος των Ευσεβών. Και λένε ότι όσοι έφυγαν γρήγορα και εγκατέλειψαν τους γονείς τους όλοι αναξαιρέτως χάθηκαν " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...