Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

" O Kήρυκας της Σταυρικής Διακονίας... "

Elder Gervasios


" .... Όταν ωμιλούσε ο χριστοκεντρικός κήρυκας π. Γερβάσιος έβγαινε από το χρυσό του στόμα ένα κύμα ευωδίας σαν το θυμίαμα, που βγαίνει από το θυμιατό. Το όνομά του κυκλοφορεί με την ταχύτητα του ανέμου. Τον θέλουν παντού. Η φωνή του σκόρπιζε ρίγη συγκινήσεων και ενθουσιασμού. Τα ακροατήριά του ήσαν πολυπληθή από ανθρώπους κάθε ηλικίας, μορφώσεως, φύλου και επαγγέλματος. Τα κηρύγματά του που ήσαν γεμάτα ουσία και συνεκλόνιζαν τις διψασμένες ψυχές για το λόγο του Θεού, μίλησαν σε πολλές καρδιές και αφύπνισαν πολλές συνειδήσεις. Όταν κήρυττε έπασχε και όταν έλεγε Ζω δε ουκέτι εγώ, Ζη δε εμοί Χριστός, αυτό το έβλεπαν οι ακροατές του στη ζωή του και δεν είχαν καμιά απολύτως αμφιβολία. Οι ακροατές του τον ελάτρευον... "Πηγή: Παναγιώτου Αντ. Λόη, "Γερβάσιος ο Άγνωστος Άγιος των Ημερών μας και Φάρος των Πατρών" Πάτρα 1998, σ121-122.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Λόη αφού τον πολεμήσατε ΑΙΣΧΡΑ τώρα τολμάτε να χρησιμοποιείτε από αυτά που εκείνος εκοπίασε και έχασε το μάτι και την ζωή του. κανονικά έπρεπε να έχει γίνει βραδινό προς τιμή του Λόη που αφιέρωσε την ζωή και την τσέπη του για να βγάλει βιβλία και να περισώσει πολύτιμο υλικό για τον π. Γερβάσιο. Για ρίξτε μια ματιά σε επιστολή του πρώην πρόέδρου σας π. Κωνσταντίνου Γκοτσόπουλου για να ζητήστε ομαδικά συγνώμη από τον αγωνιστή Λόη.

Αναπλαστική Σχολή Πατρών είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ,ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Π.ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΛΟΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ είπε...

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟ SITE ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΗΓΗ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΟΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.ΠΙΚΡΙΑ ΝΑΙ.ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΧΙ.Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ.ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΤΟΥ ΥΔΡΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΤΣΑΝΤΙΛΗ.ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...