Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

"Συνέντευξη από τον Θεό...."


Τις Προάλλες ο δρόμος μου με έφερε σε έναν φίλο, ο οποίος διατηρεί κατάστημα & μέσα στην κουβέντα μας, μου είπε να διαβάσω ένα κείμενο το οποίο ήταν κολλημένο στον τοίχο. Το κείμενο αυτό είναι αλήθεια ότι με εξέπληξε & σας το μεταφέρω για να μοιραστείτε μαζί μου τα συναισθήματα που αποκόμισα. Ευχαριστώ το φίλο μου Αθανάσιο που μοιράστ- ηκε μαζί μου αυτήν την εμπειρία.......


Είδα ένα όνειρο, ότι πήρα συνέντευξη από το Θεό. -Θες λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη; Ρώτησε ο Θεός. - Αν σας περισσεύει χρόνος.... απάντησα. Ο Θεός Χαμογέλασε: Έχω μια ημέρα & μια αιωνιότητα. Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις; -Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους ; Και ο Θεός απάντησε χαμογελώντας: Οτι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ & πεθαίνουν σαν να μην έζησαν καθόλου! Ότι χάνουν την υγεία τους προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά & ύστερα χάνουν τα λεφτά για να ξαναβρούν την υγεία τους! Ότι βιάζονται να αποβάλουν την παιδικότητά τους, θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα & ύστερα παρα- καλούν να ξαναγίνουν παιδιά! Ότι με το να αγχώνονται για το μέλλον τους λησμονούν το παρόν τους κι έτσι δεν ζουν ούτε το μέλλον ούτε το παρόν! Ο Θεός πήρε το χέρι μου στο δικό του, μείναμε για λίγο σιωπηλοί & μετά ρώτησα:


Σαν γονιός, ποιά τα μαθήματα ζωής που θα θέλατε να μάθουν τα παιδιά σας ; Να μάθουν ότι δεν μπορούν να αναγκάσουν τους άλλους να τους αγαπήσουν!!! Αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να γίνουν άξιοι να Αγαπηθούν !!! Να μάθουν ότι δεν μετράνε περισσότερο τα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας, αλλά οι Άνθρωποι που έχουμε στη Ζωή μας !!! Να μάθουν ότι δεν ωφελεί να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους! Να μάθουν ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα περισσότερα, αλλά αυτός που χρειάζε- ται τα λιγότερα !!! Να μάθουν ότι μέσα σε ελάχιστες στιγμές μπορείς να ανοίξης στον άλλον πληγές, που χρειάζονται χρόνια πολλά να τις γιατρέψεις!!! Να μάθουν τη συγχώρηση, συγχωρώντας !!!


Να μάθουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους Αγαπούν πραγματικά, που όμως δεν ξέρουν πως να δείξουν ή να εκφράσουν τα αισθήματά τους! Να μάθουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγορά- σουν τα πάντα εκτός από την ΕΥΤΥΧΙΑ ! Να μάθουν ότι δύο άνθρωποι μπορεί να κοιτούν το ίδιο πράγμα & να βλέπουν δύο διαφορετικά πράγματα! Να μάθουν ότι δεν φτάνει πάντα να σε συγχωρούν οι άλλοι, πρέπει να μπορείς να συγχωρείς κι ο ίδιος τον εαυτό σου!!! Και να μάθουν ότι για τα Παιδιά μου, θα είμαι Πάντα ΕΔΩ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...