Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

" π. Θεοφάνης Τερζής "


(φώτο από την εξόδιο ακολουθία)

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Βιογραφικό σημείωμα

Ο π. Θεοφάνης Τερζής γεννήθηκε το 1921, στην Πάτρα στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα. Από μικρός ορφάνεψε από πατέρα και διακρίθηκε για το ζήλο του και την αγάπη του για το Θεό, γεγονός που τον οδήγησε αργότερα στις τάξεις του ιερού κλήρου. Το 1943 παντρεύτηκε την μετέπειτα πρεσβυτέρα Νικολίτσα με την οποία απέκτησε τρία ευλογημένα παιδιά. Το 1944 χειροτονείται διάκονος, το 1950 ιερέας από τον μακαριστό επίσκοπο Θεόκλητο. Υπηρέτησε αρχικά ως εφημέριος εις τους ιερούς ναούς Αγ. Ιωάννου Κ. Αχαϊας, Αγ. Νικολάου Πατρών και εν τέλει στον Ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών όπου διετέλεσε ως προϊστάμενος επί πολλά συναπτά έτη.

Υπήρξε στενός συνεργάτης και γνήσιος μαθητής του αοιδίμου διδασκάλου των Πατρών, π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.
Συνδέθηκε στενά και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως με τον π. Χριστόδουλο Φάσσο, με τον
μητροπολίτην πρώην Ύδρας κυρόν Ιερόθεον, με τον κ. Γεώργιο Οικονόμου κ.α. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών,χρημάτισε πνευματικός αυτής και άφησε τη φήμη ενός αξίου λειτουργού του Υψίστου, γνήσιου και αληθινού οικογενειάρχου και σωστού, ακέραιου και ελληνορθόδοξου πνευματικού.

"Φτωχός μπήκε στην ιεροσύνη και φτωχός βγήκε". Εκοιμήθη στις 14 Ιανουαρίου 2010, πλήρης ημερών σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του 3 παιδιά, 6 εγγόνια και 5 δισέγγονα που ο Θεός του χάρισε.

Αιωνία του η Μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...