Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

" Ωραία Φιλία με αληθινή αξία..."
Πέντε γράμματα...Ξεκινά από “φ”! Έλα μπορείς να τα καταφέρεις!! Είναι κάτι που όλοι συνέχεια το ψάχνουμε και όταν το βρούμε μας αλλάζει τη ζωή και μας γεμίζει τη μέρα. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που μας απαγοητεύει κιόλας, αλλά αν έχει γερά τα θεμέλιά του αντέχει στον χρόνο. Μα ναι, πως δεν το' χα σκεφτεί νωρίτερα!!! Η λέξη που ψάχνουμε είναι η ΦΙΛΙΑ!!!


Φιλία είναι να δίνεις τον εαυτό σου στον άλλο. Να προχωράτε μαζί έχοντας μια κοινή πορεία. Φιλία είναι να θες να είσαι συνέχεια με τον άλλον. Να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις.

Πως μπορείς να γίνεις ένας καλός φίλος;

Μπορείς να δείξεις το ενδιαφέρον σου στους άλλους ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα. Μ' ένα απλό σημείωμα, μ' ένα τηλεφώνημα-δεν είναι ανάγκη να είναι πολύωρο- αρκούν δυό απλές κουβέντες και ο άλλος καταλαβαίνει το ενδιαφέρον μας.

Ξέρεις, μπορείς να κάνεις πράγματα που ούτε είχες ποτέ φανταστεί. Πώς; Με το παραδειγμά σου. Καθένας έλκεται από κάτι το ανώτερο και ο άνθρωπος που έχει στην ζωή του τον Χριστό είναι πάντα ένα ανέσπερο φως. Μια συμβουλή, μια καλή κουβέντα, στο κυλικείο του πανεπιστημίου, στην αυλή του σχολείου, στον δρόμο για τη δουλειά.

Ωραία Φιλία με αληθινή αξία...

Πηγή: Περιοδικό “ΕΡΩ” τεύχος 2, σελ 29-30, Ιούνιος 2010, Θεσαλλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...