Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

“ Ορθοδοξία: Μια Καρδιακή Αποκάλυψη... “Είμαι ξένη, από τη Γαλλία, ζω στην Ελλάδα 20 χρόνια. Πρώην καθολική, ασπάσθηκα την Ορθοδοξια πρίν από 7χρόνια.

Έφυγα από το “θέατρο” διότι μου αποκαλύφθηκε η Αλήθεια. Με την ανάγνωση της Αγίας Γραφής, του Ψαλτηρίου και τον Εκκλησιασμό ήρθα σε επαφή με τα αρχαία ελληνικά.

Ουδέποτε η δυσκολία που αντιμετωπίζω στην κατανόηση των Γραφών αποτελούσε εμπόδιο στην κοινωνία μου με τον Θεό. Το κάθε τι έχει λόγο που υπάρχει, όπως υπάρχει. Ο Θεός με την Χάρη του αναπληρώνει όλα μας τα κενά και τις ελλείψεις. Ας μην γίνει ο λόγος του Θεού, λόγια... Ας μην τα φέρουμε όλα κομμένα και ραμμένα στα ανθρώπινα μέτρα μας.

Τόσα φωτεινά παραδείγματα συγχρόνων αγίων και γερόντων οι οποίοι κατείχαν ελάχιστη κατά κόσμον μόρφωση και όμως, ήταν τόσο πλούσιοι κατά Θεόν. Σήμερα γεμίσαμε απόψεις, όλοι έχουμε απόψεις για τα πάντα. Πολλά λέμε για τον Θεό, όμως λίγα βιώνουμε από αυτά που λέμε.

Η Ορθοδοξία δεν είναι μια θρησκεία, ένας σύλλογος, ένας ανθρώπινος οργανισμός. Είναι η αποκάλυψη του Θεού στην καρδιά του ανθρώπου.

Έτσι το ζω, έτσι αισθάνθηκα, όταν με καλοσώρισε. Αισθάνθηκα τον Θεό καρδιακά, όχι εγκεφαλικά. Στην Ορθοδοξία βρήκα αυτό που ποθούσα και έψαχνα, αυτό που δεν είχα και ήθελα...


Πηγή: Περιοδικό “ΕΡΩ” Τεύχος 2, σελ.87-88, Θεσσαλονίκη Ιούνιος 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...