Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

" Νέοι άνθρωποι που αντιστέκονται στο ρεύμα της εποχής... "
       Δεν μπορεί κανείς να μην συγκλονίζεται, όταν μέσα στην αποχριστιανίζουσα κοινωνία μας υπάρχουν και όχι μόνον. Ξεπερνώντας τους πειρασμούς και τις προκλήσεις των καιρών τους ξεπερνούν και δίνουν μαρτυρία Ιησού Χριστού. Προβαίνουν σε αξιοθαύμαστες ενέργειες που υπερβαίνουν την ανθρώπινη λογική, προκαλούν εκπλήξεις και δίνουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας, ότι τίποτε δεν χάθηκε ακόμα. Διότι το να υπερβαίνεις τη φύση που « ζητεί τα εαυτής», είναι μέγιστο κατόρθωμα, που μόνο με τη χάρη και τη δύναμη του Θεού μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς.

          Αυτά περίπου μας έκανε να αναλογισθούμε ο νεοκαρείς μοναχός Ιερόθεος από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.

          Ο κατά κόσμο Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος, ένας νέος με σωστή εκκλησιαστική παιδεία που έλαβε τόσον από το οικογενειακό του περιβάλλον, όσον και από την αυλή της Εκκλησίας και Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, μας εξέπληξε με την απόφαση του να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο Θεό και να Τον υπηρετήσει μέσα από στενή και τεθλιμμένη οδό της μοναχικής ασκήσεως.
         
Επέλεξε μια χαρισματική πορεία που απαιτεί πολλούς κόπους και ιδρώτα, διότι η υπέρβαση της φύσεως είναι όντως το μεγαλύτερο άθλημα. Έτσι καλείται να πορευθεί με πλήρη αποδέσμευση από τις κοσμικές φροντίδες με την καθολική αναφορά προς τον Θεό και το θέλημα Του.

          Ευελπιστούμε, ότι με τα εξαίρετα πνευματικά χαρίσματα που διαθέτει και τα οποία θα καλλιεργούνται με την  αγάπη και την άγρυπνη φροντίδα του έμπειρου πνευματικού  πατρός του και με τη χάρη του Θεού, η οποία παρέχεται στους αγωνιστές της προσευχής και της ασκήσεως, θα λάμψει ως καταξιωμένος μοναχός ,γενόμενος « φως τοις κοσμικοίς».

          Έτσι θα χαίρεται την πνευματική του πρόοδο τόσο η ευσεβής οικογένεια του, όσο και η Ιερά Μονή στην οποία εγκαταβιώνει, αλλά θα χαίρεται και σύμπασα η Εκκλησία για το πιστό παιδί της.
          Αγαπητέ Ιερόθεε και λοιποί νεόφυτοι συμμοναστές ευχόμεθα καλή ασκητική βιωτή.
                            

  Πρωτ. Γερασιμάγελλος Στανίτσας
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...