Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

''Πρώην Προτεστάντης πάστορας ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και χειροτονήθηκε''

«Την Ορθοδοξία ασπάστηκε ένας πρώην προτεστάντης ιερέας, στην περιοχή του Ίρκουτσκ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια διακονίας.

Ο πρώην Προτεστάντης κληρικός π. Ίγκορ χειροτονήθηκε ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και λειτουργεί σε ένα χωριό στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Να σημειωθεί, ότι όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, από το 1990 άρχισε να συμμετέχει σε συνεδρίες της προτεσταντικής Εκκλησίας.

Επίσης, τόνισε ότι ταξίδευε από χωριό σε χωριό ως ιεραπόστολος, και έκανε χιλιάδες κηρύγματα όλα αυτά τα χρόνια για το προτεσταντισμό.

Μέρα με την ημέρα υπογράμμισε, ένιωθε μια απογοήτευση για τον Προτεσταντισμό, και έβλεπε μια Εκκλησία κενή.

Ο π. Ίγκορ αμέσως άρχισε να διαβάζει πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και καθημερινά συνομιλούσε με ιερείς, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να γίνει ιερέας και η οικογένειά του να επιστρέψει στην Ορθοδοξία.

Σε συνέντευξή του ο π. Ίγκορ μεταξύ άλλων τόνισε, ότι τα βιβλία που τον βοήθησαν να ασπαστεί την Ορθοδοξία ήταν του Μητροπολίτη Σουρόζ Αντώνιου, του Αγ. Ιωάννη της Κροστάνδης, του πρωθ. Αλεξάνδρου Σμέμαν και του Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας.

“Ο καθένας που αναζητά την αλήθεια, να είναι βέβαιος ότι θα την βρει. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας”, πρόσθεσε κλείνοντας ο π. Ίγκορ.»

Ως ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας

Πηγή: romfea.gr

1 σχόλιο:

Υπάρχει ακόμα... είπε...

Αλήθεια είναι ότι όποιος ψάχνει την αλήθεια θα τη βρεί.
Αλήθεια είναι ότι οι διαμαρτυρόμενες εκκλησίες είναι "κενές" γιατί είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης.
Όμως είναι γεγονός ότι η Αλήθεια δε βρίσκεται στην ορθόδοξη, καθολική και οποιαδήποτε άλλο κακέκτυπο-αντιγραφή της πρώτης εκκλησίας που ο Ιησούς θεμελίωσε.
Η εκκλησία του Χριστού υπάρχει όπως Αυτός την άφησε. Με αποστόλους, με κατ' οίκον συναθροίσεις. Με αληθινή οδηγία του Αγίου Πνεύματος.
Μακάρι να βρεθούν κι άλλες ψυχές όσο υπάρχει καιρός.. Μακάρι οι άνθρωποι να ζητήσουν με ειλικρίνια το Δρόμο Του....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...