Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

" Μια σκέψη ενός Νέου... "

Είμαι ένα παιδί 16 ετών και πριν λίγο γυρίζοντας από την εκκλησία της Κυριακής, η ώρα 10-40 περίπου , στον δρόμο συνάντησα 5 άτομα, μου έκαναν εντύπωση από απόσταση ήταν 4 μεσήλικες και ένα νέο παιδί σε ηλικία, όλοι φορούσαν κουστούμια άλλοι με γραβάτα άλλοι όχι , κυρίως εντύπωση μου έκανε το παιδί που ήταν και αυτό ντυμένο κυριλέ όπως λέμε εμείς σήμερα. 
Όταν φτάσαμε ο ένας απέναντι από τον άλλον, στην απέναντι πλευρά του δρόμου πήγαν μπροστά οι τρεις μεσήλικες με τον νεαρό, πίσω έμμηνε ένας μεσήλικα και κάναμε τον εξής διάλογο .

Μεσήλικας -Καλημέρα.
Εγώ – Καλημέρα.

Μεσήλικας -Δίνουμε ένα περιοδικό που αναφέρετε για την ζωή του Χριστού (από πού προήρθε , πώς έζησε , γιατί πέθανε ) είναι δωρεάν να σας το δώσω να το διαβάσετε ?

Εγώ -Όχι ευχαριστώ

Του απάντησα και έφυγα αμέσως.Κατάλαβα πώς δεν ήταν ένα καθεαυτού χριστιανικό βιβλίο, όμως ένας άνθρωπος που δεν ήξερε και πολύ δεν θα το καταλάβενε …ο λόγος που το κατάλαβα ήταν πώς ο Χριστός μας δεν προήρθε αλλά υπήρχε πάντα και θα υπάρχει πάντα διότι είναι Ο ΩΝ , το ερώτημα πως έζησε ο Χριστός? Μας πηγαίνει στο υλικό όπου θα έβγαζαν διάφορα ψέματα για την ζωή του Χριστού , εξάλλου όλος ο κόσμος γνωρίζει για την ζωή του Χριστού μας ευτυχώς ακόμα τουλάχιστον , το τελευταίο ερώτημα το γιατί πέθανε ο Χριστός μας δεν ήθελα καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να γράφει μέσα ... Ο Χριστός θυσιάστηκε για εμάς , για τις δικές μας αμαρτίες και τώρα κάποιοι σε βάζουν στα ερωτήματα και να σου παρουσιάσουν μια άλλη αλήθεια που αλλά τίποτα παρά αλήθεια δεν είναι …

Πόσο απλά αυτό το περιοδικό μας έβαζε σε ερωτήματα που κάποιος να μην τους έδινε πολύ σημασία και να διάβαζε αυτά που έγραφε όπου θα τον έκαναν να ριζώσει στο ψέμα κάποιων προτεσταντικών , μαρτύρων του ιεχωβά η ότι άλλο ήταν ….

Το γεγονός συνέβη στις Ιτιές της Πάτρας έξω από την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...