Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

" 47 XΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ... "Γράφει ο: Ιεροδιάκονος π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος

“ 47 χρόνια πέρασαν και δεν μπόρεσαν να διαγράψουν από την εκκλησιαστική ιστορία μια σπάνια μορφή, μια ξεχωριστή για τα εκκλησιαστικά δεδομένα προσωπικότητα, μια καινοτόμα και πρωτοπόρα για την εποχή της φυσιογνωμία.

Εμείς οι νεώτεροι μπορεί να μην γνωρίσαμε τον π. Γερβάσιο αλλά με παρρησία μπορούμε να ομολογήσουμε πως μας άγγιξε ο ζήλος του για την Εκκλησία, μας ενέπνευσε ο πόθος του ο ιεραποστολικός, μας σαγήνευσε η ιερατική του ζωή και πορεία.

47 χρόνια μετά και ο π. Γερβάσιος είναι τόσο επίκαιρος παρά ποτέ. Σε μια εποχή που όλα κλυδωνίζονται, θεσμοί διαλύονται, κράτη και πολιτείες συρρικνώνονται, πόλεμοι ακούγονται, φωνές αγωνίας αγανακτισμένων πολιτών ηχούν ανά την οικουμένη, απαιτείται μια φωνή που θα δώσει ελπίδα, ένα κήρυγμα που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, μια παρουσία ακέραιη και σταθερή σε πιστεύω και αξίες.

Ο π. Γερβάσιος σήμερα θα μπορούσε να αποτελέσει τον παράγοντα εκείνο που στο πρόσωπό του ο κόσμος θα έβρισκε παρηγοριά, ανακούφιση, ένα γνήσιο ποιμένα που ανά πάσα στιγμή θα θυσιαζόταν για το ποίμνιο του.

Αιωνία και άληστος αυτού η Μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...