Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

" 47 Χρόνια Μνήμης- Ευλαβικό Αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο..."


Γράφει η : Ευαγγελία Κακολύρη
(Φοιτήτρια)


Με αφορμή το αφιέρωμα στον μακαριστό γέροντα π.Γερβάσιο Παρασκευόπουλο θα ήθελα μέσα απο την εμπειρία μου στα κατηχητικά σχολεία της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών να πώ κι εγώ δυο λόγια. Γνωρίζουμε όλοι ότι μέλημα του π. Γερβασίου ήταν τα παιδιά,τα οποία όπως έλεγε είναι το αύριο του Έθνους μας κ οι χρυσές ελπίδες του μέλλοντός του! Στο κατηχητικό αναπλάθεται η ψυχή μέσα απ'ο την κατήχηση της Αγίας Γραφής και διαμορφώνεται σύμφωνα με Αυτή.

Το κατηχητικό είναι η συμπλήρωση του έργου της Εκκλησίας και της οικογένειας.Μέσα σε κλιμα αγάπης,ελευθερίας,δημιουργικότητας και συντροφικότητας το κατηχητικό σχολείο έγινε για εμάς μια ζεστή φωλιά,ένα καταφύγιο όπου μέσα από εποικοδομητικά θέματα γνωρίσαμε το λόγο του Θεού, ήρθαμε σε επαφή με τα μυστήρια της Εκκλησίας,γνωρίσαμε τις παραδόσεις της,ψάλλαμε,διασκεδάσαμε,τραγουδήσαμε, λύσαμε τις απορίες μας και συζητήσαμε τους προβληματισμούς μας.

Όντας μαθήτρια του κατηχητικού σχολείου της Αναπλαστικής Σχολής οφείλω να ομολογήσω πως πήρα γερά εφόδια,μέσα απο τα μαθήματα και το παράδειγμα των κατηχητριών μου,ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω τη ζωή που ανοίγεται μπροστά μου,τα προβλήματα της και να μπορώ να έχω το κεφάλι μου ψηλά σ'αυτή την τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε. 

Μέσα απο τα καθημερινά μου βιώματα συνειδητοποιώ πως όλα αυτά που έμαθα μέσα στο κατηχητικό είναι απαραίτητα κ αναγκαία σε οποιαδήποτε πτώση μου και οτι ο δρόμος της επιστροφής θα είναι ανοιχτός!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...