Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

" 47 Χρόνια Μνήμης- Ευλαβικό Αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο..."

Εμπειρία από την Αναπλαστική Σχολή Πατρών

Γράφει ο: Σωτήριος Τσελές
(Δάσκαλος)


Πάνε περίπου 2 χρόνια από τότε που γνώρισα για πρώτη φορά την Αναπλαστική Σχολή Πατρών και την κατασκήνωσή της. Ένας χώρος πραγματικά ευλογημένος και ιερώτατος. Φαίνεται αδύνατον να αναλογιστεί κανείς ότι πίσω από το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται θαμμένο το σώμα, το θείο εκείνο σκεύος, μέσα στο οποίο φώλιαζε πριν από μερικές δεκαετίες η αγνότατη ψυχή του Μακαριστού Γέροντος των Πατρών, π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου. 

Τι μεγάλη συγκίνηση, τι πανέμορφη στιγμή, όταν γονατίζοντας, αγγίζεις τα χείλη σου επάνω στο μάρμαρο και κλείνοντας τα μάτια, νοιώθεις σαν να φιλάς το χέρι του ίδιου του Γέροντα. 

Ενός ανθρώπου ο οποίος επιτέλεσε ένα σημαντικότατο έργο και επηρέασε τα εκκλησιαστικά δεδομένα σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε τόσο πολύ με τα παιδιά, ο πρώτος που προσπάθησε να τα προσεγγίσει με έναν οργανωμένο τρόπο, ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε για την ψυχική τους αγωγή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να  δοθεί, ολοκληρωτικά σχεδόν, στην αγάπη και τη φροντίδα τους. 

Ως δάσκαλος, πιστεύω ότι εγώ και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά παραδειγματιζόμενοι από τον Γέροντα, μελετώντας του έργο του και ανακαλύπτοντας τη ζωή του. Είμαι σίγουρος ότι πάντοτε θα βρούμε κάτι καινούργιο που θα μας ενθουσιάσει, θα μας βοηθήσει και θα μας ενισχύσει στη διδασκαλική μας πορεία.

Την ευχή του να ' χουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...