Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

" Μεγαλυνάρια για την λήξη της Κατασκήνωσης "- Δεύτε παίδες πάντες χαρμονικώς, ψάλλατε εν ύμνοις και κροτήσατε εν ωδαίς, τους άξιους εργάτας κατασκηνώσεως μας, που δούλεψαν με πίστη και αυταπάρνηση.
- Πρώτον μνημονεύομεν αδελφοί, τον πνευματικό μας και πατέρα και λειτουργόν, ασπάσασθε με τάξη την δεξιά του χείρα και την ευχή σας πάτερ τοις τέκνοις δώσατε.
- Δεύτερον πατέρες αγαπητοί της κουζίνας πάντες οι πελάτες οι τακτικοί, τι ενθυμηθώμεν από τα φαγητά της και τα γλυκά της πάντα που μας εχάρισε.
- Μάθαμε μαθήματα φλογερά βάλαμε και πίστη ακαταίσχυντη στην καρδιά, κάναμε μετάνοιες και προσευχές αγίες, εσπερινούς και όρθρους και τα απόδειπνα.
- Δώσαμε τα πάντα στον χώρο αυτό, την καρδιά μας πρώτα που αγάπησε τον Χριστό, πήραμε αγάπη, ταπείνωση και Χάρη, ελπίδα για τον βίο τον πολυτάραχο.
- Γίναμε οι πρώτοι στην αρετή, σαν καλοί στρατιώτες στην παράταξη του Χριστού, όπλο μας ο ζήλος η παρθενία πλούτος, ασπίδα σωφροσύνη πίστη εγκράτεια.
- Τέτοια πανοπλία είν’ ασφαλής να μας προφυλάξει απ’ τα βέλη του πονηρού, τα πεπυρωμένα κινούμενα δολίως, ζητούντα την ψυχή μας να αφανίσουμε.
- Πρόσεχε στον κόσμο όταν θα βγεις, τις συνήθειες σου που’χες πρώτα μη θυμηθείς, ζήλειες ,ύβρεις φθόνο, και άπρεπες κουβέντες, δυσώδεις συζητήσεις, πάθη που φλέγουνε.
- Θα σε περιμένουν με απειλή, άσχημες παρέες για να βάλεις πάλι αρχή, όμως για θυμήσου πως είσαι στρατιώτης του μόνου Βασιλέως και Παντοκράτορος.
- Πάλεψε με δύναμη και χαρά, στάσου ανδρείος πάντα μπρος στα κύματα τα κακά, ο Κύριος μας τάζει ουράνια βραβεία για αγώνες επιγείους όπου τελέσαμε.
- Χαίρε Κατασκήνωση ιερά, τόπε ευλογημένε αναπαύονται οι ψυχές ,μητέρα μας αγία το χώμα ευωδιάζει, τα δέντρα τραγουδούμε τις ευλογίες σου.

- Τέλος ω Πατέρες αγαπητοί, δώσατε το λόγο και υπόσχεση σταθερή, το χειμώνα όλοι στο κατηχητικό μας και πάλι καλοκαίρι στην ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!!!

(π.Γ.Π.)
Iούλιος 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...