Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Η κάρα του Αποστόλου Ανδρέου στη Ρουμανία


Με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι ο κλήρος και λαός, την Κάρα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου την οποία μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Τον Μητροπολίτη Πατρών και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Αρχιερείς του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση να μεταφέρει την Κάρα του Αγίου στη Ρουμανία.

Εν συνεχεία με πομπή Αρχιερέων, 600 ιερέων και χιλιάδων πιστών η χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Ανδρέα, μεταφέρθηκε σε ειδική εξέδρα που στήθηκε έξω από τον Πατριαρχικό Ναό.


Εκεί τελέστηκε μια σύντομη δέηση από τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς, για την ενίσχυση του ρουμανικού λαού και της χώρας.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλωσόρισε στο Βουκουρέστι τον Μητροπολίτη Πατρών και την συνοδεία του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Ρουμανία η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Ανδρέα.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, από την πλευρά του ανέφερε: «Για μένα και την συνοδεία μου, είναι ιδιαίτερη χαρά να μεταφέρουμε την Κάρα του Αγίου Ανδρέα στην Ρουμανία, ώστε ο ρουμανικός λαός να ενισχυθεί από την χάρη του Αγίου».

Να αναφερθεί ότι πριν από 15 χρόνια το 1996 την Κάρα του Αγίου Ανδρέα, μετέφερε στο Ιάσιο ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός Νικόδημος Βαλινδράς.

Τότε την Κάρα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και νυν Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...