Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

"Απλά και ωφέλιμα..."


Μία συνάντηση φίλων σε μία εξοχική κατοικία στην Αγγλία παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία,όταν ένα από τα παιδιά κόντεψε να πνιγεί.Ο κηπουρός άκουσε τις κραυγές,βούτηξε και έσωσε το μικρό παιδί.Το όνομα του μικρού εκείνου ήταν Ουίνστον Τσώρτσιλ.Οι γονείς του, γεμάτοι ευγνωμοσύνη ρώτησαν τον κηπουρό τι ήθελε για ανταμοιβή.Εκείνος δίστασε αλλά τελικά είπε:Θα ήθελα να μπορούσε ο γιός μου να πάει στο πανεπιστήμιο και να γίνει γιατρός.

Θα το φροντίσουμε υποσχέθηκαν εκείνοι. Πολλά χρόνια αργότερα όταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έγινε πρωθυπουργός της Αγγλίας,αρρώστησε με πνευμονία.Φώναξαν λοιπόν τον καλύτερο γιατρό της χώρας.Ήταν ο Δρ.Αλέξανδρος Φλέμιγκ,ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πενικιλίνη.Ήταν ο γιος του κηπουρού εκείνου που κάποτε είχε σώσει το μικρό Ουίνστον από τον πνιγμό.

Ο Τσώρτσιλ είπε:Πολύ σπάνια τυχαίνει κάποιος να οφείλει δύο φορές τη σωτηρία του στο ίδιο πρόσωπο.Αυτό μας θυμίζει τη διπλή οφείλη που έχουμε ως χριστιανοί στον Θεό.Πρώτα οφείλουμε στον Ουράνιο Πατέρα μας το πολύτιμο δώρο της φυσικής μας ζωής,κατόπιν μέσω του Γιού Του,το δώρο της αιώνιας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...