Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

"48 χρόνια μνήμης..."Γράφει ο : Αρχιμ. Γερβάσιος Παρακεντές


Η σφραγίδα του Θεού, η Χάρις του Παρακλήτου, η μαρτυρία ενός αγίου, είναι εκείνα που ευθυγράμμισαν την καρποφόρα πορεία του εργάτη τoυ αμπελώνος του Χριστού,π . Γερβασίου.

Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό, σε μια αίθουσα της Ριζαρείου εκκλησιαστικής Σχολής, διδάσκει ο διευθυντής της Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Οι μαθητές συνεπαρμένοι από τις ομορφιές της άνοιξης αδυνατούν να παρακολουθήσουν όταν ακούν τον διευθυντή τους να απευθύνει το εξής ερώτημα: Ποιός ο ρόλος του γνησίου Ποιμένος εν τη Ορθοδόξω εκκλησία; : “ Αυθόρμητα σηκώθηκε όρθιος και έσπευσε να απαντήσει, ένας νεαρός κληρικός, που ήταν μαθητής της Σχολής: “ Νομίζω Άγιε Σχολάρχα, το να θυσιάζει την ώρα του κινδύνου την ζωή του αγγογύστως υπέρ των προβάτων...”.

Η απάντηση συγκίνησε την ψυχή του Αγίου Νεκταρίου και πλήρης Πνεύματος Αγίου προσκάλεσε κοντά του τον νεαρό κληρικό και επιδεικνύοντάς τον στους άλλους είπε: Εις το πρόσωπον του ιεροδιακόνου Γερβασίου βλέπω τον αυριανόν ταγόν της Εκκλησίας, τον γνήσιον ποιμένα του χριστεπωνύμου πληρώματος”.

Η μετέπειτα εξέλιξις της πορείας του π. Γερβασίου, ως γνησίου ποιμένος της πόλεως των Πατρών, φανερώνει του λόγου το αληθές του Αγ. Νεκταρίου. Ας ευχηθούμε ο ζήλος του Αγίου Γέροντος για την σωτηρία του ποιμνίου να εμπνέει και την δική μας νεκρωμένη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...