Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!...Οι νεκροί είναι περισσότερο ζωντανοί από εμάς! Διότι εμείς ζούμε κάθε ημέρα μέσα στην φτώχεια μας, στα πάθη μας, στις απελπισίες μας, στα βογγητά μας. Εκείνοι όμως, όταν έζησαν καλώς, κοιτάζουν το πρόσωπο του Χριστού και γεμίζουν από το δικό του φώς. Αυτοί λοιπόν είναι περισσότερο ζωντανοί και από εμάς.
  Όταν μιλάμε και απευθύνουμε την φωνή μας προς την άλλη ζωή, μας ακούν, διότι η γη και ο ουρανός είναι μία ποίμνη, μία Εκκλησία, μία οικογένεια. Και όπως, όταν φωνάζει κάποιον ο πατέρας ή το παιδί μέσα στο σπίτι, τον ακούν οι υπόλοιποι, έτσι και στην οικογένειά μας, στην Εκκλησία μας, ό,τι λέμε εμείς εδώ το ακούν και εκείνοι που είναι στον ουρανό.
  Άγγελοι και άνθρωποι, ζώντες και τεθνεώτες, αμαρτωλοί και δίκαιοι, όλοι αποτελούμε το ένα σώμα του Ιησού Χριστού. Ό,τι γίνεται σε ένα μέλος του σώματός μου το αντιλαμβάνεται όλο μου το σώμα. Επομένως, δεν υπάρχει μυστικό ανάμεσα στην γή και στον ουρανό. Μιλάμε και προσευχόμαστε. Μας ακούει ο Θεός. Ο Πατήρ είναι σκυμμένος επάνω μας. Μόνον σε εμάς; Είναι μόνο δικός μας πατέρας ο Θεός; Είναι πατήρ και των νεκρών. Νοιώθουν και αυτοί το χνώτο του, βλέπουν και αυτοί τα στοργικά μάτια του Θεού.


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...