Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

" Facebook "

(photo via)
H Αναπλαστική Σχολή Πατρών τώρα και στο Facebook!!!
Επισκεφθείτε το προφίλ μας και γίνετε φίλοι της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.
Σας περιμένουμε!

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

"Ιερά Πανήγυρις Αγ.Ταβιθά της Ελεήμονος"

'

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει η Αναπλαστική Σχολή Πατρών την μνήμη της "Αγ.Ταβιθά της Ελεήμονος" επ΄ονόματι της οποίας τιμάται ο Ι.Ν. της Σχολής μας (Ιωνίας 47).

Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 18:30μμ:
Μέγας Πανηγυρικός ΕσπερινόςΣάββατο 25 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 7:00πμ:
Όρθρος και Πανηγυρική Θ.Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ.π. Συμεών Χατζή, Καθηγουμένου Ι.Μ.ΓηροκομείουΗ παρουσία σας στις λατρευτικές τελετές θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Το Δοιικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

" Σας Ευχαριστούμε "


Running total of visits to the above URL since 21 Jul 2007: 9,054.

Σας ευχαριστούμε, απ' όπου και εάν μας διαβάζετε, όπου γης, για την μέχρι τώρα στήριξή σας σ΄αυτήν την διαδυκτιακή μας προσπάθεια.

Η δική σας μαρτυρία στην ιστοσελίδα μας, γίνεται για μας συλλογικός κόπος και ομαδικός στόχος για καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

"Νηπιαγωγείο Α.Σ.Π."

Σας παρουσιάζουμε στιγμές από την ζωή του νηπιαγωγείου της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών...

Νηπιαγωγείο Α.Σ.Π.
(Παρέα με τα παιδιά...)

Νηπιαγωγείο Α.Σ.Π.
( Ζωγραφίζοντας...)

Νηπιαγωγείο Α.Σ.Π.
(Ζώντας κοινωνικά...)

Νηπιαγωγείο Α.Σ.Π.
(Δημιουργώντας...)
(Συνεχίζεται...)

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ»!

(photo via)

Δημοσιεύουμε ένα κείμενο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης της ιστοσελίδας μας...

« Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε?» ρώτησα.

«Πολύ απλά» απάντησε «Χρειάζεται μόνο να πεις:

Ευχαριστώ Θεέ μου!»

«Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε?»

-Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ' το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς. είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.

-Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ' ένα πιατάκι. είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.

-Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια. είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.

-Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας. είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.

-Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς το φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης. θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3
δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

-Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι. είσαι σπάνιος.

-Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς. δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.

-Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία,
γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ' αγαπάει καi γιατί είσαι πιο τυχερός από 2
δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.


-Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω? Πώς μπορώ να αρχίσω?»

-Να πεις καλημέρα» μου χαμογέλασε ο άγγελός μου
-να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους
ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.

Και μην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριό σου"

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

"Ραδιοφωνική Εκπομπή για Νεανικές Συνάξεις"Κατεβάστε στον υπολογιστή σας μία ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα "Κατήχηση και Νεότητα" που έγινε στα πλαίσια της εκπομπής "Αφιερώματα" από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι.Μητροπόλεως Πατρών στους 88.5fm stereo.

Tην εκπομπή επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος με την συμμετοχή των: Πατέλη Αλέξη, Αθανασίου Στάθη, Δρογγίτη Γεώργιο και Βίκτωρα Γιάννη ενώ τον ήχο επιμελήθηκε ο Σωτήριος Μανέτας.

Πατήστε Εδώ!
Download

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008

"Ιερά Πανήγυρις Αγ.Μάρτυρος Γερβασίου"

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 εορτάζει ο Αγ. Μεγαλομάρτυς Γερβάσιος.

Στον Ι.Ν. Αγ Ταβιθά της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών (Ιωνίας 47) και ώρα 7:00πμ θα τελεσθεί Πανηγυρική Θ. Λειτουργία
ενώ το απόγευμα της παραμονής και ώρα 18:00μμ
θα ψαλλεί η ακολουθία του Εσπερινού.

Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ.π.Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008

" Αρχιμ.Γερβάσιος Παρασκευόπουλος- Αποστάγματα Καρδιάς- Βιωματικές Προσεγγίσεις "

Είναι ομολογουμένως δύσκολο κανείς να ασχοληθεί με την πολυσχιδή και αγιασμένη μορφή του π.Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Η διαδικασία και μόνο απαιτεί κόπο, ζητά ολοκληρωτικό δόσιμο αλλά και κατάθεση ψυχής για να αποτυπώσεις σε λίγες γραμμές , την απεραντοσύνη της καρδιάς του και την αγνότητα της πρόθεσής του για την Εκκλησία , τη διακονία και το παιδί.

Σε αυτή την ταπεινή μας προσπάθεια ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ιερού χρέους σε μια προσωπικότητα όπως αυτή του πατρός Γερβασίου που μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας καθοδηγεί, δεν θα δούμε τη μορφή του γέροντος μέσα από τα βιογραφικά του στοιχεία όπως αυτά έχουν καταγραφεί, αλλά θα καταθέσουμε από τη δική μας καρδιά στη δική σας αγάπη απόψεις, μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν, έζησαν, διδάχθηκαν, εξομολογήθηκαν και γεύτηκαν τα γεμάτα χάρη πατρικά λόγια του και νουθεσίες του.

Πρώτος στην κλίμακα των ανθρώπων που βιωματικά τον προσέγγισαν ένας άγιος της Oρθοδόξου Εκκλησίας, ο Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως. Ο άγιος Νεκτάριος ως σχολάρχης της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής αντιλήφθηκε αμέσως τη χαρισματική προσωπικότητα του νεαρού τότε διακόνου Γερβασίου και γι’αυτό ευθαρσώς και προφητικά διεκήρρυτε:

«Εις το πρόσωπό του βλέπω τον αυριανόν ταγόν της Εκκλησίας τον γνήσιον ποιμένα του χρηστεπωνύμου πληρώματος».

Στη συνέχεια της κλίμακος έρχεται εμπρός μας ο αγαπητός φίλος του γέροντος αείμνηστος καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών Π.Τρεμπέλας με τα μεστά καρδιακής φιλικής αγάπης σχόλιά του:

«Τον ενθυμούμαι εις τον Άγιον Δημήτριον όπου ελειτούργουν τα κατηχητικά σχολεία περιστοιχιζόμενον από πλήθος παιδιών . Με ποίαν υπομονήν,με πόσην συγκατάβασην, με πόση αγάπη και γαλήνη ίστατο. Ας είναι μακαρία η ψυχή του!.

Πως όμως να παραβλέψει κανείς αυτά τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Αυστραλίας Ιεζεκιήλ που μέσα σε λίγες λέξεις περικλείει αγώνες χρόνων ,διακονίες μαρτυρικές, για την αγάπη του Χριστού του πατρός Γερβασίου:

«Ήτο πραγματικός ιερεύς,διδάσκαλος,κήρυξ και ποιμήν. Εις το πρόσωπό του εφηρμόζετο απολύτως η ρήσις του θείου Αποστόλου Παύλου: «Ζω δε ουκέτι εγώ, ζει δε εν εμοί Χριστός».

Ωστόσο η καρδία και η ύπαρξη του αοιδίμου πλέον μητροπολίτου πρώην Ύδρας Ιεροθέου (Τσαντίλη), πνευματικού τέκνου και αχωρίστου συνεργάτου του π.Γερβασίου, φλέγεται και με όλο της το είναι φωνάζει και ομολογεί:

«Γλυκύς
αλλά και προφητικός ως διδάσκαλος και κήρυξ, ουράνιος ως ιερουργός. Μεστός ελέους και στοργής ως πνευματικός...».

Το ίδιο φλογερή και η μαρτυρία του νεανικού φίλου του Γέροντος Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου:

«
Ήτο ο εγκρατής και ασκητικός μοναχός εν τω κόσμω και νικητής του κόσμου κατά την Γραφή , του τα κοσμικά φρονούντος».

Ανεβαίνοντας τη νοητή κλίμακα συναντούμε τον Κ.Τριανταφύλλου, ιστορικόν της πόλεως των Πατρών που βαθιά συγκινημένος από τη λειτουργική ζωή του π.Γερβασίου, μας αφήνει ως παρακαταθήκη τα εξής:

«Έβλεπες ,παρηκολούθης, ησθάνεσο έναν άγιον της Εκκλησίας του Χριστού. Κάτι περισσότερον χάρις εις τον π. Γερβάσιο εζήσαμεν ημείς και εγνωρίσαμεν ημέρας των πρώτων χριστιανών, των χριστιανών της ολοθέρμου αφοσιώσεως , της άνευ ορίων πίστεως , της ανεξαντλήτου θρησκευτικότητος.

Ελπίζουμε κλείνοντας οι βιωματικές αυτές προσεγγίσεις ανθρώπων που γνώρισαν τον γέροντα και τα αποστάγματα καρδιάς ψυχών που ωφελήθηκαν από την ουράνια παρουσία του εδώ στη γη, να αποβούν καρπός πνευματικής αναγεννήσεως αλλά και υγιούς μιμήσεως της ζωής και της διδασκαλίας ενός συγχρόνου αγίου του αιώνος μας, του «παπά των φτωχών» όπως του αποδόθηκε ο τίτλος, του πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

Επιμέλεια: Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

" O Αναζητών Ευρίσκει..."

Αναζητώντας στο διαδύκτιο ιστοσελίδες πνευματικού περιεχομένου ανακαλύψαμε μια νέα διαδυκτιακή πηγή γνώσης για την
πνοή των γερόντων της ερήμου στην ερημιά του κόσμου.

Η ιστοσελίδα "Αποστάγματα Καρδιάς" είναι νεοδημιουργηθείσα και παρέχει την δυνατότητα στους αναγνώστες της να κατεβάζουν στον υπολογιστή τους διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με ιστορίες από το γεροντικό.

Επιλέγοντας το παρακάτω
link μπορείτε να κατεβάσετε την εκπομπή (σε μορφή mp3), στον Ηλεκτρονικό σας Υπολογιστή.

Πατήστε εδώ για Download
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...