Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

" Πρόγραμμα Κατηχητικών Συνάξεων "

Elder Gervasios
(τότε...)

" Νεανική Σύναξη "
(σήμερα...)

"Σας εμπιστεύομαι τα παιδιά μου, τα νήπια μου, το αύριον του Έθνους, τας Χρυσάς ελπίδας του αιωνίου μέλλοντος μου".
(Αρχιμ.Γερβάσιος Παρασκευόπουλος)


Έλα και Εσύ να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τον οραματισμό του π.Γερβασίου
το "ίνα πάντες εν ώσιν".


Ζήσε και Εσύ την προσωπική σου συνάντηση με Αυτόν που θυσιάστηκε για σένα...

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

1) Σάββατο 7:00μμ: Φοιτητές-Επιστήμονες

2) Κυριακή 11:00πμ: Κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

3) Κυριακή 5:00μμ: Αγόρια Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου


Λειτουργεί και.....Εντευκτήριο!!!
( πλούσιο σε παιχνίδια, πινκ-πονκ και πολλά άλλα… και προπάντων καλή παρέα!)

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

" Η Γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία "

(photo via)

Γράφει ο:

Γεώργιος Ι.Ανδρουτσόπουλος

Δικηγόρος


Δεν είναι λίγες οι φορές που των εφημεριδογράφων αλλά και των μελετητών τη σκέψη έχει έντονα απασχολήσει η θέση της γυναίκας μέσα στη σύγχρονη, δημοκρατικά δομημένη,

κοινωνία μας και η δικαιωματική αξίωση συμμετοχής και παρουσίας της σε χώρους όπου κυοφορείται το επιστημονικό επίτευγμα, η τεχνολογική ανακάλυψη, η καλλιτεχνική φύση, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, η πολιτική απόφαση, ο φιλοσοφικός στοχασμός, η θεολογική αναζήτηση...

Έτσι, στην ημερήσια διάταξη της επικαιρότητας εγγράφονται, ευκαίρως ακαίρως, του φεμινιστικού κινήματος τα αιτήματα, που συνοψίζονται στη διεκδίκηση της περιπόθητης ισότητας.


Στο προκείμενο έχει επανειλημμένως εστιάσει το ειλικρινές ενδιαφέρον της και η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία από νωρίς εγκαινίασε, κυρίως με τη θεολογία της αλλά και με την πρακτική της, ένα νέο, ρηξικέλευθο τρόπο κατανόησης της γυναικείας φύσης. Απ` αυτήν την άποψη, παρουσιάζουν τη δικιά τους ιδιαιτερότητα οι φετινές συνεδρίες της Ακαδημίας Θεολογικών σπουδών, που διοργανώνεται επιτυχώς τα τελευταία έτη από την Επισκοπή της Δημητριάδος. Τούτη τη χρονιά η προβληματική του θεολογικού αυτού σεμιναρίου στρέφεται γύρω από το θέμα "Φύλο και Θρησκεία. Η θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία", με προφανή στόχο να καταγράψει θέσεις, να αναδείξει αντιθέσεις, να μορφοποιήσει τα πορίσματα σε βιώσιμες προτάσεις. Η ετερόκλητη άλλωστε σύνθεση των συμμετεχόντων δικαιολογεί αυτήν την προσδοκία...


Είναι αλήθεια πως η εμπειρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας διδάσκει την υπέρβαση κάθε είδους δασπάσεων (φύλου, φυλής , κοινωνικής τάξης κ.α.). Σε καιρούς μάλιστα που τα αποτυπώματα των διαχωριστικών γραμμών ήταν βαθιά χαραγμένα στο σώμα της τότε κοινωνικής πραγματικότητας, επαναστατικός και συνάμα ανατρεπτικός αντηχούσε ο παύλειος λόγος: "Ουκ ένι άρσεν ή θήλυ, πάντες γας υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού". Την ίδια στιγμή, οι αυθαιρεσίες της κοσμικής εξουσίας σε βάρος των γυναικών, που εκφράζονταν είτε ως άνιση νομοθετική μεταχείριση είτε ως βάναυση περιστολή απαράγραπτων και θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, εισέπρατταν συχνά τον ψόγο και το καυστικό σχόλιο των Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι δεν δίσταζαν να ομολογήσουν πως "άνδρες ήσαν οι νομοθετούντες, διά τούτο κατά γυναικών η νομοθεσία" (Γ. Θεολόγος).

Ωστόσο, η γυναικεία φύση τιμήθηκε υπερβαλλόντως στο πάναγνο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου η οποία, με το να προσφέρει απροϋποθέτως τον εαυτό της στη θεϊκή βούληση και να τον καταστήσει έτσι δοχείο της Χάριτος, την αναβίβασε σε ύψη δυσθεώρητα για του νου την πεπερασμένη ορατότητα.


Στις μέρες μας τώρα η Εκκλησία, αν απομονώσει κανείς τις ευάριθμες ευτυχώς περιπτώσεις εκπροσώπων της που εξακολουθούν να πρεσβεύουν πως "εκ γυναικός ερρύει μόνο τα φαύλα", περιβάλλει τη γυναίκα με την επιβαλλόμενη εμπιστοσύνη, αξιοποιώντας πολυμερώς τα φυσικά και επίκτητα χαρίσματά της στο πλαίσιο του ενοριακού έργου (φιλόπτωχο ταμείο, ερανικές επιτροπές, νεανικές συντροφιές, σχολές γονέων κ.α.). Αλλά και της δυσκολίας της το βουβό αναστεναγμό αφουγκράζεται και της ψυχής της τον αφόρητο πόνο ανακουφίζει, μιας και συνεχής είναι η προσπάθειά της να δίνει αποτελεσματικά "το παρών" εκεί όπου το κράτος αδιαφορεί ή καμώνεται πως αγνοεί (π.χ. συμβουλευτικοί σταθμοί για τις άγαμες μητέρες, στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας, ενίσχυση της πολύτεκνης μάνας κ.α.).


Ωστόσο, κάποιες πρακτικές της Εκκλησίας έναντι των γυναικών, όπως η απαγόρευση εισόδου τους στα αγιορείτικα μοναστήρια ή το μη προβλεπόμενο της ιερωσύνης τους, έχουν κατά καιρούς εγείρει αντιδράσεις. Λησμονείται όμως ότι οι επίδικες περιπτώσεις, αν και δεν έχουν δογματικά ερείσματα, στηρίζονται σε μία μακραίωνη παράδοση, της οποίας η ενδεχόμενη ανατροπή μάλλον θα αναστατώσει συνειδήσεις παρά θα διευκολύνει καταστάσεις. Άλλωστε, καιρός είναι, αντί να "διυλίζουμε τον κώνωπα", να αναζητήσουμε τις περιπτώσεις πραγματικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, συστρατευόμενοι τοιουτοτρόπως σ` ένα αγώνα ουσίας και όχι σε μία μάχη εντυπώσεων...

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

" Μηνύματα Ζωής "

(photo via)

Αν είσαι Χριστιανός...

Απόδειξέ το με την έντονη μυστηριακή ζωή.


Με το ήθος και το μεγαλείο της ταπεινώσεώς σου.

Με την χωρίς ανταλλάγματα θυσία σου.

Με την χωρίς υστεροβουλία προσφορά σου.


Αν είσαι Χριστιανός...

Απόδειξέ το με την λεπτότητα και την ευγενειά σου.


Με την σιωπή και την συνεσί σου.

Με το μεστό λόγο και την σοφία σου.


Αν είσαι Χριστιανός...

Απόδειξέ το στα εύκολα και στα δύσκολα,


στα καθημερινά και στα σπουδαία,

στις λεπτομέρειες και στα έκτατα.

Αν είσαι Χριστιανός...
Ζήσε την κάθε σου στιγμή σαν ν' είναι η τελευταία!

Πηγή: Περιοδικόν "Λυδία" Έτος 36ον Τεύχος 426 Αύγουστος 2008 σ.252 Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

"1,5 Χρόνος λειτουργίας του anaplastiki.gr!!!

(photo via)

Δεν θα θελήσουμε να πούμε πολλά λόγια σ' αυτό το επετειακό και εορταστικό post.

Το μόνο που επιθυμούμε να κάνουμε είναι ένας απολογισμός της διαδυκτιακής μας πορείας την χρονιά αυτή. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή ως στόχο και οραματισμό είχαμε την Δόξα του Θεού, την διάσωση και την ανάδειξη του ποιμαντικού, κοινωνικού και διδακτικού έργου του π.Γερβασίου Παρασκευοπούλου, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής των κατηχητικών σχολείων στην Ελλάδα.

Εάν όλο το διάστημα αυτό με τς 155 αναρτήσεις μας (post) μείναμε πιστοί στον αρχικό μας στόχο " Δόξα τω Θεώ πάντων Ένεκεν ".

Εάν δε τον ακολουθήσαμε πιστά να ' στε βέβαιοι πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια.

Πάντως η κρίση είναι δική σας... και γι' αυτό ωφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σταθήκατε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας αυτό!

Η αποψή σoυ μετράει!!!
Στείλε την γνώμη σου για το blog μας στο e-mail:[email protected]

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

" Μακεδονία Ελληνική του Αλεξάνδρου η Χώρα "

(photo via)

Επειδή πρόσφατα στο τηλεοπτικό παιχνίδι "Take It Or Leave It" που μεταδίδεται από το Βρετανικό κανάλι Challenge που ανήκει στον όμιλο Virgin Media Television, σε σχετική ερώτηση για την εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δόθηκε ως σωστή απάντηση "Μακεδονική"!!! αν και οι διαγωνιζόμενοι είχαν απαντήσει "Ελληνική" (Δείτε το σχετικό video), θεωρούμε επιτακτικό καθήκον και ιερό χρέος ως Νεανικές Ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια έναντι της κατευθυνόμενης από ξένα κέντρα εξουσίας προπαγάνδας.

Γι'αυτό σας παρουσιάζουμε αδιάψευστα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ»
Ευγενική προσφορά: Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη»


-Ποια στοιχεία αποδεικνύουν την ελληνικότη­τα της Μακεδονίας;-

1) Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική διάλε­κτο.

2) Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος, Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός. που είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος.

3) Η Θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ή­ταν ίδια και απαράλλακτη με τη θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 "θεούς" και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγάλο μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο.

4) Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλλη­νες. (Ηροδότου Ιστορία Α' 56, Η'43).

5) Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα με τη λακωνική φράση:
«έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

6) Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν τη δυνατότη­τα να γίνονται μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

7) Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους εί­χαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.

8) Στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν ελληνικά θέατρα και παίζονταν ελληνικές τραγωδίες. Δε θα μπορούσαν οι Μακεδόνες να παρακολουθήσουν ελληνικές τραγωδίες, αν ήταν βάρβαροι.

9) Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως αρχιστράτηγος όχι των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες πλην των Λακεδαιμονίων του παραχώρησαν την εξουσία.

10) Οι διάδοχοί του σε όλα τα βασίλεια ενήργησαν αποκλειστικά ως Έλληνες. Διέδωσαν την ελληνική γλώσσα από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιν­δό ποταμό.

11) Η περίοδος εκείνη των διαδόχων του Με­γάλου Αλεξάνδρου δεν ονομάστηκε Μακεδονι­κή, αλλά Ελληνιστική περίοδος.

12) Άλλη μαρτυρία ότι οι Μακεδόνες υπήρ­ξαν Έλληνες αποτελεί η γλώσσα τους. Κύρια ονόματα, τοπωνύμια, ονόματα μηνών, ονόματα ε­ποχών, ονόματα εορτών είχαν ετυμολογία ελληνική. Επίσης τα φωνητικά πάθη, οι κλίσεις και οι καταλήξεις ήταν όλα ελληνικά.

13) Τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στο Δίον, στην Πέλλα, στη Βεργίνα, στη Σίνδο, στην Αιανή είναι όλα ελληνικά. Αρχιτεκτονική, ζωγραφι­κή, γλυπτική, διακοσμητική, ρυθμοί, πολεοδομία είναι όλα ελληνικά.

14) Όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν στη Μα­κεδονία ήταν ελληνικές. Καμιάς άλλης γλώσσας επιγραφή δε βρέθηκε στην αρχαία Μακεδονία, ε­κτός από τη λατινική της Ρωμαιοκρατίας.

15) Στα αρχαία μακεδονικά νομίσματα όλες οι παραστάσεις είναι από το θεματολόγιο της αρχαίας ελληνικής τέχνης και στην ελληνική γλώσσα.

Ας ενώσουμε την φωνή μας ...

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

" Μηνύματα Ζωής "

(photo via)

Η αμαρτωλή ψυχαγωγία...

Εξασθενεί το σώμα!

Υπονομεύει τον χαρακτήρα!

Καταστρέφει την υγεία!

Αποσυνθέτει την ηθική ακεραιότητα!

Μαραίνει τη δημιουργικότητα!


Πηγή: Περιοδικό "Τα Κρίνα" Νο267 Οκτώβριος 2007 σ.15 Αθήνα.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

" Μνημόσυνο Μελών Α.Σ.Π. "

Elder Gervasios

Την προσεχή Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στις Κατασκηνώσεις του π.Γερβασίου Παρασκευοπούλου στα Συχαινά Πατρών θα τελεσθεί Θ.Λειτουργία για την λήξη της απερχομένης Κατασκηνωτικής περιόδου και εν συνεχεία Επιμνημόσυνη Δεήση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών και ευεργετών της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.

Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ.π.Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.

Έναρξις Όρθρου:7:00πμ

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

To Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008

" Mηνύματα Ζωής "


(photo via)

Τί ωφελεί όταν...

  • -Τί ωφελεί να είσαι νέος, όταν έχεις γέρικη καρδιά;
  • -Τί ωφελεί να έχεις μεγάλη βιβλιοθήκη, όταν έχεις μικρή διάθεση για διάβασμα;
  • -Τί ωφελεί έξω να είναι μαι πολύ ωραία ημέρα, όταν μέσα σου βασιλεύει το σκοτάδι;
  • -Τί ωφελεί να είσαι άνθρωπος, όταν μέσα σου δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς;
  • -Τί ωφελεί να έχεις τα πάντα, όταν δεν έχεις στην ζωή σου τον Θεό;
Πηγή: Περιοδικό "Τα Κρίνα"Νο 269 Δεκέμβριος 2007 σ.9 Αθήνα.

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

" Kατήχηση και Νεότητα "

Κατηχητικές Συνάξεις
-Πνοή Ζωής στην ερημιά του κόσμου-

Elder Gervasios

-Δεν θα διαφωνήσει κανείς πως η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από πνεύμα αδιαφορίας για τον Θεό, διάθεση για καλοπέραση και προθυμία για το λίγο, το εύκολο μα και συνάμα το αμαρτωλό και το αντίθετο προς τον Νόμο του Θεού.

-Για να μην λησμονούμε όμως τα λόγια των αγίων γερόντων της εποχής μας, ενθυμούμαι τον τρισμακάριο π.Παΐσιο που έλεγε χαρακτηριστικά: " Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει και την αδιαφορία και για όλα τ΄άλλα-φέρνει την αποσύνθεση".

-Ναι, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας η αποσύνθεση. Που δυστυχώς σημάδια της βρίσκουμε και ανακαλύπτουμε σε πολλούς και ποικίλους τομείς της ζωής μας. Ωστόσο η επικρατούσα αυτή κατάσταση πλήγει θα λέγαμε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, την Νεότητα.

-Είναι γεγονός πως η χρυσή ελπίδα του Γένους μας, βομβαρδίζεται από τα Μ.Μ.Ε., κατακλύζεται από αθεϊστικές απόψεις, πνίγεται στον απέραντο ωκεανό της απελπισίας και της απόγνωσης, περιμένοντας λύση και σανίδα σωτηρίας από τα ναρκωτικά, την τηλεόραση, τον κόσμο της μόδας, την αισχρή και ανήθικη ζωή και γενικά τον κόσμο της αμαρτίας.

-Μέσα σ΄αυτή την κατάσταση ο νέος ψάχνει, αναζητά με όσες ψυχικές δυνάμεις του απομένουν, προσδοκά να βρεί την αλήθεια, να πιεί νερό από το πηγάδι της γνησιότητας ,της αυθεντικότητας, του αληθινά ωραίου και του πραγματικά όμορφου.

-Σ' αυτή την αναζήτησή του, ο νέος δεν πρέπει να μείνει μόνος. Αρωγός και οδηγός του στέκεται πάντοτε η "μητέρα" Εκκλησία. Και εδώ έρχεται να αναλάβει τα ηνία η Εκκλησία, με την κατήχηση της Νεολαίας.

-Δεν αμφιβάλλει κανείς πως η κατήχηση έχει πολεμηθεί τόσο όσο τίποτε άλλο. Έχει υποβαθμιστεί τόσο που κανείς ντρέπεται και νιώθει μειονεκτικά να πει ότι " Ναι και εγώ πήγα στο κατηχητικό".

-Και νυν Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος να αποδείξει η Εκκλησία του λόγου το αληθές. Πως η κατήχηση δεν είναι αυτό που θέλει ο κόσμος να παρουσιάζεται. Αλλά πραγματικά αποτελεί μια πνοή ζωής στην Ερημιά του Κόσμου. Μια πνοή ζωής που δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει απλώς καλά παιδιά, να μορφώσει χρηστούς πολίτες, ν' αναδείξει ηθικές πρωσοπικότητες, να καλλιεργήσει τα παιδιά πολιτιστικά.

-Η κατήχηση και οι κατηχητικές συνάξεις έχουν ως βασικό τους σκοπό να κατηχήσουν τα παιδιά ώστε να γίνουν συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, να τα ποτίσουν με τα νάματα της Αγίας Ορθοδοξίας και να τα στηρίξουν στο δύσκολο μα και συναρπαστικό ταξίδι αυτής της ζωής.

-Γράφοντας τις λιγοστές αυτές σκέψεις και αποτυπώνοντας τες στο χαρτί γυρίζω την κλεψύδρα του χρόνου στις αρχές του 20ου αιώνα και μπροστά μου έρχεται η σεπτή μορφή του μακαριστού Γέροντος των Πατρών, του π.Γερβασίου Παρασκευοπούλου, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος που ίδρυσε επίσημα οργανωμένα Εκκλησιαστικά Σχολεία στην Ελλάδα. Σ' αυτά τα παιδιά και στην κατηχησή τους αφιέρωσε ο αοίδιμος γέροντας την ζωή του αλλά και τις ύστατες σκέψεις του-έλεγε χαρακτηριστικά- " Σας εμπιστεύομαι τα παιδιά μου, τα νήπια μου, το αύριον του Έθνους, τας Χρυσάς ελπίδας του αιωνίου μέλλοντος μου".

-Αξίζει λοιπόν κλείνοντας να δούμε την κατήχηση ως μία πρόκληση των καιρών αλλά και ως μία πρόσκληση προς στην δαφνοστεφανωμένη απαντοχή μας, την νεολαίας μας, όπως θα έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος , αλλά και ως ένα όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι στην ζωή και στα βιώματα της Εκκλησίας.

Γνώμονάς μας ας είναι πάντοτε το:
" Άφετε τα παιδία έρχεσθε προς με και μη κωλύετε αυτά.Των γαρ τοιούτων εστί η Βασιλεία των Ουρανών".

Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008

" Μηνύματα Ζωής "

" Όταν είναι ν΄αποφασίσεις για κάτι..."


(photo via)

- Το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό!

-Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις κάτι λάθος!

- Και το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτα!

Πηγή: Περιοδικό "Τα Κρίνα" Νο 267 Οκτώβριος 2007 σ.25 Αθήνα.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

" Νέα δραστηριότητα στην ιστοσελίδα μας "


Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε κείμενα σχετικά με σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας και όχι μόνο...

Τα κείμενα θα είναι καρπός της συλλογικής δουλειάς των Νεανικών Συνάξεων της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.


Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους Νέους μας να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αφουγκραστούν την πνοή αγωνίας της κοινωνίας.

"Ωστόσο καλούμε όλους τους αναγνώστες μας να συμβάλλουν σ' αυτήν την προσπάθεια και τους προσκαλούμε να μας αποστείλουν και τα δικά τους κείμενα για να τα δημοσιεύσουμε!"

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008

" Έναρξη Εγγραφών στην Α.Σ.Π.2008-2009"

Anaplastiki and Child

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως ξεκίνησαν οι εγγραφές παιδιών για το νηπιαγωγείο της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών (Ιωνίας 47).

Μέσα σ' ένα περιβάλλον εκκλησιαστικό και ειδικά διαμορφωμένο για μικρά παιδιά, οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν για τον Χριστό, και ταυτόχρονα ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας χρήσιμα πράγματα.

Ζητείστε πληροφορίες στα τηλ: 2610-325244 και 2610-221934 καθώς και στο e-mail: [email protected]

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008

" Συνάντηση Νέων- Α.Σ.Π.2008 "

Βραδινή Συζήτηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερινή συνάντηση Νέων στις κατασκηνώσεις του π. Γερβασίου στα Συχαινά Πατρών.


Μέσα σε ευχάριστο μα και συνάμα πνευματικό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία στους Νέους της Σχολής μας να ψυχαγωγηθούν και να ζήσουν την ζωή της Eκκλησίας συμμετέχοντας στις Ιερές Ακολουθίες.

Ευχόμαστε αυτή η εμπειρία να αποβεί πρoς ωφέλεια των ψυχών μας και Καλή Αντάμωση του Χρόνου!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...