Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

"... Ξέρεις να προσεύχεσαι...; "


Στάσου στη σκοπιά σου φυλάγοντας το νού σου από νοήματα την ώρα της προσευχής, για να ολοκληρώσεις την αίτησή σου και να μείνεις στην ηρεμία σου σταθερά, ώστε να επιφοιτήσει και σε σένα αυτός, που συμπάσχει με όσους αγνοούν. Και τότε θα λάβεις δώρο προσευχής παρά πολύ λαμπρό.

Δεν θα μπορέσεις να προσευχηθείς καθαρά, αν μπερδεύεσαι με υλικά πράγματα και ταράζεσαι με αδιάκοπες φροντίδες. Γιατί προσευχή είναι απόθεση (απομάκρυση από το νού, απαλλαγή του από) νοημάτων.

Ο δεμένος δεν μπορεί να τρέξει. Ούτε νούς, που δουλεύει σαν σκλάβος σε πάθος, μπορεί να ιδεί τόπο προσευχής πνευματικής. Γιατί τραβιέται και μεταφέρνεται εδώ κι εκεί απ΄το εμπαθές (δηλαδή το δέσμιο σε πάθος) νόημα και υπό την προϋπόθεση αυτή δεν θα έχει τόπο, όπου να στέκεται ακλόνητα και σταθερά.

Όταν λοιπόν ο νούς προσεύχεται καθαρά και ελεύθερος από πάθη (απαθώς), τότε οι δαίμονες δεν του κάνουν επίθεση από τα αριστερά (δηλαδή με αρνητικό τρόπο), αλλά από τα δεξιά (δηλαδή με θετικό τρόπο). Του υποβάλλουν δηλαδή μια ιδέα και κάποιο σχήμα από αυτά, που αγάπαει η αίσθηση, ώστε να του φαίνεται πως πέτυχε τέλεια το σκοπό της προσευχής. Και αυτό, είπε ένας με φωτισμένη γνώση άνθρωπος, γίνεται από το πάθος της κενοδοξίας και προκαλείται από το δαίμονα, που αγγίζει τον εγκέφαλο.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

"2 Xρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο της Καρδιάς μας."Επειδή κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει,ας γυρίσουμε του νου μας και το χρόνο πίσω .... και θα συναντήσουμε έναν φλογερό Ιεράρχη, έναν δυναμικό άνθρωπο, έναν Αληθινό παπά που άφησε πλούσια παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους και ποικίλες αναμνήσεις για τους παλαιότερους...

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος...


Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

" Ευχές στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο... "


" Ίσως οι πολλές ευχές να κουράζουν, να φαντάζουν ουτοπία και να θυμίζουν μια καθιερωμένη συνήθεια που ευκαίρως ακαίρως πρέπει να επαναλαμβάνουμε.

Ωστόσο όταν η ευχή συνοδεύεται από προσευχή ουσιαστική και καρδιακή αποκτά αξία και από ένα άπιαστο όνειρο γίνεται ένα θεϊκό δώρο που όντως δεν αναμέναμε στη ζωή μας.

Γι' αυτό που σήμερα εορτάζει ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Χρυσόστομος, ευχόμαστε ως άνθρωποι και προσευχόμαστε ως χριστιανοί ο Καλός Θεός να ευλογεί και να στηρίζει τον αληθινό άνθρωπο, τον ακούραστο και άοκνο Πατέρα, τον γνήσιο Ιεράρχη, τον Ελληνορθόδοξο παπά που στο πρόσωπό του επαληθεύεται " το τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς.

Χρόνια Πολλά , Παραδεισένια και Καρποφόρα.

Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

" Μηνύματα Ζωής... "


...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΝΕΚΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΔΡΙΜΥΣ Ο ΧΕΙΜΩΝ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΥΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

" Αγ.Μάξιμος Ομολογητής... "


Άγιος Μάξιμος περιήλθε γη και θάλασσα από την ΚΠολη μέχρι την Ρώμη για να προασπιστεί την Αλήθεια, συνελήφθη, υπέστη φρικτά βασανιστήρια και πέθανε στην εξορία. Δεν έζησε για να παραστεί στην Στ΄ Οικουμενική Σύνοδο, όμως δια των μαρτυρικών αγώνων του υπέρ της Ορθοδοξίας και δια της θεοπνεύστου θεολογίας του απετέλεσε τον εμπνευστή και το θεμέλιο αυτής της Συνόδου.


Όπως διαβάζουμε στο συναξάριο της εορτής της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου η Αγία Σύνοδος καταδίκασε ως αιρετικούς επτά (7) Πατριάρχες και άλλους Επισκόπους καθώς και αρκετούς κληρικούς.


Αναθεματίστηκαν, καθαιρέθηκαν και εκδιώχθηκαν από την Εκκλησία του Χριστού ως αιρετικοί :

· 4 Οικουμενικοί Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως Σέργιος (610-638), Πύρρος (638-641, 654), Παύλος Β΄ (641-653) και Πέτρος (654-666),

· ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύρος (630-642),

· ο Πατριάρχης Αντιοχείας Μακάριος (650-685),

· ο Πάπας Ρώμης Ονώριος (625-638) και

· οι επίσκοποι Στέφανος, Πολυχρόνιος και Κωνσταντίνος.


Και η Σύνοδος δικαίωσε μετά θάνατον τον απλό μοναχό Μάξιμο τον Ομολογητή, τον οποίο είχαν καταδικάσει οι ανωτέρω αιρετικοί μεγαλοσχήμονες Επίσκοποι και Πατριάρχες.

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΕΙ

(π. Α.Γ.)

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

" Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας της ψηλής...""Αυτή η κοπέλα, μια αγία ψυχή, ήταν πανύψηλη, ήταν γίγαντας. Βέβαια στο τέλος καμπούριασε, περπατούσε με σίδερα, μετά με καροτσάκι. Εγώ την πρόλαβα πού περπατούσε ίσια. Είχε γιγαντισμό, ήταν παραμορφωμένη. Τα παπούτσια της, έχω ένα παπούτσι της στο μοναστήρι, ήταν 57 νούμερο, τόσο πράγμα σαν βάρκα, η παλάμη της ήταν 3 φορές μεγαλύτερη από την δική μου.

Να σας πω πώς την γνωρίσαμε. Είχαμε έναν δικό μας μοναχό τον π. Νήφωνα, ο οποίος πουλούσε μήλα σε σακούλια όταν ήταν πρώτη Λυκείου και πήγε να πουλήσει μήλα. Χτύπησε την πόρτα και την άνοιξε η Μαρία, μόλις την είδε από τον φόβο το πολύ, της πέταξε τα μήλα κι όπου φύγει φύγει. Ήταν...


όμως η αιτία να γνωριστούν και να συνδεθούν πνευματικά και αργότερα μέσω αυτού να γνωρίσομεν και εμείς την μακαριστή Μαρία.
Αυτή η κοπέλα, ήταν μια αγία ψυχή, πραγματικά μια αγία, παρ΄όλο πού ήταν ένα τέρας εξωτερικά, και το πρόσωπο της ήταν αλλοιωμένο ακόμη και τα μικρά παιδιά δεν την φοβόντουσαν. Ανέπαυε πολύ κόσμο. Ήταν δηλαδή… μια πνευματική μητέρα με όλη την σημασία της λέξεως.

Αυτή η κοπέλα ήταν μία τυπικά χριστιανή στα πρώτα χρόνια και η μητέρα της καλή χριστιανή. Ό¬ταν μεγάλωσε και μεγάλωνε και έγινε δυσθεώρητη, έγινε 2.30 μ., αφού στο Νοσοκομείο έβαλαν δύο κρεβάτια τα ένωσαν για να την χωρέσει, όταν πέθανε το φέρετρό της ήταν από εδώ μέχρι εκεί πού είναι η καρέκλα.
Την ζήτησαν στην Αμερική και πήγε, με έξοδα της Κυβερνήσεως, για εξετάσεις. Για να ερευνήσουν το φαινόμενο.

Συνήλθαν εκεί οι μεγάλοι γιατροί κ.τ.λ. κι άλλος έλεγε γιγαντισμό κι άλλος διάφορες θεωρίες. Δεν μπορούσαν όμως επακριβώς να δουν τί έπαθε η Μαρία κι έγινε τόσο μεγάλο πράγμα, τόσο μεγάλος άνθρωπος. Και βέβαια της είπαν τότε πώς είχε ένα πρόβλημα. Όλο το κεφάλι της μέσα είχε όγκο, ο οποίος πίεζε τα μάτια και θα έχανε το φως της, θα τυφλωνόταν.

Οι Αμερικάνοι προσφέρθηκαν να αγοράσουν τον σκελετό της και αυτή λυπήθηκε πάρα πολύ, όταν το άκουσε, γιατί ήταν ένα φαινόμενο γι΄ αυτούς έτσι να την διατηρήσουν για λόγους επιστημονικούς.
Σ΄ αυτήν την κατάσταση επέστρεψε στην Αθήνα μετά από την Αμερική, και μια κοπέλα της λέει εκεί, δεν πάμε να δούμε το γέρο Πορφύριο στην Πεντέλη; Η Μαρία δεν είχε ιδέα από γέροντες κι απ΄ αυτά τα πράγματα, και της λέει: τί να μου πει κι αυτός ο γέρος! Με πήγαν στην Αμερική και με είδαν τόσοι επιστήμονες. Έλα πάμε, είναι και τυφλός και δεν μιλάει και καλά. Η Μαρία είπε, είναι και τυφλός και δεν ακούει και καλά… Η Μαρία, ήταν σε μια κατάσταση απελπισίας, τέλος πάντων από δώ από κει την έπεισαν να πάει.

Πήγε λοιπόν, και μαζί της πήγε η μητέρα της πού ζει ακόμα (σημείωση VatopaidiFriend: ήδη έχει κοιμηθεί), η κ. Κωνσταντία, μια μοναχή κι η κοπέλα εκείνη πού πήγε κι άλλοι δύο άνθρωποι.

Πήγαν στο κελί του γέροντα, ήταν τυφλός ο γέροντας Πορφύριος κι όταν μπήκαν μέσα της λέει: γιατί σου έλεγε η φίλη σου να έρθεις και δεν ερχόσουν και της είπε ακριβώς τί έλεγε η Μαρία. Αυτή ντράπηκε και της λέει τί έπαθες; Λέει, γέροντα θα χάσω το φως μου κι έκλαιγε. Της λέει, όχι παιδί μου το φως σου, τα κόκαλά σου θα σπάζουν… Του λέει, όχι γέροντα, τα κόκαλά μου είναι γερά, δεν έχουν τίποτα τα οστά μου, το φως μου θα χάσω. Της άπαντα όχι το φως σου, τα οστά σου. Αυτή το επαναλαμβάνει τρίτη φο¬ρά, γέροντα το φως μου.

- Όχι το φως σου, τα οστά σου θα συντρίβουν. Αυτή δεν καταλάβαινε.
Της λέει ο γέροντας, γονάτισε. Γονάτισε όπως μπόρεσε κι ο γέροντας έβαλε τα χέρια του πάνω στο κεφάλι της κι άρχισε να προσεύχεται. Και μου έλεγε η Μαρία, αισθανόταν μέσα το κεφάλι της να βράζει ολόκληρο, οπότε της λέει ο γέροντας: δεν θα χάσεις το φως σου, τα οστά σου θα βγουν, θα τρίβονται τα οστά σου. Αυτή δεν πίστεψε. Λέει ο π. Πορφύριος, από που το έπαθες αυτό, σου είπαν οι γιατροί; Του απάντησε: γέροντα οι γιατροί δεν βρήκαν την αιτία, είπαν γιγαντισμός είναι, δεν βρήκαν την αιτία.

Λέει στην μητέρα της: εσύ θυμάσαι πού ήσουν έγκυος στην Μαρία; Η Μαρία ήταν 43 ετών τότε, λέει η μητέρα της ε! θυμούμαι. Της λέει θυμάσαι, όταν ήσουν δύο μηνών πού έκανες πολλούς εμετούς; Θυμάμαι αμυδρά γέροντα. Θυμάσαι πού σε πήγε ο άντρας σου σε έναν γιατρό; πού να θυμάμαι τώρα τον γιατρό; και αρχίζει ο γέροντας να της περιγράφει: θυμήσου πού κατεβαίνατε με λεωφορείο από το χωριό σας, κατεβαίνατε σε μια πλατεία και της περιγράφει την πλατεία πριν από 42 χρόνια, σε πήρε ο άντρας σου και σε πήγε στον τάδε δρόμο κι άρχισε να της διηγείται τον δρόμο κι η Κωνσταντία άρχισε να θυμάται τον δρόμο εκείνο, σε πήγε σ΄ έναν τόπο πού η πόρτα ήταν πράσινη, στο ιατρείο του ανθρώπου εκείνου. Μπήκες μέσα και του είπες ότι κάνεις πολλούς εμετούς από την εγκυμοσύνη και σου έδωσε ένα φακελάκι με χάπια, με 15 χάπια μέσα, τα θυμάσαι; λέει θυμάμαι γέροντα. Λέει ο Γέροντας τα χάπια εκείνα ήταν χάπια επιληψίας, έκανε λάθος ο γιατρός, τα ήπιες και παραμορφώθηκε το έμβρυο γι΄ αυτό κι έγινε έτσι η κόρη σου. Και πραγματικά, το έστειλαν το μήνυμα αυτό στην Αμερική, κι ήταν πραγματικώς επιστημονικά. Αυτή όμως μετά τελικά τί έγινε;

Σταμάτησε να χάνει το φως της κι άρχισε να τρίβονται τα κόκαλά της. Μια φορά ήμουν παρών εγώ, πού ένα κόκκαλο από την πλάτη της τρύπησε το δέρμα της και βγήκε έξω, συντρίβονταν τα κόκαλά, διαλύονταν τα κόκαλά, όπως ακριβώς της είχε πει ο π. Πορφύριος. Ο γέροντας, όταν βγήκε η Μαρία έξω, είπε: αυτή είναι μια αγία, και περιέγραψε την Μαρία".

Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

" Aς Χαμογελάσουμε... "


'Ενας Αμερικανός πηγαίνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό,για να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι με το τραίνο!Βλέπει κάπου εκεί, έξω από το σταθμό,ένα μηχάνημα με την ένδειξη"Ρίξτε ένα δολλάριο στη σχισμή και το μηχάνημα θα σας πεί ποιός είστε!"Περίεργος καθώς είναι ,ρίχνει το κέρμα,και το μηχάνημα του λέει:-"Είσαι ο Τζών Ντέρεκ από τη Ν.Υόρκη,λογιστής,ύψος 1,80...
βάρος 90 κιλά και θα πάρεις το τρένο των 2.30 για Σικάγο"Εντυπωσιάζεται ο Τζών από την ικανότητα του μηχανήματος!Και για να ξεγελάσει το μηχάνημα,τρέχει και αγοράζει ένα ψεύτικο μουστάκι,επιστρέφει και ξαναρίχνει ένα δολλάριο....-"Είσαι ο Τζών Ντέρεκ από τη Ν.Υόρκη,λογιστής,ύψος 1,80,βάρος 90 κιλά και θα πάρεις τό τρένο των 2.30 για Σικάγο"του λέει πάλι το μηχάνημα!Μα δεν είναι δυνατόν, φωνάζει αυτός!Και τσαντίζεται ο τύπος που τον πιάνει μανία σώνει και καλά νά ξεγελάσει το μηχάνημα!Τρέχει λοιπόν στις Τουαλέτες και μεταμφιέζεται σε Αραβα!Ξαναπηγαίνει στο μηχάνημα,και πάλι τα ίδια.-"Είσαι ο Τζών Ντέρεκ,από τη Ν.Υόρκη,λογιστής,ύψος 1,80,βάρος 90 κιλά και θα πάρεις το τρένο των 2.30 για Σικάγο".Αγανακτισμένος λοιπόν ο τύπος μας τρέχει και μεταμφιέζεται σε γυναίκα,ρίχνει πάλι το δολάριο και το μηχάνημα του λέει:-"Είσαι ο Τζών Ντέρεκ από τη Ν.Υόρκη,λογιστής,ύψος 1,80,βάρος 90 κιλά Και με τις βλακείες σου,έχασες το τραίνο!"

(Α.Σ.)

" Σεισμός στην Δυτική Ελλάδα..."

ΔΥΟ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Στο Τρίκορφο Δωρίδος το επίκεντρο των δύο σεισμών, που έγιναν αισθητοί σ' όλη τη Δυτική Ελλάδα.3,1 και 5,1 η ένταση των δύο σεισμών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και τραυματίες. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά χωριά, οπότε θα χρειαστεί ώρα για την καταγραφή των ζημιών. Εν αναμονή των επίσημων δεδομένων.

Εκεί υπάρχει η τεχνική λίμνη του Μόρνου που δίνει νερό στην Αθήνα...


Νεότερα σε λίγο....

" Ο Χριστός... "


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;...

ΠΙΟ ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟ...

ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ...

ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑ...

ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ..

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

" π. Θεοφάνης Τερζής "


(φώτο από την εξόδιο ακολουθία)

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Βιογραφικό σημείωμα

Ο π. Θεοφάνης Τερζής γεννήθηκε το 1921, στην Πάτρα στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα. Από μικρός ορφάνεψε από πατέρα και διακρίθηκε για το ζήλο του και την αγάπη του για το Θεό, γεγονός που τον οδήγησε αργότερα στις τάξεις του ιερού κλήρου. Το 1943 παντρεύτηκε την μετέπειτα πρεσβυτέρα Νικολίτσα με την οποία απέκτησε τρία ευλογημένα παιδιά. Το 1944 χειροτονείται διάκονος, το 1950 ιερέας από τον μακαριστό επίσκοπο Θεόκλητο. Υπηρέτησε αρχικά ως εφημέριος εις τους ιερούς ναούς Αγ. Ιωάννου Κ. Αχαϊας, Αγ. Νικολάου Πατρών και εν τέλει στον Ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών όπου διετέλεσε ως προϊστάμενος επί πολλά συναπτά έτη.

Υπήρξε στενός συνεργάτης και γνήσιος μαθητής του αοιδίμου διδασκάλου των Πατρών, π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.
Συνδέθηκε στενά και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως με τον π. Χριστόδουλο Φάσσο, με τον
μητροπολίτην πρώην Ύδρας κυρόν Ιερόθεον, με τον κ. Γεώργιο Οικονόμου κ.α. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών,χρημάτισε πνευματικός αυτής και άφησε τη φήμη ενός αξίου λειτουργού του Υψίστου, γνήσιου και αληθινού οικογενειάρχου και σωστού, ακέραιου και ελληνορθόδοξου πνευματικού.

"Φτωχός μπήκε στην ιεροσύνη και φτωχός βγήκε". Εκοιμήθη στις 14 Ιανουαρίου 2010, πλήρης ημερών σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του 3 παιδιά, 6 εγγόνια και 5 δισέγγονα που ο Θεός του χάρισε.

Αιωνία του η Μνήμη!

" Εκοιμήθη ο π.Θεοφάνης Τερζής... "


" Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Θεοφάνης Τερζής σε ηλικία 88 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 από τον Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου Πατρών κα ώρα 13:00 μμ. "

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

" Ο Πειραιώς προσέφυγε στον υπουργό Οικονομίας κατά της Μασονίας..."

Στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου προσέφυγε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με σχετικό έγγραφο του ζητώντας τη διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος καθώς και όλων των Στοών-"Ναών" που διατηρούν. Είναι ένα ακόμα βήμα του κ.Σεραφείμ ενάντια στην Μασονία στην Ελλάδα.

Ακουλουθεί η προσφυγή και το υπόμνημα του Μητροπολίτη Πειραιώς:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Μητροπολίτου Πειραιώς
Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ
κατοίκου Πειραιώς, οδός Ακτή Θεμιστοκλέους 198, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ. 210 4514833 εσωτ. 19, fax 210 4518476

Προς τον
Εξοχώτατον Υπουργόν Οικονομίας κ. Γεώργιον Παπακωνσταντίνου

ΚΑΤΑ
Του από 10/12/1927 Π.Δ. ως έχει τροποποιηθεί, το οποίον έχει εγκρίνει τον Οργανισμό του εν Αθήναις Τεκτονικού Ιδρύματος,
που εδρεύει εν Αθήναις, επί της οδού Αχαρνών και Σουρμελή και
της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος,
που εδρεύει εν Αθήναις, επί της οδού Ερεσού 38

ΑΙΤΗΜΑ
Η διάλυσις του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των Στοών-Ναών αυτών
συμφώνως τω άρθρω 118 του Α.Κ.

Εξοχώτατε Κύριε Υπουργέ,

Το ίδρυμα με την επωνυμία «ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ» συνεστήθη δυνάμει του Π.Δ. της 10/12/1927, εν συνεχεία δε ετροποποιήθη δυνάμει του Β.Δ. της 19/7/1949 και του Β.Δ. της 16/11/1956. Σκοπός του ως άνω ιδρύματος είναι η ευόδωσις έργων ευποιΐας, ιδία δια περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων.

Σύμφωνα με το άρθρο 118 του Αστικού Κώδικα, ένα ίδρυμα διαλύεται δια εκδόσεως σχετικού διατάγματος αν παρεκκλίνει του σκοπού του (ανεξάρτητα αν ο νέος σκοπός του είναι νόμιμος η όχι, βλ. Τούση Γεν. Αρχ., σελ. 340, υποσ. 17). Περαιτέρω, επίσης σύμφωνα με το άρθρο 118 του Αστικού Κώδικα, ένα ίδρυμα διαλύεται δι’ εκδόσεως σχετικού διατάγματος αν ο σκοπός του έγινε παράνομος.

Εν προκειμένω το ως άνω ίδρυμα έχει ως κύριο έργο του την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση Μασονικών Στοών και την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.). Περαιτέρω πραγματοποιεί μυήσεις και εμφανίζεται ως -δήθεν- σωματείο, χωρίς όμως να έχει τηρήσει τις εκ του νόμου τεθείσες προϋποθέσεις αναγνωρίσεώς του, εν αις και ο δικαστικός έλεγχος των σκοπών του. Με τον τρόπο αυτό και υπό τον ανωτέρω νομικό μανδύα λειτουργεί το ως είρηται Ίδρυμα ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί έκφραση μιας θρησκείας (του μασονισμού η τεκτονισμού η ελευθεροτεκτονισμού).

Αξιοσημείωτη είναι εν προκειμένω η Απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος (1933) κατά την οποία : «Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος... επιληφθείσα της... εξετάσεως της Μασονίας, του διεθνούς τούτου μυστικού οργανισμού,... κατέληξε ομοφώνως εις τα επόμενα... συμπεράσματα : Η Μασονία δεν είναι απλή τις φιλανθρωπική ένωσις η φιλοσοφική Σχολή, αλλ' αποτελεί μυσταγωγικόν σύστημα, όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας η λατρείας... Αποδεδειγμένως τυγχάνει θρησκεία μυστηριακή, όλως διάφορος... και ξένη της Χριστιανικής Θρησκείας...» Συνεπώς έχει πληρωθεί το πραγματικό του άρθρου 118 του Α.Κ.

Επιπροσθέτως:
α. Το Τεκτονικό Ίδρυμα οφείλει την ίδρυσή του στην εξαπάτησι του Κράτους. Ιδρύθηκε με σκοπό την «ευόδωση έργων ευποιΐας, ιδία περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων» ενώ πρόκειται για αμιγή σατανολατρεία διότι ο κρυπτογραφικά αναφερόμενος ως Μ.Α.Τ.Σ.-υπέρτατο ον ως τα προσαγόμενα στοιχεία αποδεικνύουν τυγχάνει ο λεγόμενος Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος που οντοποιείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου. Υπό το προσωπείο επομένως της δήθεν φιλανθρωπίας του Τεκτονικού Ιδρύματος πρωοθείται στη χώρα μας η θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού.

β. Οι Μασονικές στοές-ναοί της Σατανολατρείας οφείλουν επίσης την αναγνωρισή τους ως Μασονικών σωματείων στην εξαπάτηση της δικαιοσύνης από την οποία απέκρυψαν δολίως, κάθε τι το οποίο θα απεκάλυπτε το σατανιστικό τους περιεχόμενο. Απόδειξις η υπ’ αριθμ. 739/8.2.1935 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που ενέκρινε την ίδρυση της στοάς «ΜΕΛΗΣ» εντελώς τυπικά, ενώ η υπ’ αριθμ. 2060/2969 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξεδόθη μετ’έλεγχο των σχετικών μασονικών κειμένων υπήρξε απορριπτική της ιδρύσεως της στοάς «ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ».

γ. Το Τεκτονικό Ίδρυμα αποκρύπτει το υπ’ αριθμ. 3 Landmark (δόγμα) το οποίο «ουδεμία ανθρωπίνη δύναμη δύναται να θίξει η τροποποιήσει» και «επιβάλλει ως Θεό της Μασονίας τον Εωσφόρο».

δ. Το Τεκτονικό Ίδρυμα πραγματοποιεί μυήσεις – εισδοχή μελών χωρίς να είναι σωματείο διότι δεν κέκτηται την ανάλογη δικαστική αναγνώριση.

ε. Το Τεκτονικό Ίδρυμα γίνεται δεκτό και νομιμοποιείται από την Ελληνική Πολιτεία ως φιλανθρωπικό ίδρυμα ενώ ο σκοπός αυτού είναι η προώθηση, ίδρυσι και συντήρησι Ναών-Στοών ανιδρυομένων προς δόξαν του κρυπτογραφικά αναφερομένου Θεού Μ.Α.Τ.Σ.

Ωσαύτως την προώθηση της ιδίας θρησκευτικής παραδοχής έχει αναλάβει και η εκ του ως άνω λεγομένου Τεκτονικού ιδρύματος αποσχισθείσα κατά το έτος 1986 Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η εν οδώ Ερεσού 38 εδρεύουσα.

Δια τους λόγους αυτούς και δι’ όσους αναφέρομεν εις το συνημμένον ημέτερον υπόμνημα και δια των συνημμένων αποδεικτικών στοιχείων των τυπικών μυήσεως και της εσωτερικής βιβλιογραφίας της Μασονίας εις ην αποκαλύπτεται ο Εωσφόρος ως ο κρυπτογραφικά αναφερόμενος Μ.Α.Τ.Σ. προς τιμήν του οποίου άρχονται και κλείονται αι συνεδρίαι, μυούνται τα μέλη και αναπέμπεται λατρεία εντός των Στοών, ζητούμεν την διάλυσιν του Τεκτονικού Ιδρύματος και των παραρτημάτων αυτού ανά την Επικράτειαν διότι έχει παρεκκλίνει του σκοπού ιδρύσεώς του και προωθεί μίαν θρησκευτικήν πίστιν κρυφίως και δι’ αυτό επιβάλλεται, όπως εκδοθή διάταγμα δια του οποίου να ανακαλούνται η και καταργούνται τα διατάγματα συστάσεως του ιδρύματος, ήτοι το ως άνω Π.Δ. της 10/12/1927, Β.Δ. της 19/7/1949 και Β.Δ. της 16/11/1956 ως και της εξ αυτής αποσχισθείσης Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος καθ’ ο μέρος αύτη εμφαίνεται ως Ίδρυμα αποκαλούμενο Μέγα Αγαθοεργό Σώμα (Μ.Α.Σ.) της Ε.Μ.Σ.τ.Ε.

Η ως άνω προσφυγή, αφιερούται εις την Ιεράν Μνήμην των Γεραρών Αγωνιστών της Αληθείας αοιδίμων Αποστόλου Μακράκη, Παναγιώτου Τρεμπέλα, Μιχαήλ Γαλανού, Παναγιώτου Μπρατσιώτου, Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου και Νικολάου Ψαρουδάκη.

Εν Πειραιεί τη 15η Ιανουαρίου 2010


Ο Π Ρ Ο Σ Φ Ε Υ Γ Ω Ν

+ ο Μητροπολίτης Πειραιώς
ΣΕΡΑΦΕΙΜ

(via)

" Βοήθεια στην Αϊτή... "


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 113η

Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ

Πρός

τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν.

Ἀγαπητοί μου

Ὁ φονικός σεισμός πού ἔπληξε τήν Ἀϊτή, ἄφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς καί ἐρείπια, ἀλλά καί πολύ μεγάλα προβλήματα γιά ὅσους ἐπέζησαν.

Ὀφείλομε καί πάλι νά ἐκφράσουμε τά φιλάνθρωπα αἰσθήματά μας, αὐτή τή φορά πρός τούς ἐμπεριστάτους καί δοκιμαζομένους ἀδελφούς μας τῆς Ἀιτῆς καί νά βοηθήσουμε, ὅσο εἶναι δυνατό καί μεῖς γιά τήν ἀνακούφιση τοῦ πόνου τους.

Ἔτσι, τήν Κυριακή 17/01/2010 σέ ὅλους τους ἱερούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, θά περιεχθῇ δίσκος, τό προϊόν τοῦ ὁποίου θά ἀποσταλῇ στούς σεισμοπλήκτους ἀδελφούς μας.

Ἐπίσης, στούς Ἱερούς Ναούς θά γίνεται συγκέντρωση ἀνθρωπιστικοῦ ὑλικοῦ σέ εἴδη ξηρᾶς τροφῆς, ὅπως:

Ρύζι

Σπορέλαιο

Μακαρόνια

Κονσέρβες

Νερό

Πιστεύομε, ὅτι γιά μιά ἀκόμα φορά ὁ φιλόθεος καί φιλάνθρωπος Λαός τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, θά ἀνταποκριθῇ ἀπό τά βάθη τῆς ψυχῆς του γιά τήν ἀνακούφιση τῶν ἐμπεριστάτων ἀδελφῶν μας, στή μακρινή χώρα τῆς Ἀιτῆς.

Μέ πατρικές εὑχές καί εὐλογίες

καί εὐχαριστίες πολλές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

" 17η Ζωντανή Διαδικτυακή Εκπομπή... "


" Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.gr,την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 17η ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Eκεί που δεν φαίνεται ο Θεός..."


Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

" H Πρώτη Θέση στον Ουρανό... "


Γράφει ο : Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος

Τέτοιες ημέρες πριν αρκετά χρόνια στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών ανταλλάσαμε ευχές, μοιραζόμασταν κοινές εορταστικές στιγμές, ζούσαμε χαρούμενες εμπειρίες βιώνοντας όντως ένα κλίμα που μόνο θλίψη δεν μπορούσε να φέρει στις καρδιές μας.

Όλοι μας επιθυμούσαμε μια χρονιά χωρίς δυσκολίες, χωρίς πειρασμούς, στοχεύοντας να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, να υλοποιήσουμε και να πετύχουμε εκείνα που το παρελθόν έτος δεν προλάβαμε, να ξεφύγουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε στο δρόμο του μέλλοντος που ανοιγόταν μπροστά μας.

Την όλη εύθυμη και χαρμόσυνη διάθεση πάγωσε προς στιγμήν η καθηλωτική ευχή-δήλωση μιας ανάπηρης νεαρής κοπέλας που εξέφρασε την επιθυμία η νέα χρονιά να της χαρίσει την " Πρώτη Θέση στον Ουρανό... ". Άραγε τι στόχος για την νέα χρονιά! Τι προσδοκία! Τι παράξενη και ξένη για τα δικά μας δεδομένα επιθυμία! Έβλεπες όμως την έκφραση των ματιών της να ομολογεί του λόγου το αληθές, την πειστικότητα των λόγων της να εγγυάται για την αξία της ευχής της.

" Ζητείται πρώτον την Βασιλεία του Θεού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν... " μας προτρέπει ο Χριστός κάτι που ήχησε αργότερα στα αυτιά μου και μου έδωσε να αντιληφθώ την επικαιρότητα του ονείρου εκείνης της κοπέλας, να υποψιαστώ την εγγύτηττα της προσδοκίας της.

Πώς όμως μπορούμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση στον ουρανό;
Και πάλι η απάντηση της κοπέλας εκείνης ήρθε να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του ήθους της και να δηλώσει την πατερική και θυσιαστική πνοή που την διακατείχε.
" Μέσα από την θυσία... ".

Θυσία: Μια λέξη που ηχεί τόσο απόμακρη, που φαντάζει τόσο διαφορετική με την εποχή μας. Λες και έρχεται από ένα άλλο κόσμο, τόσο ξένο όσο και μακρινό. Και όμως εδώ και 2000 και πλέον χρόνια προβάλλεται μπροστά μας, το μοναδικό και ανεπανάληπτο πρότυπο θυσίας... Το ψάχνεις; Το αναζητείς; Ποθείς να το συναντήσεις; Ψάξε σε μια φάτνη στη Βηθλεέμ και δες ένα Θεό να γεννιέται ταπεινός και άσημος...Ανηφόρισε στον φρικτό Γολγοθά και βρες ένα Θεό να θυσιάζεται από αγάπη για τον κόσμο. Τί πλέον ζητείς; Να μιμηθείς και να διδαχθείς τον Χριστό στην Θυσία Του!

Όντως μεγάλο πράγμα! Να μπορέσεις να θυσιάσεις το εγώ σου και να μοιράσεις αγάπη, να σκορπίσεις χαμόγελο, να προσφέρεις ελπίδα, να δώσεις παρηγοριά!

Ακόμη όμως ανώτερη και μεγαλύτερη θυσία:

Να θυσιάσεις τον εγωισμό σου στο βωμό της ταπείνωσης.
Να θυσιάσεις το μίσος σου στο βωμό της συγχωρητικότητας.
Να θυσιάσεις τα πάθη σου στο βωμό της μετάνοιας.
Να θυσιάσεις τις αμαρτίες στο βωμό της εξομολόγησης.
Να θυσιάσεις τον παλαιό άνθρωπο στο βωμό του νέου, αναγεννημένου ανθρώπου.
Να θυσιάσεις την κοσμική μέχρι πέρσι ζωή σου, στο βωμό της πνευματικής χαράς.
Τέλος να θυσιάσεις την κόλαση που μέχρι τώρα ζούσες, στο βωμό του Παραδείσου που από τώρα μπορείς να γευτείς.

Τι λέτε σε μια τέτοια Θυσία δεν ευαρεστείται ο Θεός;

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

«Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».


Toυ Μίκη Θεοδωράκη...

Σ’ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:


Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις.

1) Κύπρος: Παρά το ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε το Σχέδιο Ανάν με μεγάλη πλειροψηφία (70%), εν τούτοις τόσο μέσα στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που συνωμοτούν, ώστε με την δημιουργία καταλλήλων συνθηκών να το επιβάλουν τελικά, μιας και η επικράτησή του εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής των ΗΠΑ, που θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό στρατηγικό έρεισμα για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδιά τους στην Μέση Ανατολή.

Είναι ανάγκη λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να ακουστεί η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί στην εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, το οποίο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Κύπρου και ειδικότερα των Ελληνοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους.
2) Σκόπια: Δεν θα πρέπει να έχει για μας καμμιά απολύτως σημασία το γεγονός ότι τα έχουν ήδη αναγνωρίσει με το όνομά τους πολλά κράτη δια διάφορους εμφανείς λόγους. Στην πραγματικότητα όσοι το κάνουν, αγνοούν ή και περιφρονούν την ιστορική αλήθεια. Άγνοια ασυγχώρητη, που οδηγεί στην ουσιαστική γελοιοποίησή τους. Το γεγονός και μόνο ότι έτσι θα νομίζουν ότι με την επιλογή τους αυτή θα συνυπάρχουν με τα τρισέγγονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα αποτελεί γι’ αυτούς αιτία χλευασμού και υποτίμησης της σοβαρότητάς τους. Και υποθέτουμε ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε εδώ τα λόγια του ίδιου του πρώην Προέδρου των Σκοπίων κ. Γκλιγκόρωφ, ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι Σλαύοι , η εθνικότητά τους Σλαυική και η γλώσσα τους ένα μείγμα Σλαυικής και Βουλγαρικής διαλέκτου.
Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας αφορά ως Έλληνες, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι ηγέτες των Σκοπιανών αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το όνομα «Μακεδονία», ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους ως μοναδικούς απογόνους-κληρονόμους της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με το εύρημα της «Μακεδονίας του Αιγαίου» να διεκδικούν χωρίς ντροπή τα εδάφη της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας από δύση σε ανατολή χαράζοντας σαν σύνορα στον νότο τις παρυφές του Ολύμπου! Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να διατείνονται ότι η Θεσσαλονίκη, που την προορίζουν ως πρωτεύουσά τους, βρίσκεται σήμερα υπό ελληνική κατοχή!
Πρόκειται για ένα βλακώδες, αισχρό και προσβλητικό παραλήρημα, απέναντι στο οποίο το μόνο που ταιριάζει σ’ έναν υπεύθυνο λαό και ένα υπεύθυνο κράτος είναι η απόλυτη περιφρόνησή. Που σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε καμμιά σχέση και ακόμα πιο πολύ καμμιά συζήτηση μαζί τους. Είτε μόνοι μας είτε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ όπως γίνεται σήμερα. Και το μόνο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να δηλώσουμε καθαρά ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να τους χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία» και ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμμιά σχέση οικονομική και διπλωματική μαζί τους.
Κλείνουμε τα σύνορα. Και δεν καταδεχόμαστε ούτε να τους εμποδίσουμε να μπουν στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, που τόσο πολύ επιθυμεί την παρουσία ανάμεσά τους των γνήσιων απογόνων του … Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ας τους χαίρονται λοιπόν, μιας και στην πραγματικότητα απολαμβάνουν την πλήρη εύνοια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχουν ήδη μεταβάλει μαζί με το Κόσοβο και τα μισά Σκόπια σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους βάσεις στον κόσμο. Με άλλα λόγια αποτελούν ήδη ένα στρατηγικής σημασίας προτεκτοράτο των ΗΠΑ και για τον λόγο αυτόν οι απειλές τους με στόχο τα εδάφη μας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.
Μετά από όλα αυτά η συμμετοχή μας στις διαδικασίες που μας επιβάλλονται άνωθεν για δήθεν σύνθετες ονομασίες για όλες τις χρήσεις και πράσινα άλογα -γιατί αυτό που θα γίνει τελικά είναι να παραμείνει το όνομα «Μακεδονία»- αποτελεί απαράδεκτη υποχώρηση, που θίγει την σοβαρότητα και την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ότι.η στάση αυτή δεν ταιριάζει σε λαούς όπως ο δικός μας, που είχε το θάρρος να αντιταχθεί στους ισχυρούς σε δύσκολες και κρίσιμες περιόδους προστατεύοντας την ιστορία του, την τιμή και την υπερηφάνεια του.

3) Το τρίτο και σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι η αποκάλυψη και καταγγελία στον ελληνικό λαό των κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας.

Μεταξύ των διεθνών οργανώσεων πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε το «Ίδρυμα Σόρος», που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που αποφάσισαν την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, τον πόλεμο στην Γεωργία και την αποσύνθεσή της, την υποταγή στη Δύση της Ουκρανίας και που σήμερα αναμοχλεύουν τους εθνικισμούς στην Αλβανία προετοιμάζοντας το όραμα για την Μεγάλη Αλβανία με τη δημιουργία του Κοσόβου και με στόχο την Ήπειρο (Τσαμουριά) αλλά και στα Σκόπια με την ενίσχυση της προβολής της «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Όσον αφορά τη χώρα μας, με στόχο το χτύπημα της ελληνικότητας αποβλέπουν στην αποδιοργάνωση της συνοχής του ελληνικού έθνους ξεκινώντας από την παραμόρφωση ιδιαίτερα της σύγχρονης ιστορίας μας -πριν, κατά και μετά την επανάσταση του 1821- και την εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου.

Ορισμένοι Έλληνες, ουσιαστικοί πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά. Έχουν διεισδύσει μέσα στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ, καθώς και στους κομματικούς χώρους έχοντας ήδη κατορθώσει να σταθεροποιήσουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα με την οικονομική ενίσχυση των ξένων και στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών και στην αποσιώπηση εκ μέρους των οπορτουνιστών έχουν ήδη προξενήσει μεγάλες βλάβες στην παραδοσιακή συνοχή του λαού μας τουλάχιστον ως προς τις παραδοσιακές του αξίες, που τον έκαναν να είναι αυτός που είναι. Σε πείσμα όλων των δεινών που κατά καιρούς δοκιμάζουν την αντοχή του.

Επομένως η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται.

Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας.


Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

" 16η Διαδικτυακή εκπομπή... "


" Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.gr,την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 16η ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Η πρώτη θέση στον Ουρανό..."


Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

" Μας περιμένει ο κινέζικος κόσμος... "


πολλοι θελουν να μας βοηθησουν και μας ρωτανε πως. βεβαια χρειαζομαστε λεφτα, να αγορασουμε ενα ισογειο καπου στο κεντρο (δεν τολμω να πω για χτισημο εκκλησίας), να φυγουμε απο δω.

αλλα για αυτους που δεν διαθετουν χρηματα υπαρχει ενας αλλος τροπος και μαλιστα επιγει. χρειαζομαστε αμεσα μια νεα κατηχηση. οχι ακαταλαβιστικη , ουτε … γεροντίστικη. μια κατηχηση που να απεθύνεται στον συχρονο ανθρωπο, που εχει ιντερνετ, γνωσεις κτλ.
και φυσικα με τις ιδιαιτερότητες των κινέζων, που ομως αυτο ειναι προβλημα δικό μου.
αλλα αυτη την κατηχηση σας ζητω να την γραψουμε μαζύ. θα ειναι μια ωραια προσπαθεια, ομαδικη , απο αυτους που αγαπουν την ιεραποστολη και που θελουν να συμμετασχουν ενεργα και να αφησουν την σφραγιδα τους εδω.

ξερω θα μου πητε υπαρχουν μερικές. δεν θελω αυτες. τις εχω. χρειαζομαστε κατι πιο ζωντανο.
αλλα επειδη ζουμε στην εποχη του ιντερνετ αυτο που χρειαζομαι θελει λιγο δουλεια. δηλ. δεν θελω να μου γραψετε βιβλιο η κεφαλαια, δεν θελω να μου αποστειλετε τεραστια σχολια. θελω τιτλους ενοτητων. σαν να φτιανετε λογικό διαγραμμα, για οσους ξερουν, και για οσους δεν ξερουν ας κανουν μια μικρη θυσια για την αγαπη του χριστου, να μαθουν.
θα χρησημοποιησετε το προγραμμα mindmapping Xmind. ειναι δωρεαν. κατεβαστε το απο δω.
http://www.xmind.net/

με τα διαγραμματα αυτα θα εφραζετε διαφορες ενοτητες της πιστεως μας, απο λιγο ο καθενας, σιγα σιγα θα μαζευτουν πολλα.
θα το σωζετε στον υπολογιστη σας ως Xmind workbook, και θα μου το στελνετε στο μαιλ μου [email protected], και εγω θα τα συνδιασω ολα μαζυ. (προλαβαινω καποιους, αμα τα βαλουμε σε wiki μαλλον θα εξεληχθη σε θεολογικες διαφωνίες, και βεβαια υπαρχουν οι ιδιαιτερότητες των κινέζων στους οποιους απευθύνεται)

θα ειναι μια ωραια προσπαθεια, και μια ασκηση ισως για σας , να δειτε ποσο σοβαρα μπορειτε να μιλησετε για την πιστη μας και ενα καλο brainstorming για σας και κυρίως για μενα.
υπαρχουν πολλοι λογοι που θελω τιτλους και mind mapping. οχι μονο διοτι ειναι πιο ξεκαθαρη η σκεψη και τα λογικα συμπεράσματα, αλλα κυρίως διοτι οι κινεζοι σκεφτονται ετσι και θα το εκτιμησουν πολυ, οπως μου ειπαν πολλοι αλλοι.
οι κινεζοι δεν ξερουν το logical argumentation θεωρουν την φιλοσοφικη η θεολογικη συζητηση …ξακωμό.

οπως εχω γραψει παλαιοτερα, απομνημονευουν, και μονο απομνημονευουν. ξεκαθαρα πραγματα. οι 4 ευγενεις αληθειες, 5 στοιχεια, 6 μπλα μπλα, 7 μπλα μπλα κτλ. ολα αριθμημενα και συσχετισμένα για απομνημονευση. αυτο δεν προκειται ποτε να αλλαξη, ειναι ετσι, τελεια και παυλα. αρα εμεις θα τους το παρουσιασουμε ετσι , πραγμα δυσκολο, αλλα εφικτο, και θα ξεκαθαρίσουμε και τις δικές μας αντιληψεις με την ευκαιρια.
ετσι λοιπον περιμενω τιτλους και συντομες ερμηνειες σε ολα τα θεματα της δογματικης, πχ. αγια τριας, κτησιολογια, οικονομια, ενσακωση, μυστηρια, εκκλησιολογια, εσχατολογια κτλ κτλ.

μην με γεμισετε παραπομπες σε αλλους πχ, ο ταδε εχει ενα βιβλιο , κτλ. αν το εχει καντε εσεις τα διαγραμματα που θελω και αυτο αρκει.
το ξαναγραφω για να γινη πιο κατανοητο. ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΒΙΒΛΙΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

αν δουλεψετε λιγο θα εχετε την χαρα της δημιουργιας και της ιεραποστολης. μεταξυ μας δεν ειναι και αχρηστη μια τετοια δουλεια στην ελλαδα….. που βριθει απο θεολογους , θεολογουντας , γεροντας κτλ…. καντε το για τα παιδιά σας.

εγω θα το κανω , θα το βαζω στο ιντερνετ (το προγραμμα εχει αυτη την δυνατοτητα , και ετσι σιγα σιγα θα βλεπετε περισσοτερα, θα βοηθατε με τις προταεις σας)
θα προτιμουσα να γραφατε στα αγγλικα, αλλα και στα ελληνικα δεν πειραζει.
περιμενω με αγωνια, μαλλον, μας περιμένει ο κινεζικος κοσμος….
αντε και γρηγορα.
το ιδεογραμμα στην φωτο σημαινει ΧΑΡΙΣ


" Μιλώντας με τον Θεό... "


Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

" Aς Χαμογελάσουμε... "


Είναι Κυριακή πρωί και τα ζώα στη ζούγκλα ξυπνούν και μαζεύονται σιγά σιγά στο περίπτερο της πλατείας για να πάρουν τσιγάρα και εφημερίδες. Ουρά, κόσμος, πανικός.
Ξαφνικά, ο λαγός από το τέρμα της ουράς προσπαθεί να περάσει μπροστά. Σπρώχνει, περνάει κάτω από τα πόδια των άλλων
ζώων μέχρι που το σταματάει ο ελέφαντας.

- "Τι έγινε μεγάλε, εμείς είμαστε ηλίθιοι που περιμένουμε;" και του τραβάει μια κλωτσιά και τον πετάει 10 μέτρα πίσω.
Ο λαγός όμως, επίμονος ξαναπροσπαθεί. Καθώς σπρώχνει τον βλέπει η τίγρης και του λέει:
- "Εσύ είσαι ο εξυπνάκιας κι εμείς οι βλάκες; Ουστ από δω!" και με μια μπουνιά το στέλνει αλλά 10 μέτρα μακριά.

Ζαλισμένος και ταλαιπωρημένος πλέον ο λαγός λέει:
- "Εεεεεεεεεεε κι εγώ δεν το ανοίγω το περίπτερο σήμερα!"

(Α.Ε.)

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

" Ένα Δάκρυ... "


Το μονοπάτι της ζωής είναι όλο πόνος και δάκρυ∙
όλο αγκάθια και καρφιά∙
παντού φυτρωμένοι σταυροί∙
παντού αγωνία και θλίψη.
Κάθε βήμα και μία Γεθσημανή.
Κάθε ανηφοριά και ένας Γολγοθάς.
Κάθε στιγμή και μία λόγχη.

«Αν μπορούσαμε να στίψουμε την γη σαν το σφουγγάρι θα έσταζε αίμα και δάκρυα».
(Γέροντος Εφραίμ, προηγουμένου Ι. Μονής Φιλοθέου)

" Το Νησί των Συναισθημάτων... "


" Τα Κάλαντα στον Μητροπολίτη-2010- "

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

" Σημεία Παράδοξα... "


Το 1910 ένα δωδεκάχρονο αγόρι σένα μικρό χωριό της Ηπεί­ρου, το Παλαιοσέλι Κονίτσης, ξημερώνοντας τα Θεοφάνεια (στις τέσ­σερις περίπου το πρωί) σηκώθηκε και βγήκε στην αυλή. Τα πάντα ήσαν σκεπασμένα από χιόνι και το κρύο πολύ δυνατό.


Μόλις το παιδί άνοιξε την πόρτα κι έκανε το πρώτο βήμα, κοκάλωσε από την έκπληξη και τον θαυμασμό. Είδε ολόκληρη τη φύση ανε­στραμμένη! Τα είδε δηλαδή όλα ανάποδα. Τα βουνά, τα σπίτια, τα δέν­δρα, ακόμη και τον ουρανό πού ήταν καθαρός και γεμάτος αστέρια. Τα κλαδιά κάτω και οι ρίζες των δένδρων επάνω. Οι στέγες με τα κεραμί­δια των σπιτιών κάτω και τα θεμέλια τους επάνω. Οι μάνδρες των αυλών και αυτές ανάποδα. Και τα βουνά το ίδιο… Και τον Αώο ποταμό να κυλά αντίστροφα, από κάτω προς τα πάνω!


Τί το παράδοξο; Μήπως ή Εκκλησία μας αυτή την ήμερα δεν βε­βαιώνει θριαμβευτικά: «Ό Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω…»; Όταν το παιδί κάπως συνήλθε από την γλυκεία εκείνη έκπληξη, γύ­ρισε, για να μπει μέσα στο σπίτι και είδε ότι όλα ήσαν πλέον φυσικά. Στράφηκε όμως αμέσως προς τα έξω… Και να, ή αύτη ανεστραμμένη φύσις… Ή ίδια προηγούμενη ακατάληπτη εικόνα σε μια γαληνόμορφη, παράξενη, αχνή και διάχυτη φωτοχυσία!… Δεν ήταν από το πάλλευκο χιόνι πού είχε καλύψει σε μεγάλο ύψος τα πάντα· ούτε από τον κατακάθαρο ουρανό με το πλήθος των αστέρων. Όχι ήταν κάτι άλλο, πού κυρίευσε τις αισθήσεις και την παιδική ψυχούλα αυτού του αγοριού. Ήταν μια πρωτόγνωρη γαληνόμορφη φωτοχυσία, τέτοια πού δεν ξανάζησε ποτέ μέχρι πού πέθανε ογδόντα τεσσάρων ετών. Και το δωδε­κάχρονο εκείνο αγόρι, ήταν ό πατέρας μου.


Πόσες άραγε ψυχές αμόλυντες και αγνές θα έχουν δει το παραδοξώτατο αυτό γεγονός της ανεστραμμένης φύσεως;


Τις δύο – τρεις φορές πού μου διηγήθηκε ό πατέρας μου αυτό το γεγονός, με τις ίδιες πάντοτε λέξεις, ή φωνή του ήταν σιγανή, ταπεινή και από τα μάτια του έτρεχαν συνεχώς δάκρυα, πού προκαλούσαν κατάνυξη και δέος!…


(via)

" Tα Τέσσερα Κεριά... "


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

" Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός... "


Για αυτούς που δεν αφήνουν το διάβασμα ούτε τις ημέρες των γιορτών έχουμε να προτείνουμε το παρακάτω βιβλίο:

Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός -
Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου Χατζηνικολάου

" ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010.. "


ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ.

ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...