Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Χωρίς νερό είναι αδύνατο να πλυθεί το λερωμένο ρούχο, και χωρίς δάκρυα μετανοίας είναι πολύ πιο αδύνατο να πλυθεί και να καθαριστεί από τις κηλίδες και τους μολυσμούς η ψυχή.
ΟΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Άρχοντες χωρίς αρχοντιά και λεβεντιά

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,

Όχι μόνο τώρα, αλλά από χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις ασκούσαν πολιτική καθ’ υπαγόρευση. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους οι πρέσβεις Γαλλίας, Ρωσίας και Αγγλίας παρενέβαιναν στο τι νόμους θα ψηφίσει η Βουλή. Και τώρα το ίδιο γίνεται. Σιωνίτες τραπεζίτες δάνεισαν την χώρα μας τη στιγμή που γνώριζαν την αδυναμία της στην εξόφληση του χρέους της. Δεν τους είναι όμως πρόβλημα αυτό. Οι σκοποί τους και οι στόχοι τους είναι η παγκόσμια κυριαρχία με κάθε μέσο. Άλλωστε για αυτούς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το θέατρο που έπαιξε ο Τζέφρυ για την ανάγκη ένταξης της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. ήταν γνωστό.

Η πρόεδρος της Βουλής κα. Μπενάκη το είχε πει στον κ. Παπούλια με την ανάληψη της Προεδρίας λέγοντας του ότι επί Προεδρίας σας θα χαθεί μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται κα να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και των καθιερωμένων κ.λπ.


Επομένως ήταν γνωστό και προσχεδιασμένο. Απλώς περίμεναν την κατάλληλη χρονική στιγμή εισβολής στην Ελλάδα. Ο στόχος τους είναι να υποταγεί η Ελλάδα στην Σιωνιστική μάστιγα, αφού καθ’ αυτούς η Ελλάδα αριθμεί τον υπ’ αριθμό 1 εχθρό του συστήματος που εκπροσωπούν. Έτσι, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει οικονομική κρίση - έτσι την βάφτισαν – αλλά τεχνητή για μάντρωνα και υποταγή των «εχθρών» στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που αποτελεί εχθρό του Θεού και κατάρα της ανθρωπότητας. Αφού λοιπόν η πατρίδα μας αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, την πουλάνε, υποθηκεύουν την πλούτο της και αίρουν την Εθνική της κυριαρχία.

Όσοι Έλληνες κυβερνήτες προβαίνουν σε αυτά, είναι προδότες του Γένους, του Έθνους και της Πατρίδας και πρέπει να εκδιωχθούν ως τέτοιοι. Η λέξη Πατρίδα στα χείλη τους δεν εκφράζει τίποτα. Είναι άνευ περιεχομένου. Αυτοί είναι μίσθαρνα όργανα του συστήματος που υπηρετούν. Η Ιστορία θα τους καταδικάσει και θα τους στιγματίσει με τα ελεεινότερα χρώματα ωε ελεεινούς και τρισάθλιους. Μην στενοχωρείστε όμως. Έστι δίκης οφθαλμός ως τα πανθ’ ορά. Λίγος καιρός ακόμη και τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροχιά και θα δοξασθεί ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Οι δε εχθροί μας θα μείνουν ενεοί. Έτσι το σχέδιο τους τώρα δε θα περάσει.
Ιωάννης, Πάτρα

" Kατασκήνωση π. Γερβασίου- Ιούλιος 2011 "


Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

" Ομιλία στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών... "

Την Κυριακή 29 Mαΐου 2011 στις 7:00μ.μ. στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών (Ιωνίας 47)
θα ομιλήσει ο Ιερολογιώτατος
Ιεροδιάκονος π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.
 

Όχι καβγάδες μπροστά στο παιδί


Την επόμενη φορά που θα διαφωνήσετε με το σύντροφό σας φροντίστε να μη βρίσκονται μπροστά τα παιδιά. Οι καβγάδες έχουν άμεσο αντίκτυπο και βλάπτουν σοβαρά την ψυχική τους υγεία υποστηρίζει ο Πάτροκλος Παπαδάκης και σας συμβουλεύει τι να κάνετε.

Σκεφτείτε πόσο άσχημα νιώθετε όποτε τύχει να βρεθείτε σε
έναν καβγά και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να μαλώνετε μπροστά στο παιδί σας. Τα συναισθήματα που του δημιουργεί ένας καβγάς είναι άγχος, ενοχή, φόβο, ανασφάλεια, σύγχυση, αμηχανία, ανάγκη να υποστηρίξει τη μία ή την άλλη πλευρά. Στην καθημερινότητα βέβαια το να μην καβγαδίζετε μπροστά του ως κανόνας είναι δύσκολο να τηρηθεί μπορείτε ωστόσο να περιορίσετε τις διενέξεις σας και να χαμηλώσετε αισθητά τον τόνο της φωνής σας.

Πως αντιμετωπίζει τον καβγά το παιδί

Στην προσχολική ηλικία: Δεν μπορεί εύκολα να κατανοήσει την αιτία μιας ηχηρής διαφωνίας, με αποτέλεσμα να αναστατώνεται πολύ και να τρομοκρατείται από την επιθετική συμπεριφορά που δείχνουν οι γονείς.

Στη σχολική ηλικία: Αναγκάζεται να υποστηρίξει τον πατέρα ή την μητέρα για να δοθεί ένας τέλος στη σκηνή ή πολλές φορές θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το ξεκίνημα του καβγά.

Στο στάδιο της προ-εφηβείας και -κυρίως – της εφηβείας: Αποκτά έντονα κριτική διάθεση απέναντι στους γονείς, που θα την ακολουθεί σε όλη του ζωή. Σε κάθε περίπτωση, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το παιδί καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και παίρνει λανθασμένα μηνύματα για τη σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους τα δύο φύλα-κατά συνέπεια και οι γονείς του.
Ως γονείς οφείλετε να:

…παραμερίσετε ή να μεταθέσετε για αργότερα τις όποιες διαφορές έχετε μεταξύ σας

.…καθησυχάσετε το παιδί και να του εξηγήσετε ότι οι διαφωνίες και οι τσακωμοί συμβαίνουν και είναι μέσα στη ζωή. Χρειάζεται να το διαβεβαιώσετε ότι ακόμη κι αν υπάρχουν καβγάδες οι γονείς του αγαπιούνται. Αυτό θα ξεδιαλύνει τη σύγχυση που αποκτά το παιδί και θα του προσφέρει συναισθηματική σταθερότητα

.…συμφιλιωθείτε μπροστά του και να το διαβεβαιώσετε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δύσκολα θα επαναληφθεί.

…μην παίρνετε το παιδί με το μέρος σας υπόσχοντάς του ανταλλάγματα. Το παιδί χάνει την εμπιστοσύνη του στους γονείς με αυτό τον τρόπο

.…σεβαστείτε ότι το παιδί αποτελεί μέλος της οικογένειας και αν καβγαδίζετε μπροστά του είναι σα να το αγνοείτε και να του δείχνετε ότι δεν μετράει η επιθυμία του να μην καβγαδίζουν μπροστά του

.…μην φέρνετε τα προβλήματα της δουλειάς σας στο σπίτι και να τα εκτονώνετε μπροστά στο παιδί σας με καβγά.


Το μυστικό
Αν οι καβγάδες είναι βίαιοι και συχνοί είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο παιδί.


Πηγή

" To ήξερες...; "Ήξερα ότι το νερό είναι σημαντικό, αλλά δεν ήξερα πότε πρέπει να το πίνω.
Μήπως ξέρετε;
Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα
μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα:
-2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων
-1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη
-1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
-1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Ευσυνείδητε χριστιανέ, πρόσεχε! Και το μικρότερο παράπτωμά σου φαίνεται επάνω σου μεγάλο. Διότι οι λεκέδες είναι τόσο πιο εμφανείς όσο πιο καθαρό είναι το φόρεμα.
ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Παντού γράφουμε ...Ελληνικά!

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

" Εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μαρτυρία... "

 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ " ΜΑΡΤΥΡΙΑ" ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ (ΚΡΗΤΗΣ)...
ΣΤΙΣ 9:30 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ...
 ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ..http://www.imka.gr/

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Αν καλοταξιδεύεις, μην πεις μεγάλο λόγο προτού να δέσεις. Κοντά στο λιμάνι βούλιαξε καλοτάξιδο πλεούμενο και άλλοι σώθηκαν περνώντας μεγάλη τρικυμία. Να μια ασφάλεια: Μην περιγελάς τις τύχες των άλλων!
ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ο Πειραιώς Σεραφείμ σπάει την σιωπή του (Βίντεο)

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Photo taken from Rio-Antirrio Bridge (2)

Οι πρόγονοί μας έλεγαν: «Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφί μύθον ακούσης». Δηλαδή: Να μην βγάλεις απόφαση για κανέναν, προτού ακούσεις τα περιστατικά και από τις δύο μεριές.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

" Έχει σημασία ποιος είμαι "


Μια καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης στην Νέα Υόρκη αποφάσισε να τιμήσει τον κάθε τελειόφοιτο μαθητή της λέγοντας στον καθένα σε τι ήταν καλύτερος. Μετά έδωσε στον καθένα μια γαλάζια κορδέλα πάνω στην οποία ήταν τυπωμένο με χρυσά γράμματα 
" Έχει σημασία ποιος είμαι".

Μετά η καθηγήτρια αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποια διαδικασία που θα της επέτρεπε να δει τις είδους επίδραση θα είχε σε μία κοινότητα η αναγνώριση. Έδωσε σε κάθε μαθητή τρεις γαλάζιες κορδέλες και τους είπε να βγουν και να χρησιμοποιήσουν έξω από το σχολείο αυτήν την μέθοδο αναγνώρισης. Μετά έπρεπε να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα να δουν ποιος απέδιδε τιμές σε ποιον και να κάνουν σχετικές ανακοινώσεις στην τάξη.

Ένα από τα αγόρια της τάξης πήγε σε έναν κατώτερο υπάλληλο μιας γειτονικής εταιρίας και τον τίμησε επειδή τον βοήθησε στον προγραμματισμό της καριέρας του. Του έδωσε μία γαλάζια κορδέλα να τοποθετήσει στο πουκάμισο του. Μετά του έδωσε δύο κορδέλες και του είπε ' Κάνουμε κάποια εργασία στο σχολείο σχετικά με την αναγνώριση και θα θέλαμε να βρεις κάποιον που θες να τιμήσεις να του φορέσεις την κορδέλα και να του δώσεις και αυτήν εδώ την επιπλέον κορδέλα με την οποία θα τιμήσει και αυτός κάποιον άλλον''.

Αργότερα την ίδια μέρα ο νεαρός υπάλληλος πήγε να δει τον προιστάμενο του που ήταν γνωστός σαν άνθρωπος γκρινιάρης. Του ανακοίνωσε ότι τον θαύμαζε σε μεγάλο βαθμό επειδή ήταν δημιουργική μεγαλοφυία. Ο υπάλληλος τον ρώτησε αν θα δεχόταν να του φορέσει την γαλάζια κορδέλα. Ο έκπληκτος προιστάμενος αποκρίθηκε 'ναι ασφαλώς'.

Δίνοντας του την κορδέλα του είπε '' Θα μου κάνετε μια χάρη; Να πάρετε αυτήν την κορδέλα και να τη δώσετε σε κάποιον που θέλετε να τιμήσετε. Για να συνεχιστεί η διαδικασία αναγνώρισης. Για να διαπιστώσουμε τι επίδραση έχει στους ανθρώπους''.

Το βράδυ ο προιστάμενος πήγε στον 14χρονο γιο του και είπε ''Σήμερα μου συνέβη το πιο παράξενο πράγμα. Ήμουν στο γραφείο μου και ένας νεαρός υπάλληλος ήρθε και μου είπε ότι με θαυμάζει και μου έδωσε μια γαλάζια κορδέλα. Επειδή είμαι δημιουργική μεγαλοφυία. Φαντάσου! Πιστεύει ότι είμαι δημιουργική μεγαλοφυία. Μετά καρφίτσωσε στο σακάκι μου την κορδέλα που έγραφε "Έχει σημασία ποιος είμαι'' και μου έδωσε μια επιπλέον κορδέλα και μου ζήτησε να βρω και να τιμήσω κάποιον άλλον. Και εγώ γιε μου θέλω να τιμήσω εσένα. Οι μέρες μου είναι πραγματικά γεμάτες άγχος και όταν έρχομαι σπίτι δεν ασχολούμαι και πολύ μαζί σου. Καμιά φορά σου βάζω τις φωνές επειδή δεν παίρνεις καλούς βαθμούς και επειδή το δωμάτιο σου είναι αυγύριστο αλλά απόψε θέλω να σου πω ότι έχεις ιδιαίτερη σημασία για μένα. Είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μου μαζί με τη μητέρα σου. Είσαι θαυμάσιο παιδί και σε αγαπώ'' !!

Το αγόρι γεμάτο έκπληξη, ξέσπασε σε λυγμούς. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ολόκληρο το κορμί του τρανταζόταν από το κλάμα. Κοίταξε τον πατέρα του και του είπε με μάτια γεμάτα δάκρυα. '' Σχεδίαζα να αυτοκτονήσω αύριο , πατέρα, επειδή νόμιζα πως δεν με αγαπούσες. Τώρα πια δεν χρειάζεται''.


''Βάλσαμο για την ψυχή'' Jack Canfield and Mark Hansen.

"Eνθύμιο Νεανικών Ομάδων Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών 2011"

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Αν καλοταξιδεύεις, μην πεις μεγάλο λόγο προτού να δέσεις. Κοντά στο λιμάνι βούλιαξε καλοτάξιδο πλεούμενο και άλλοι σώθηκαν περνώντας μεγάλη τρικυμία. Να μια ασφάλεια: Μην περιγελάς τις τύχες των άλλων!
ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

"Το ντοκιμαντέρ του CBS για το Άγιον Όρος στα Ελληνικά..."(Mέρος Β)

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Ο Θεός δεν βλέπει στο πρόσωπο, ούτε στην εξωτερική μόνο εμφάνιση των ηθών, ούτε στις κραυγές μας, αδελφοί, αλλά στην συντριμμένη και ταπεινωμένη καρδιά.
ΟΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι΄ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι γιά να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

"Το ντοκιμαντέρ του CBS για το Άγιον Όρος στα Ελληνικά..."

" 3η Ταινία Μικρού Μήκους- Αν Ήμουν..."


Μια ακόμη προσπάθεια των Νεανικών Ομάδων της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών... 

Μια ιστορία για τη χαρά της εγκυμοσύνης και τη στενοχώρια της έκτρωσης. Ένας νέος συναντά ένα πρωινό μια καλή του φίλη, που κυοφορεί, η οποία του λέει με πόνο πως μετά από εξετάσεις το έμβρυο της έχει διαγνωστεί με σύνδρομο ντάουν και σκέφτεται πολύ σοβαρά να το ρίξει. Ο νέος αυτός, την επόμενη μέρα, συναντιέται με μια ομάδα συνομήλικων του και τους αναφέρει την κατάσταση. Μια κοπέλα από την ομάδα περιγράφει με τη σειρά της μια περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης από το άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον. Έτσι όλη η ομάδα αποφασίζει να βρει κάποιο τρόπο να αλλάξει γνώμη στις δύο αυτές γυναίκες, αλλά να δώσει και ένα γενικότερο κοινωνικό μήνυμα.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Δύο γυναίκες μιλούν για την άμβλωση


Μαρτυρία Α: «Η ψυχική μου κατάσταση και πριν, και μετά την έκτρωση φαινόταν πολύ καλή. Όπως όμως κατάλαβα αργότερα, στην πραγματικότητα είχα νεκρώσει κάποιες ψυχικές λειτουργίες για να μην αισθάνομαι πόνο. Χρησιμοποίησα την εκλογίκευση για ναι πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο πού ναι μπορώ ναι κάνω, κι έπρεπε ναι φανώ ψύχραιμη....

Από τότε που έκανα την έκτρωση είχα αλλάξει τρομερά. Είχα γίνει σκληρή και κυνική. Δεν είχα εμπιστοσύνη στους άντρες, ούτε καν στον εαυτό μου. Η σχέση μου με το φίλο μου είχε διαλυθεί, κι εμείς δεν καταλάβαμε καλά-καλά πώς συνέβη αυτό. Παρουσίασα και διάφορα άλλα από αυτά που γράφετε στη σελίδα με το μετεκτρωτικό σύνδρομο. Έχασα την άνεση που είχα με τα παιδιά, που κάποτε τα λάτρευα και με λάτρευαν. Απέφευγα ναι κάθομαι κοντά τους γιατί πια δεν ήξερα τι να τους πω, φοβόμουν ναι κρατήσω μωρά στα χέρια μου, μήπως πάθουν κάτι.

Τελικά μπήκα στην εκκλησία για άλλους λόγους, αλλά στην εξομολόγησή μου είπα και για την άμβλωση. Σιγά-σιγά άρχισα να μαλακώνω και να μετανιώνω πραγματικά για το γεγονός. Βλέπετε πάντα το ήξερα ότι ήταν κάτι αφύσικο, κάτι κακό, απλά δεν ήθελα τότε να το παραδεχτώ για να μην καταρρεύσει αυτός ο ψεύτικος κόσμος που ζούσα. Έχω κλάψει πολύ για το παιδάκι μου... Κάθε φορά που βλέπω μία ανύπαντρη μάνα να μεγαλώνει το παιδί της ξέρω ότι κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να στρέψω τις προσπάθειες μου σ' αυτή την κατεύθυνση....

Ξεπέρασα όλα τα προβλήματα μόνο με την εξομολόγηση, χωρίς καμιά ψυχοθεραπεία. Αντίθετα, φίλες μου που έχουν κάνει έκτρωση και επιμένουν ότι καλά έκαναν και είναι δικαίωμα τους να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους, έχουν πάθει κατάθλιψη και παίρνουν φάρμακα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν συγχωρήσει τον εαυτό τους, γιατί για να συγχωρήσεις τον εαυτό σου πρέπει να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει κάτι λάθος, κι αυτές δεν τολμάνε να το παραδεχτούν. Ούτε και ζητάνε συγχώρεση από το Θεό. Πιστεύουν ότι η εκκλησία θα τις καταδικάσει, αν πάνε να εξομολογηθούν, και έχουν γίνει πολύ εχθρικές με την εκκλησία, ενώ πρώτα δεν ήταν. Δεν καταλαβαίνουν, ότι η παραδοχή του σφάλματος δεν σημαίνει καταδίκη, κι ότι η παραδοχή του σφάλματος είναι ο μόνος δρόμος για να ελευθερωθούμε από τις συνέπειες του.

Θα σας παρακαλούσα να βάλετε αυτή την εξομολόγηση και στο περιοδικό σας γιατί πιστεύω ότι κάποιες κοπέλες ίσως ωφεληθούν, να μην πάνε στην έκτρωση με τα μάτια κλειστά όπως πήγα εγώ, ή τουλάχιστον να ελευθερωθούν από τα προβλήματα μετά... Ευανθία Α.»

Μαρτυρία Β: «Όταν πλησιάζεις το χειρουργείο κάνεις την αδιάφορη αλλά νοιώθεις τα μέλη σου να παγώνουν από το φόβο. Το αίμα σταματάει να κυκλοφορεί στις φλέβες σου. Παραλύεις. Σταματάς ν' ακούς τους εξωτερικούς ήχους, μόνο την καρδιά σου ακούς να χτυπά πολύ . Θέλεις να κλάψεις ή να το βάλεις στα πόδια αλλά πιέζεις τον εαυτό σου και προχωράς γιατί έχεις πάρει την απόφαση να το κάνεις. Έχω ακούσει να λένε ότι είναι ευκολότερο από την εξαγωγή δοντιού. Σαχλαμάρες! Μόνο όσες το έκαναν ξέρουν! Νοιώθεις περιφρόνηση για το χειρούργο που χαμογελάει συγκαταβατικά απέναντι σου και σε καθησυχάζει. Το θεωρείς υποκριτικό από κάποιον που σε λίγα λεπτά θα αδειάσει τα σπλάχνα σου μέσα σ' ένα κουβά. Όταν σε σπρώχνουν να ξυπνήσεις είναι σαν να γυρίζεις απ' τον Άδη. Έχεις μία πικρή γεύση στο στόμα. Πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να φύγεις: χρειάζονται το κρεβάτι για την επόμενη. Θλίψη και μελαγχολία σε συνοδεύουν για πολλές μέρες. Αν είσαι τυχερή και σε περιμένει έξω κάποια φίλη συνήθως προσπαθεί να σε καθησυχάσει: «Πάει, πέρασε» σου λέει. «Το ξεφορτώθηκες, τώρα θα συνεχίσεις όπως πριν τη ζωή σου». Μόνο που «αυτό» που ξεφορτώθηκες θα αναρωτιέσαι πάντα πώς θα ήταν αν το γεννούσες και η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ πια όπως πριν.»


Πηγή: unborn.gr

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Το Καράβι (Διήγημα)


Tο καράβι είναι κατασκεύασμα των διαβόλων. Έκαμαν ένα τρικούβερτο ξύλο κι εβγήκαν διαλαλητάδες σ’ όλη τη γη: Eμπρός ελάτε ψυχές στριμμένες, παθιασμένοι κόσμοι, μάτια κλεισμένα στο μυστήριο, ελάτε μέσα και θα το γνωρίσετε αμέσως! Kαι αμέσως τα μάτια τα κλειστά, οι παθιασμένοι κόσμοι, οι στριμμένες ψυχές έτρεξαν κοπάδι από της γης τα πέρατα, κατέβηκαν στην ακρογιαλιά, εμπήκαν στο καράβι. Tι τόπους θα χαρούν, τι χαρές θα γνωρίσουν, πόσα χρήματα θα βγάλουν στη στιγμή!
          Eκεί προβάλλει κι ένα γεροντάκι ταπεινό και παραπονιάρικο.
          ― Nά ’μπω μέσα κι εγώ; ρωτάει τον καπετάνιο.
          ― Έμπα, του λέγει εκείνος· έμπα μέσα και συ· έμπα σύνταχα*.
          ― Nα πάρω και το ξυλάκι μου μαζί;
          ― Πάρ’ το το χάτσαλο*.
          Eμπήκε μέσα το γεροντάκι , έκατσε κατάνακρα* στην πρύμη του καραβιού. Άνοιξαν οι ναυτοδιαβόλοι τα πανιά, έτριξαν τα ξάρτια, πήρε δρόμο στ’ ανοιχτά το ξύλο*.
          ― Kαλό μας κατευόδιο· ευχήθηκαν συνατοί τους οι ταξιδιώτες.
          ― Kαλό σας κατευόδιο, χα! χα! χα!... Kαλό σας κατευόδιο, χα! χα! χα!... εχούγιαξαν* από πρύμη σε πλώρη οι ναυτοδιαβόλοι.
          Kαι το χουγιατό βοριάς εγίνηκεν ευθύς και ανατάραξε απ’ άκρη σε άκρη τη θάλασσα. Όρος το κύμα σηκώνεται μπροστά, πύργος ακλόνητος ψηλώνει πίσωθε· από τα πλάγια λύκοι χυμούν απάνω του. Eκέρωσαν οι ταξιδιώτες οι άμαθοι. Kαπνός εσκόρπισαν εμπρός τους οι χαρές, οι τόποι, τα χρήματα. Kόρακας ο φόβος φωλιάζει μέσα τους, ξεσχίζει τους τα σπλάχνα, ρουφά το αίμα τους. Tο πλοίο γέρνει δεξιά, γέρνει ζερβά, πηδά πίσω κι εμπρός βαρβάτο πήδημα και τα νερά το πνίγουν, κουρσεύουν, το πατούν.
          Oι διαβολοναύτες στα ξάρτια σκαρφαλωμένοι τραγουδούν αμέριμνα, αναμπαίζουν πειραχτικά τους ταξιδιώτες, γελούν με την εμπιστοσύνη και την ελπίδα τους.
          ― Kαλό ταξίδι· καλό κι αιώνιο! φωνάζουν πάντοτε.
          Όμως το καράβι, όσο κι αν πατιέται και αν κινδυνεύει, δεν πνίγεται. Παλεύει κι ανδρειεύεται σαν να έχει ψυχή μέσα του. Ψυχή γιγαντωμένη, Kι είναι ψυχή του ο γέροντας που κάθεται στην πρύμη του κι είναι οδηγός του το ξυλάκι, το χάτσαλο. M’ εκείνο παίρνει δρόμο, λοξεύει στα ψηλά κύματα, φεύγει την ορμήν και τη λύσσα τους. Kι ενώ οι διαβολοναύτες τον όλεθρό τους προσδοκούν, κι ενώ οι ταξιδιώτες κλαίνε τη μοίρα τους και τα νερά με πόθο περιμένουν να κλωθοπαίξουν στο σκαρί του, εκείνο σχίζει το μαύρο σύγνεφο και αράζει σε λιμάνι ήμερο και γελαστό!
          ― Δόξα στον σωτήρα! δόξα στον γέροντα!... ξεσπά σύγκαιρα τρανή φωνή από το στόμα των ταξιδιωτών.
          ― Kατάρα! απαντά σαν αστροπέλεκο η φωνή των διαβόλων.
          Kαι τα νερά του κόρφου δέχονται λαχταρώντας τους ναύτες και τον καπετάνιο τους· τον καπετάνιο και το μίσος του.
          Eσώθηκεν όμως ο κόσμος. Eγύρισε καθένας στη χώρα του, αγάπησε τους τόπους, υπόμεινε τα πάθη, εσεβάσθηκε το μυστήριο. Kαι δεν δοξολογά παρά τον Άι-Nικόλα, τον γέροντα. Oι διαβόλοι έχτισαν το καράβι, μα ο Άι-Nικόλας έκαμε το τιμόνι του.


* σύνταχα: αμέσως, γρήγορα.
* χάτσαλο: ξερόφλουδο, ξερό κοτσάνι.
* κατάνακρα: άκρη άκρη.
* ξύλο: (εδώ) καράβι.
* χουγιάζω: φωνάζω δυνατά, άγρια.

" 8η Ζωντανή Εκπομπή..."Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.grτην Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 8η για φέτος(2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της
 Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .

Θέμα της Εκπομπής:

" Θέλω και Εγώ ένα Φίλο ..."

Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Υ.Γ. Η εκπομπή που δεν έγινε προχθές...

"Η κοινωνία είναι κάπως έτσι..."ΓΡΑΜΜΕΝΟ  ΣΕ  ΕΝΑΝ  ΤΟΙΧΟ  ΚΑΠΟΥ  ΣΤΗ  ΣΕΒΙΛΗ:Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:

Ο φτωχός δουλεύει
Ο πλούσιος τον εκμεταλλεύεται
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δύο
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις
Ο μπαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε
Ο τραπεζίτης καταχράται και τους έξι
Ο δικηγόρος κοροϊδεύει και τους επτά
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα...

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ψηφοφορία για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο


Για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο θέλουμε να μας απαντήσετε στο ερώτημα: Συμφωνείτε με τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους;

Α) Ναι

Β) Όχι

Γ) ΔΞ/ΔΑ


(Η ψηφοφορία βρίσκεται πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα μας)

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας Απριλίου

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας Απριλίου 2011

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στην ψηφοφορία μας. Για προηγούμενες ψηφοφορίες δείτε εδώ: http://polldaddy.com/user/anaplastiki


(Η ερώτηση της ψηφοφορίας ήταν: Πιστεύτε στην ύπαρξη εξωγήινων;)

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

" Ευλαβικό αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο... "

Οι Νεανικές Ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών από 1 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 θα σας παρουσιάσουν ένα ευλαβικό αφιέρωμα στον μακαριστό γέροντα και ιδρυτή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών , π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.


Όσοι θέλετε να γράψετε ένα κείμενο, μια εμπειρία σας από τις κατασκηνώσεις ή στα κατηχητικά του π. Γερβασίου στείλτε μας e-mail: [email protected] 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ (ΜΕΧΡΙ 10 ΓΡΑΜΜΕΣ) ΜΕΧΡΙ 20 ΜΑΙΟΥ!

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"

Αν καλοταξιδεύεις, μην πεις μεγάλο λόγο προτού να δέσεις. Κοντά στο λιμάνι βούλιαξε καλοτάξιδο πλεούμενο και άλλοι σώθηκαν περνώντας μεγάλη τρικυμία. Να μια ασφάλεια: Μην περιγελάς τις τύχες των άλλων!
ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"

Ο Θεός δεν βλέπει στο πρόσωπο, ούτε στην εξωτερική μόνο εμφάνιση των ηθών, ούτε στις κραυγές μας, αδελφοί, αλλά στην συντριμμένη και ταπεινωμένη καρδιά.
ΟΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

"ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ... "


Συγκεντρώσου για λίγο και φαντάσου τον Θεό να σου μιλά: Αγαπημένο μου Παιδί, καθώς διαβάζεις τις παρακάτω προτροπές, να ξέρεις πως θα έρθουν κάποιες αλλαγές στη ζωή σου.Αυτές οι αλλαγές πρέπει να ολοκληρωθούν, ώστε να εκπληρώσω τις υποσχέσεις Μου στη ζωή σου, να σου δώσω ειρήνη, χαρά και ευτυχία. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε ενόχληση και αμηχανία, αλλά μετά από όλα αυτά που κάνω, αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να σου ζητήσω. Σε παρακαλώ ακολούθα τις παρακάτω δέκα οδηγίες:

1. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ
Η ζωή σε έφερε αντιμέτωπο με μεγάλες δυσκολίες και δοκιμασίες, και το μόνο που κάνεις είναι να κάθεσαι και να στενοχωριέσαι. Ξέχασες πως Εγώ Είμαι εδώ να σηκώσω όλο το φορτίο σου και να το κουβαλήσω για χάρη σου; Ή μήπως απολαμβάνεις να στενοχωριέσαι με κάθε μικρό πρόβλημα που έρχεται στο δρόμο σου;

2. ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ
Υπάρχει κάτι που σε απασχολεί και πρέπει να το φροντίσεις; Σημείωσε το σε μια λίστα. Όχι στη ΔΙΚΗ ΣΟΥ λίστα. Γράψ'το στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ λίστα που συμπεριλαμβάνει τα πράγματα που πρέπει να κάνω. Άφησέ ΜΕ να φροντίσω ΕΓΩ το πρόβλημά σου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν μου πεις εσύ για το πρόβλημά σου. Και αν και η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω είναι μεγάλη, παρόλα αυτά είμαι...Θεός. Μπορώ να φροντίσω κάθε έγνοια σου που τοποθετείς στα χέρια Μου. Στην πραγματικότητα, αν ήξερες όλη την αλήθεια, θα γνώριζες ότι φροντίζω για πολλά πράγματα της ζωής σου ακόμη κι αν εσύ ποτέ δεν το συνειδητοποιείς.

3. ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΜΕ
Μια και μου δώσεις το φορτίο σου, μην προσπαθείς να το πάρεις πίσω. Εμπιστεύσου με! Έχε πίστη ότι Εγώ θα φροντίσω όλες τις ανάγκες σου, τα προβλήματα σου και τις δοκιμασίες σου. Έχεις προβλήματα με τα παιδιά σου; Βάλ'το στη λίστα Μου. Έχεις οικονομικά προβλήματα; Βάλ'το στη λίστα Μου. Έχεις προβλήματα με τα συναισθήματα σου; Για χάρη Μου, γράψ'το στη λίστα μου. Θέλω να σε βοηθήσω. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μου το ζητήσεις.

4. ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ

Μην ξυπνήσεις ένα πρωί και πεις: «Λοιπόν, αισθάνομαι πολύ πιο δυνατός σήμερα, νομίζω πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου από εδώ και πέρα». Γιατί πιστεύεις πως αισθάνεσαι πιο δυνατός τώρα; Είναι απλό. Γιατί μου έδωσες τα φορτία σου και τώρα τα φροντίζω Εγώ. Επιπλέον, ανανέωσα τις δυνάμεις σου και σε καλύπτω με την ειρήνη Μου. Δεν γνωρίζεις πως αν σου επιστρέψω τα προβλήματα και τα φορτία σου θα βρεθείς πάλι πίσω από εκεί που ξεκίνησες; Άφησε τις έγνοιες σου σε Μένα και ξέχασέ τες! Απλά επέτρεψέ μου να κάνω τη δουλειά μου.

5. ΜΙΛΑ ΜΟΥ
Θέλω να ξεχάσεις πολλά πράγματα. Ξέχνα ότι σε οδηγούνε στην απόγνωση. Ξέχνα τις ανησυχίες σου, εφόσον ξέρεις ότι Εγώ έχω τον έλεγχο. Όμως, υπάρχει ένα πράγμα που εύχομαι να μην ξεχάσεις ποτέ. Σε παρακαλώ, μη ξεχνάς ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ-ΣΥΧΝΑ! ΣΕ ΑΓΑΠΩ! Θέλω να ακούω τη φωνή σου. Θέλω να με συμπεριλάβεις στα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Θέλω να σε ακούω να μου μιλάς για τους φίλους και την οικογένειά σου. Προσευχή είναι απλά μια συζήτηση ανάμεσα σε σένα και σε Μένα. Θέλω να είμαι ο καλύτερος σου φίλος.

6. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ
Μπορώ να δω πολλά πράγματα από εδώ ψηλά τα οποία εσύ δεν μπορείς να δεις από εκεί που είσαι. Να έχεις πίστη σε Μένα γιατί γνωρίζω τι κάνω. Εμπιστεύσου Με. Δε θα ήθελες να βλέπεις αυτά που βλέπουν τα μάτια Μου. Θα συνεχίσω να νοιάζομαι για σένα, να σε προστατεύω, να βλέπω τις ανάγκες σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να Μ' εμπιστευτείς. Αν και τα καθήκοντα μου είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σου, φαίνεται σα να δυσκολεύεσαι πολύ να κάνεις το μέρος σου. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να Μ' εμπιστευτείς;

7. ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ

Είχες μάθει να μοιράζεσαι όταν ήσουν μόνο δύο χρονών! Πότε ξέχασες να το κάνεις; Ο κανόνας ισχύει και σήμερα! Μοιράσου τις εμπειρίες σου με ανθρώπους που είναι λιγότερο προνομιούχοι από εσένα. Μοιράσου τη χαρά σου με αυτούς που χρειάζονται ενθάρρυνση. Να μοιράζεσαι το γέλιο σου με αυτούς που δεν άκουσαν κανένα γέλιο για πολύ καιρό. Να μοιράζεσαι τα δάκρυα σου με αυτούς που ξέχασαν πώς είναι να κλαις. Να μοιράζεσαι την πίστη σου με αυτούς που δεν έχουν καθόλου πίστη.

8. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ
Τα κανόνισα έτσι ώστε μέσα στη ζωή σου, να μπορείς να έχεις τόσες διαφορετικές εμπειρίες. Από παιδί , μεγαλώνοντας γίνεσαι ενήλικος, αποκτάς παιδιά, αλλάζεις εργασία πολλές φορές, ασχολείσαι με διάφορα επαγγέλματα, ταξιδεύεις σε τόσα πολλά μέρη, συναντάς χιλιάδες ανθρώπους, και δοκιμάζεις τόσα πολλά πράγματα. Πως μπορείς , λοιπόν , να είσαι τόσο ανυπόμονος, όταν Μου παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο από ότι περιμένεις για να χειριστώ κάτι που υπάρχει στη λίστα μου με τα πράγματα που πρέπει να κάνω; Εμπιστεύσου την δική μου χρονική στιγμή, γιατί ο δικός μου χρόνος είναι τέλειος. Απλά και μόνο , επειδή δημιούργησα όλο το σύμπαν μόνο μέσα σε 6 μέρες, όλοι πιστεύουν ότι πρέπει πάντοτε να βιάζομαι .

9. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

Να είσαι ευγενικός, με τους άλλους ανθρώπους, επειδή τους αγαπώ όπως ακριβώς αγαπώ εσένα. Μπορεί να μην ντύνονται σαν και εσένα, ή να μιλούν όπως εσύ, ή να ζουν με τον ίδιο τρόπο που ζεις εσύ, και όμως σας αγαπώ όλους. Σε παρακαλώ προσπάθησε να τα πηγαίνεις καλά μαζί τους για χάρη Μου. Δημιούργησα τον καθένα σας διαφορετικό με κάποιο τρόπο. Θα ήταν πολύ βαρετό αν ήσασταν όλοι πανομοιότυποι. Σε παρακαλώ, να ξέρεις ότι αγαπώ κάθε τι το ξεχωριστό που υπάρχει σε σας.

10. ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Παρόλο που σ' αγαπώ τόσο πολύ, πώς μπορείς να μην αγαπάς τον εαυτό σου; Δημιουργήθηκες από Εμένα, μόνο για ένα λόγο: για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Είμαι ο Θεός της Αγάπης. Αγάπησέ Με. Αγάπησε τους γείτονές σου. Αλλά επίσης αγάπησε τον εαυτό σου. Η καρδιά μου πονάει όταν σε βλέπω τόσο θυμωμένο με τον εαυτό σου, όταν τα πράγματα είναι άσχημα. Είσαι πολύτιμος για μένα. Αυτό ποτέ να μην το ξεχάσεις...

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"

Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι΄ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι γιά να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


Ο Θεός, όταν δει ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε πλέον για τα υλικά αγαθά, τότε μας επιτρέπει να τα αποκτήσουμε και να τα χρησιμοποιούμε. Διότι τότε πλέον τα κατέχουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι και όχι όπως έχουν τα παιδιά τα παιχνίδια τους.
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

" 8η για φέτος (2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών"

 
 Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.grτην Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 8η για φέτος(2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της
 Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Θέλω και Εγώ ένα Φίλο ..."

Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Καλό μήνα σε όλους!

Αφιέρωμα στον Γέροντα Παΐσιο (ΕΤ3) - Μέρος Γ


Παρακολουθείστε το 2ωρο αφιέρωμα στον Γέροντα Παΐσιο, το οποίο προβλήθηκε (ολόκληρο) το Μ। Σάββατο από την ΕΤ3. Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον – Άγιο - Γέροντα Παΐσιο, το οποίο αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο, είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Γέροντος Παϊσίου ενώ το δεύτερο, στις διδαχές και τις παρακαταθήκες του. Ένα είναι σίγουρο. Η ώρα που θα αφιερώσετε για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, όχι μόνο δεν θα πάει χαμένη αλλά είναι βέβαιο ότι θα «αγγίξει» την ψυχή σας…Παρακολουθείστε εδώ τα προηγούμενα μέρη: Μέρος Α, Μέρος Β

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας"

Rio-Antirrio Bridge (By night), Greece

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

"Το ελιξήριο της ζωής βρίσκεται στον τρόπο ζωής και διατροφής των μοναχών του Αγίου Όρους"

«Εάν θέλετε να ζήσετε μία μεγάλη σε διάρκεια και υγιεινή ζωή, μπορείτε να ακολουθήσετε τους μοναχούς στο Άγιον Όρος στην Ελλάδα», τονίζει ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, με αφορμή την εκπομπή «60 λεπτά» του αμερικανικού τηλεοπτικού δελτίου «CBS», που την Κυριακή του Πάσχα παρουσίασε πολλούς από τους ορθόδοξους μοναχούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να ακολουθούν τα λόγια και τα πεπραγμένα του Χριστού.

«Οι μοναχοί έχουν ένα μόνο στόχο, κι αυτός είναι το πώς θα φτάσουν πιο κοντά στο Θεό», είπε ο πατέρας Σεραπίων στην τηλεοπτική εκπομπή.

Οι μοναχοί, πάντως, έχουν επωφεληθεί με έναν απροσδόκητο τρόπο, καθώς ζουν πολλά χρόνια, ενώ πάρα πολύ χαμηλά είναι τα επίπεδα καρκίνου και καρδιοπάθειας. Το δε Αλτσχάϊμερ δεν έχει «ακουστεί» ποτέ. Μήπως πρόκειται για το καθαγιασμένο νερό;

Στην πραγματικότητα, όπως λένε οι επιστήμονες, μπορεί να είναι αυτό που τρώνε και όχι αυτό που πίνουν.

«Αυτό που φαίνεται να είναι το «κλειδί», είναι μία δίαιτα στην οποία εναλλάσσονται οι ημέρες κατάλυσης και μη του ελαιόλαδου, καθώς και πολλών φυτικών πρωτεϊνών», είχε πει στην «Ιντεπέντεντ» ο Χάρης Αηδονόπουλος, ουρολόγος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι μόνο αυτό που αποκαλούμε Μεσογειακή Δίαιτα, αλλά και το ότι τρώνε ακόμη με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Τα απλά γεύματα, με κανονικά διαλείμματα, είναι πολύ σημαντικά».

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους τρώνε δύο γεύματα την ημέρα. «Το «πρώτο γεύμα» διαρκεί δέκα λεπτά, ενώ το δεύτερο διαρκεί κι αυτό ένα δεκάλεπτο», ανέφερε ο Σάιμον. «Δεν υπάρχει κρέας και δεν υπάρχουν συζητήσεις. Ο μόνος ήχος προέρχεται από έναν μοναχό που διαβάζει ιερά κείμενα».

Τα αποτελέσματα φαίνονται εντυπωσιακά. Από τους 1.500 μοναχούς, των οποίων μελετήθηκε η υγεία, μεταξύ 1994 και 2007, κανείς δεν είχε αναπτύξει καρκίνο του πνεύμονα ή του έντερου, ενώ μόλις 11 προσβλήθηκαν από καρκίνο του προστάτη.

Τα οφέλη που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή έχουν ήδη διαφημιστεί και δεν είναι τόσο δύσκολο να την ακολουθήσει κανείς. Πρέπει να τρώει κυρίως φρούτα και λαχανικά, να χρησιμοποιεί βότανα αντί για αλάτι, να αντικαταστήσει το κόκκινο κρέας με ψάρι και πουλερικά και να αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο. Επίσης, πρέπει να πίνει και μερικά ποτηράκια κόκκινου κρασιού. Και το πιο σημαντικό είναι η άσκηση.

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους δεν έχουν μαγκανοπήγαδα, όμως δεν θα τους βρει κανείς να κάθονται στον καναπέ και να βλέπουν τηλεόραση. Στην πραγματικότητα δεν έχουν καθόλου τηλεοράσεις, ή ραδιόφωνα ή εφημερίδες. Αυτό που έχουν, είναι πολύ χειρονακτική εργασία: μαζεύουν φρούτα από τους κήπους, κάνουν καθαριότητα και μεταφέρουν υλικά οικοδομής από τα βουνά με τα μουλάρια τους», καταλήγει το άρθρο του Εθνικού Κήρυκα.


Πηγή: Το αληθινό Blog

Η μονολόγιστη ευχή (Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησόν Με - Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς)

Ο π. Παρθένιος – ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους – έγραψε την μονολόγιστη ευχή σε κασέτα (το 1997) έτσι ώστε να βοηθήσει και τους – έξω από το περιβόλι της Παναγίας – λαϊκούς να μάθουν να λένε το «Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησόν Με» και το «Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς».


Η αξία αυτή της προσευχής, έγκειται στην «δύναμη» με την οποία οπλίζει τον Χριστιανό καθώς και στην ευκολία χρήσης της αφού μπορεί να την πει ο κάθε Χριστιανός, μορφωμένος ή αμόρφωτος. Ο π. Παρθένιος μας παροτρύνει, να την ακούμε όπου και όσο πιο συχνά μπορούμε (είτε στον υπολογιστή είτε στο Ράδιο-Cd είτε στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο iPod, iPhone – οι προτάσεις αυτές είναι δικές μου) αφού όπου ακούγεται αγιάζεται ο τόπος…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...