Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

" Μήπως Ζηλεύεις...; "

(photo via)

H ζήλεια είναι ένα κανονικό συναίσθημα.

Η ζήλεια μέσα στην οικογένεια είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε, ιδιαίτερα αν αναμένετε κι άλλο παιδί.

Πάντα προετοιμάζετε το παιδί σας και ενθαρρύνετε το να είναι υπεύθυνο.

Δώστε περισσότερη προσοχή στο παιδί που ζηλεύει.

Πρέπει να μάθετε τα παιδιά να ενδιαφέρονται το ένα για το άλλο.

Συνήθως η ζήλεια μεγαλώνει αν μεταχειρίζεσθε όλα τα παιδιά το ίδιο.

"Ευχέλαιο στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών"

(photo via)

-Σήμερα το απόγευμα 31 Μαρτίου 2009 και ώρα 6:00μ.μ στον Ι. Ν. Αγ. Ταβιθά της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών (Ιωνίας 47) θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

" Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 "


"Ο π. Παΐσιος μου είπε..."

"Έχω την εντύπωση ότι έφτασε η ώρα. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα . «Ποια ώρα Γέροντα ;»
Η ώρα να πάρουμε την Πόλη.

«Την Πόλη πως θα την πάρουμε; Θα έχουμε πάλι πόλεμο;» ‘Όχι δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος. «Τότε Γέροντα πως θα την πάρουμε την Πόλη;» Την Πόλη θα μας την δώσουν , «Ποιοι; Οι Τούρκοι; Είναι δυνατόν;» όχι την Πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι . Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα την δώσουν σε μας . «Μα Γέροντα τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι , ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι , χωρίς πόλεμο;» Όχι θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται καμία επιδίωξη τους να πραγματοποιηθεί , εάν δεν μας δώσουν την Πόλη . Έτσι θα αναγκαστούν να μας την παραχωρήσουν . «Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό; Οι Τούρκοι τι Θα γίνουν;» Αυτοί θα καταστραφούν.

Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος , το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος , στην οποία , για να συναντήσει κανείς άνθρωπο , θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες! Γνωρίζω και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας , πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιο Όρος , πήρε την ευλογία του σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδο τους στην Κωνσταντινούπολη.

" Oμιλία στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Πατρών "

(photo via)

-Σήμερα το απόγευμα 30 Μαρτίου 2009 και ώρα 6:30μ.μ. στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Πατρών θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος
π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος με θέμα:

"Η κατά Χριστόν Οικογένεια και τα προβλήματά της"

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

" Nικηταράς ο Τουρκοφάγος "

Σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα από την εορταστική εκδήλωση της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821.

Ερμηνεύθηκε άριστα από τις Νεανικές Ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών το θεατρικό έργο
"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος".


"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

"Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε Εδώ!

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

"Σημεία των καιρών…"


(photo via)

Σημεία των καιρών…


Του Γ. Ι. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρου – Διδάκτορος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών


«Η Ιερά Σύνοδος, αφού μελέτησε τον σχετικό ανακριτικό φάκελο, κατέληξε με ψήφους 7 προς 5, στην κατά πλειοψηφία απόφαση ότι δεν προκύπτουν από τον φάκελο επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά του εγκαλουμένου αρχιερέως και έθεσε την κανονική υπόθεση στο αρχείο».


Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το Πρωτοβάθμιο δι' Αρχιερείς Δικαστήριο, που συγκροτήθηκε ως «δικαστικό συμβούλιο» (άρθρο 146 Ν. 5383/1932), γνωστοποίησε στις 9.3.09 την απόφασή του για τη γνωστή υπόθεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα [Μπεζενίτη]. Είναι γεγονός ότι η συνοδική αυτή απόφαση προκάλεσε πλείστες όσες, προεχόντως δυσμενείς, αντιδράσεις μέσα στο εκκλησιαστικό σώμα και γέννησε ευλόγως αμφιβολίες για το κατά πόσο οι συνοδικοί ιεράρχες ήταν έτοιμοι ή πρόθυμοι να αρθούν στο ύψος του επισκοπικού λειτουργήματός τους και να αναδεχθούν το βάρος της δικαιοκριτικής τους ευθύνης.


1. Κατ' αρχάς το εκκλησιαστικό δικαστήριο όφειλε, προτού εκφράσει τη δικαιοδοτική του κρίση, να αναμείνει, όπως το είχε ήδη πράξει δύο φορές μέχρι τώρα, την αμετάκλητη ετυμηγορία της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία είχε ήδη, προ πολλού, επιληφθεί της υποθέσεως.


Σύμφωνα με το άρθρο 160 Ν. 5383/1932 «Περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» (βλ. τον νόμο σε Ι. Μ. Κονιδάρη, Θεμελιώδεις διατάξεις σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας [= Βιβλιοθήκη Εκκλησιαστικού Δικαίου, Σειρά Α´: Πηγές 1], Αθήνα – Κομοτηνή: εκδ. Αντ. Σάκκουλα, 22006, σ. 174 επ. και εδώ 226), ο αρμόδιος Εισαγγελέας, όταν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του κοινού ποινικού δικαστηρίου, ανακοινώνει αυτήν προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ι. Συνόδου, ο οποίος προκαλεί την καθαίρεση του καταδικασθέντος από το αρμόδιο εκκλησιαστικό δικαστήριο, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.


Στην προκείμενη περίπτωση, εφόσον ο Άρειος Πάγος απορρίψει την αίτηση αναιρέσεως που έχει καταθέσει ο εν λόγω Μητροπολίτης κατά της αποφάσεως του 5/λούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία του επιβλήθηκε εξαετής κάθειρξη για την υπεξαίρεση χρημάτων από τη μονή Οσίου Εφραίμ Ν. Μάκρης, η εφαρμογή της πιο πάνω διατάξεως, που συνεπάγεται την, άνευ ετέρου, καθαίρεσή του, καθίσταται υποχρεωτική για τους εξής λόγους:


Κατά πρώτον, διότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδεχθεί την ισχύ του Ν. 5383/32, και επομένως του άρθρου 160, δυνάμει του άρθρου 44 παρ. 1 Ν. 590/77 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (βλ. τον νόμο σε Ι. Μ. Κονιδάρη, όπ. π. σ. 107).


Κατά δεύτερο, διότι η απόφαση της εξαετούς καθείρξεως που επέβαλε το 5/λες Εφετείο Κακουργημάτων εμπίπτει, δίχως αμφιβολία, στην έννοια της αποφάσεως του άρθρου 160 Ν. 5383/32. Ακόμα και εάν δεχθούμε την άποψη ότι το άρθρο 160 αφορά δικαστική απόφαση με την οποία κληρικός καταδικάσθηκε μόνο σε «εγκληματική» ποινή, σε ισόβια ή πρόσκαιρη δηλαδή κάθειρξη κατά τους ορισμούς του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα (πρβλ. άρθρο 4 του προϊσχύσαντος Ποινικού Νόμου του 1835, ο οποίος έκανε λόγο για πρόσκαιρα δεσμά και ειρκτή), και όχι σε φυλάκιση (βλ. την με αριθμό 5/30.3.71 Γνωμοδότηση του τότε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στ. Τούσα σε ΝοΒ 19 [1971] σ. 958), το άρθρο 160 πρέπει, εν προκειμένω, να εφαρμοστεί, καθώς στον εν λόγω Μητροπολίτη έχει σε κάθε περίπτωση επιβληθεί ποινή καθείρξεως και όχι φυλακίσεως.


2. Παρά τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί, η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου περί αρχειοθετήσεως της υπόθεσης είναι οριστική και αμετάκλητη. Και τούτο, διότι ο νόμος περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων δεν παρέχει τη δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο ή σε όποιον άλλον να προσβάλει την εν λόγω απόφαση και να προκαλέσει έτσι την επανεξέτασή της από ένα δευτεροβάθμιο όργανο. Η αδυναμία μάλιστα αυτή αποτελεί μία ακόμη έλλειψη του Ν. 5383/32, ο οποίος ελέγχεται ορθώς σε πολλά σημεία για τη νομική του αρτιότητα και ακρίβεια. Το γεγονός ότι επιβιώνει από το 1932 λέει από μόνο του πολλά…Ας αποτελέσει η υπόθεση αυτή αφορμή να επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, και αυτή τη φορά η διαδικασία να μην ανασταλεί, όπως επανειλημμένως έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά να προχωρήσει σε αίσιο πέρας…


3. Επί της ουσία τώρα της υποθέσεως, οι συνοδικοί ιεράρχες απέδειξαν, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, ότι διακατέχονται από μία συντεχνιακή αντίληψη, που συμπυκνώνεται στη λαϊκή ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Προκάλεσαν έτσι την εντύπωση ότι αδυνατούν να αφουγκραστούν τα μηνύματα των καιρών, που απαιτούν ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία. Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι οι αποφάσεις τους δεν πρέπει να λαμβάνονται εν θερμώ, με στόχο μόνο να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της συγκυρίας και τις απαιτήσεις της στιγμής. Αυτό όμως δεν μπορεί να οδηγεί στο άλλο άκρο, όπου καιροφυλακτεί ο στρουθοκαμηλισμός και η συγκάλυψη. Στην προκείμενη περίπτωση, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επ' ακροατηρίω εκδίκαση της υποθέσεως, όπου μέσα από τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας, που περιλαμβάνει σχηματικά την εξέταση μαρτύρων, την ανάγνωση εγγράφων και την απολογία του κατηγορουμένου, θα αναδεικνυόταν με μεγαλύτερη ασφάλεια η αλήθεια. Αντ' αυτού, προτίμησαν, έστω κατά πλειοψηφία, τη συγκάλυψη και τη συνενοχή. Η Ιστορία είναι σίγουρο ότι επιφυλάσσει και για αυτούς την αδέκαστη κρίση της…

" Ομιλία στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών "

(photo via)

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών (Ιωνίας 47),
θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος
π. Ευάγγελος Πριγκιπάκης
,
προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Πατρών με θέμα:

" Η συμβολή της Νηστείας στην καλλιέργεια της πνευματικής ζωής κατά τον Όσιο Ιωάννη της Κλίμακος "

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

" To Έθνος δια της Εκκλησίας Εσώθη... "

(photo via)

Η συμμετοχή του Ράσου στους εθνικούς μας αγώνες δεν είναι ασφαλώς, ο μοναδικός λόγος της παρουσίας του Κλήρου στην κοινωνία μας. Κύρια αποστολή του Ράσου είναι το έργο του ιατρού στο «Πνευματικόν Ιατρείον» της Εκκλησίας για την πνευματική και υπαρκτική αποκατάσταση του ανθρώπου μέσα στο Σώμα του Χριστού. Η Εκκλησία δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται ως ένας συμβατικός θεσμός, κοινωνικού χαρακτήρα, μέσα στον υπόλοιπο κρατικό και εθνικό βίο, με σκοπό να σώζει απλώς την ιστορική διάσταση.

Εν τούτοις η Ορθόδοξη Εκκλησία, και μάλιστα η Ελλαδική, πρωτοστατεί σ' όλους τους απελευθερωτικούς μας αγώνες. Γιατί; Διότι τούτο απορρέει από την πίστη της για τον κόσμο και τον άνθρωπο. Η Ορθοδοξία βλέπει την ελευθερία ως το φυσικό κλίμα αναπτύξεως και πραγματώσεως, του ανθρωπίνου προσώπου. Πραγματική δε ελευθερία είναι η δυνατότητα κοινωνίας του ανθρώπου με το Θεό και τους συνανθρώπους του, σε βαθμό γνησιότητας, πληρότητας και αυθεντικότητας, έξω δηλαδή από κάθε αναγκαστικότητα. Η ανθρώπινη ελευθερία εντάσσεται στα πλαίσια του θελήματος του Θεού και είναι (και ως εθνική-κοινωνική) έννοια καθαρά θεολογική- εκκλησιαστική(48 ).

Ο Ορθόδοξος Κλήρος δεν μπορεί να μη συμμετάσχει στους εθνικούς-απελευθερωτικούς αγώνες, διότι το έργο του και στην περίοδο της ειρήνης είναι απελευθερωτικό. Αγώνας για την καταξίωση του Ρωμηού, ως απελευθέρωση από τα δεσμά της εσωτερικής δουλείας, της αμαρτίας(49). Η εσωτερική δε δουλεία κατά κύριο λόγο επιφέρει και την εξωτερική. Διότι δουλεία δεν είναι, κυρίως, η αναγκαστική υποταγή, αλλά η εσωτερική υποταγή και ταύτιση με τον κατακτητή, η νέκρωση του πνεύματος αντιστάσεως και του ψυχικού δυναμισμού. Γι' αυτό και πιστεύουμε, ότι η σημαντικότερη προσφορά του Ράσου στο Έθνος μας δεν ήταν τόσο η συμμετοχή του Κλήρου στις ένοπλες εξεγέρσεις και συγκρούσεις, όσο η συμβολή του Ράσου στη συντήρηση του ελληνορθοδόξου φρονήματος του Γένους και της αγάπης του προς την ελευθερία. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα μπορούσε να υπάρξει Εικοσιένα.

"Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο Γέρος του Μωριά"

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

" Υψώστε την Ελληνική Σημαία "

" Θα έδινα και την ζωή μου ακόμα... "


( photo via)

Ήταν το καλοκαίρι του 1974...

Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο. Στην Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 χριστιανούς. Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός Ελληνοκυπρίου δασκάλου. Και τους καταδικάζουν σε θάνατο. Ετοιμάζουν τα όπλα. Και στρέφουν τους αιχμαλώτους (άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά) στον τοίχο. Θρήνος, κλαυθμός, οδυρμός. Τραγικές στιγμές για τους μελλοθανάτους. Περιμένουν μέσα σε κλίμα φόβου και αγωνίας τον Τούρκο αξιωματικό να έλθει και να διατάξει «πυρ».

Στρέφουν τότε το νου τους και την καρδιά τους στην Ελπίδα των Απελπισμένων. Και προσεύχονται όλοι τους θερμά για το τελευταίο τους ταξίδι και ιδιαίτερα ο δάσκαλος: «Θεέ μου, συγχώρεσέ μας και δέξου μας κοντά Σου. Μνήσθητι ημών, Κύριε, εν τη Βασιλεία Σου». Ο Τούρκος αξιωματικός έρχεται. Κοιτάζει τους στρατιώτες του με τα όπλα, κοιτάζει βλοσυρός και τους μελλοθάνατους. Ρίχνει μια ματιά προς τα πάνω. Μια κληματαριά απλώνεται και σκεπάζει την αυλή. Ζητάει ένα τσαμπί σταφύλι, για να παρατείνει έτσι σκόπιμα την αγωνία των αιχμαλώτων. Παίρνει το τσαμπί. Μα, ενώ ετοιμάζεται να το φάει, ακούγεται δυνατή η φωνή του δασκάλου:

Μην το φας! Προχτές το ράντισα με φάρμακο. Είναι ισχυρό δηλητήριο! Θα πεθάνεις! Ο αξιωματικός μένει άναυδος. Και γεμάτος κατάπληξη ρωτάει: Καλά, αφού ξέρεις, ότι σε λίγο θα δώσω διαταγή να σας σκοτώσουν, γιατί δεν με άφησες να το φάω και έτσι να με εκδικηθείς;
Του απάντησε ο δάσκαλος, με ειρήνη και γαλήνη: Είμαι χριστιανός. Και τώρα που πρόκειται να φύγω από τον κόσμο αυτό και να παρουσιασθώ ενώπιον του Θεού, δεν θα ήθελα να βαρύνω την ψυχή μου με μια αμαρτία τόσο βαρειά.

Ο Τούρκος αξιωματικός συγκλονίζεται, για μια ακόμα φορά. Στρέφεται και λέει στους στρατιώτες του: Αν έβρισκα έναν τέτοιο Τούρκο, θα έδινα και τη ζωή μου ακόμα! Μαζέψτε τα όπλα και αφήστε τους ελεύθερους όλους! Χρειάζονται σχόλια; Η δύναμη της χριστιανικής αγάπης, είναι ισχυρότερη από τα όπλα. Τα νικάει όλα.

Αρχιμ. Γρηγόριος Λίχας Ι. Μ. Προφήτου Ηλίου Πρεβέζης.

Περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005, ΤΕΥΧΟΣ 40

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

" Στοχασμοί στην 25η Μαρτίου 1821 "

(photo via)

"...Το '21 είναι για μας ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ίδια η προσωποποίηση της Δόξας. Είναι ανάσταση. Μαρτυ­ρεί την ακατάλυτη δύναμη της φυλής μας, τη ζωτικότητα και το σφρίγος της. Είναι η ίδια η ζωή μας. Ό,τι είμαστε σήμε­ρα σαν κράτος, σαν έθνος, σαν λαός, το χρωστάμε στο ανε­πανάληπτο '21 μας. Αυτό που έγινε τότε, μόνο σαν θαύμα μπορεί να εξηγηθεί. Αν για την πραγματοποίηση ενός θαύ­ματος χρειάζεται δύναμη υπερφυσική, αυτή σίγουρα θα τη βρούμε μέσα στην ψυχή του λαού που αγωνίστηκε-το '21.


Το '21 σήκωσε την ταφόπετρα κι ανάστησε ένα λαό οδηγώντας τον απ' την αφάνεια στην πρωτοπορία, από τον τάφο στη ζωή, από την αυταπάτη και την ονειροπόληση στο φως της πραγματικότητας. Από την ανυπαρξία στην πρωτοπορία των ελεύθερων λαών. Αυτό θεμελίωσε το μέλλον του έθνους μας και γέννησε το συναίσθημα της ασφάλειας και της ύπαρξης..."

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

" Mπροστά στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα "

(photo via)

Γράφει ο: Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος


Στην πορεία αναζήτησης της διαδρομής της μουσικής ανά τους αιώνες και της προσφοράς της στους ανθρώπους όπου γης, διαπιστώνει κανείς πως σαφής ορισμός της δεν υφίσταται, παρά μόνο περιγραφικά μπορούμε να την προσεγγίσουμε και να καταλήξουμε στο γενικό συμπέρασμα πως πρόκειται για μια τέχνη που αγγίζει ή τουλάχιστον αυτό οφείλει να κάνει, τα μύχια της ψυχής του ανθρώπου.

Γυρίζοντας λοιπόν το νου μας πίσω και αναπολώντας το παρελθόν, ζώντας και το παρόν βλέπουμε πως η μουσική έχει κατακλύσει κάθε περίσταση της ζωής των ανθρώπων, ομορφαίνοντας τις χαρούμενες στιγμές και παρηγορώντας, ανακουφίζοντας τις οδυνηρές καταστάσεις.

Σ' αυτό βρίσκουμε σύμφωνη και την επιστημονική κοινότητα η οποία απρόσκοπτα αποφαίνεται ότι η μουσική είναι ένα φάρμακο κατευνασμού και ελέγχου των παροξυστικών καταστάσεων και εντάσεων, ασκώντας επίδραση και στο σώμα και την ψυχή.

Ωστόσο δεν θα διαφωνήσει κανείς πως η δράση φέρνει και αντίδραση, ο λόγος παράγει και αντίλογο. Ούτως ώστε και η μουσική έχει εκτός από την ευεργετική της χροιά, που ζώντας την ο άνθρωπος ωφελείται και χαίρεται, την καταστροφική της οπτική, που βιώνοντάς την οδηγείται σε ατραπούς φοβερούς και σε δρόμους χωρίς γυρισμό.

Θέτοντας λοιπόν τους ευατούς μας μπροστά στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και ιδιαίτερα στην ροκ μουσική, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε του λόγου το αληθές.

Η ροκ μουσική δεν είναι απλώς ένα είδος μουσικής αλλά μια ιδεολογία με δικό της τρόπο συμπεριφοράς, ντυσίματος και αντίληψης των πραγμάτων.

Η ροκ μουσική είναι γεμάτη από μηνύματα, εικόνες, ήχους, έντονες καταστάσεις, κινήσεις του σώματος, προκλητικά ντυσίματα που ως απώτερο στόχο τους έχουν να καταστρέψουν την ηθική ακεραιότητα και αγνότητα των νέων.

Χαρακτηριστικά επιβεβαιωτική η δήλωση του μάνατζερ των Rolling Stones:
" Η Ροκ είναι σεξ και πρέπει να χτυπήσουμε τους νέους στα μούτρα μ' αυτήν ".

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα βίντεο των συγκροτημάτων αυτών, εξυμνούν την ανωμαλία, την ομοφυλοφιλία και την κάθε είδους σαρκική αμαρτία.

Ωστόσο η ροκ μουσική εξυμνεί καθαρά και ανοιχτά τον διάβολο. Οι στίχοι πολλών τραγουδιών έχουν σατανικά μηνύματα και νοήματα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής:
"Ο διάβολος είναι ο κύριος μου" Black Sabbath
"Πιστεύω τον διάβολο ως θεό" Kiss
"Η κόλαση είναι όμορφη" Queen
"Ο παράδεισος ξεψυχάει, πολεμάτε με τον σατανά" AC/DC.


Θα θέλαμε λοιπόν να κλείσουμε την επίκαιρη αυτή παρέμβασή μας με τα λόγια ενός συγχρόνου θεολόγου της Εκκλησίας μας:

"Η μουσική εξευμενίζει αλλά και εξαγριώνει. Συγκινεί αλλά και αναστατώνει. Ενθουσιάζει αλλά και αποθαρρύνει. Ηρεμεί αλλά και ερεθίζει. Κερδίζει την καρδιά μας αλλά την στρέφει και όπου θέλει. Έχει εξημερωτική δύναμη αλλά κάνει και θηρίο τον άνθρωπο. Εσύ;

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

" Tέλη Οσιακά "

(photo via)

Ο Γερό-Αββακούμ της Μονής της Λαύρας.

Στο Ασκητήριό του πήγαινε, ο Γερό-Αββακούμ, τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο και έκανε Λειτουργίες και πάλι επέστρεφε στη Μονή της Λαύρας.
Όταν πλησίαζε πια να κοιμηθεί, είχε λάβει πληροφορία και πήγε στο Ασκητήριό του, για να αφήσει τα οστά του εκεί στην Μετάνοιά του,όπου είχε αφήσει και τις σάρκες του,όταν ήταν νεώτερος, με τους υπερφυσικούς ασκητικούς αγώνες που έκανε, για να εξαϋλωθεί κάπως, όπως το απαιτεί το Αγγελικό Σχήμα.

Ένας πατέρας κάποτε τον είδε χαρούμενο και τον ρώτησε: Πολύ χαρούμενο σε βλέπω, γέροντα, ενώ κοντεύεις πια να πεθάνεις!

Και ο γέροντας απάντησε:
Και γιατί να μην είμαι χαρούμενος, αδελφέ μου; Αφού αγωνίστηκα, όσο μπορούσα, από νέος με τη Χάρη του Θεού, τώρα χαίρομαι που θα πάω κοντά στο Χριστό.

" Έτσι χαρούμενοι φεύγουν οι καλοί αγωνιστές του Χριστού.
Ας τους μιμηθούμε..."

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

" Η Ώρα της Γης: Η δικιά μας Ώρα "

Ώρα Γης: 23:55. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για την σωτηρία της Γης. Το καμπανάκι για την σωτηρία της, έχει ήδη χτυπήσει. Για να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό χρειάζεται ΔΡΑΣΗ. Τόσο ατομική όσο και συλλογική. Η δράση αυτή δεν πρέπει να είναι περιστασιακή αλλά τρόπος ζωής.

Μια τέτοια προσπάθεια που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Γης είναι και αυτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την WWF. Έτσι και φέτος το Σάββατο, 28 Μαρτίου στις 20:30, σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό (για όλες τις τάξεις του Δημοτικού – για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή) υλικό για την Ώρα της Γης. Κάντε γνωστή, όπου μπορείτε, αυτή την προσπάθεια.Πηγή: www.p-andr.blogspot.com

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

" Podcast 2: Ολονύκτιες Αγρυπνίες "

(photo via)

Σας παρουσιάζουμε την δεύτερή μας διαδικτυακή εκπομπή (podcast) που ως θέμα της έχει:
"Ολονύκτιες Αγρυπνίες"

  • -Το νόημα της προσευχής
  • - Η αξία της αγρυπνίας κατά τον Ιερό Χρυσόστομο
  • -Σύγχρονοι Πατέρες και Αγρυπνία
Tην εκπομπή επιμελούνται οι Νεανικές Ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.

Στο μικρόφωνο ο Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος και στην ρύθμιση του ήχου ο Σωτήριος Αν. Μανέτας.

Ακούστε Ζωντανά!!!
Επιλέγοντας το παρακάτω link και πατώντας δεξί κλικ (αποθήκευση δεσμού ως...) μπορείτε να κατεβάσετε την εκπομπή (σε μορφή mp3), στον Ηλεκτρονικό σας Υπολογιστή .

" Ολονύκτιες Προσευχές... "

(photo via)

" Κάθε προσευχή που προσφέρεις την νύχτα, να τη θεωρείς τιμιότερη από όλες τις πράξεις της ημέρας.

Η νυκτερινή προσευχή πρέπει να γίνεται ελεύθερα, με τη συνείδηση ότι επιτελούμε σπουδαίο πνευματικό έργο στην ψυχή μας..."
(Αββάς Ισσάκ ο Σύρος).

" Kάμψε τα γόνατά σου, στέναξε, παρακάλεσε τον Κύριο να σου δείξη ευσπλαχνία. Περισσότερο συγκινείται κατά την διάρκεια των ωυκτερινών προσευχών, όταν τον καιρό της αναπαύσεως εσύ τον τον κάνεις καιρό θρήνων..."
(Ιερός Χρυσόστομος).

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

"Ευγένιος Ροντιόνωφ, ο 19χρονος "νεομάρτυρας" των ημερών μας"" Mια ιστορία άγνωστη... "

O νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ ήταν στρατιώτης στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας επί επαράτου Γέλτσιν. Συνελήφθη από τσετσένους αντάρτες, βασανίστηκε, σφάχτηκε σαν αρνί και αποκεφαλίστηκε όταν αρνήθηκε να γίνει μουσουλμάνος , όπως είπε ακόμα και ο ίδιος ο δήμιος στη μητέρα του.
Αποκεφαλίστηκε το 1996 τη μέρα που γινόταν 19 ετών.

Παρόλο ότι δεν μεγάλωσε σε ένα ευσεβές περιβάλλον δεν αποχωριζόταν ποτέ τον μικρό σταυρό που του είχε χαρίσει η γιαγιά του στα 11α γενέθλια του.Από αυτό τον μικρό σταυρό αναγνώρισε η μητέρα του το σώμα του που κειτόταν σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με τρείς άλλους συστρατιώτες του.

Για την γενναία άρνηση του να αποχωριστεί αυτό το σταυρό και να απαρνηθεί την πίστη στον Εσταυρωμένο εσφάγη ως αμνός στις 10/23 Μαϊου 1996. Η κομμένη κεφαλή του είχε ταφεί από τους ισλαμιστές αντάρτες σε άλλο σημείο.

Η τραγική μητέρα άρχισε να ψάχνει μόνη της για να βρεί το γιο της αμέσως μόλις έμαθε ότι ήταν αιχμάλωτος στα μέσα Φεβρουαρίου του 1996 και επι 9 συνεχείς μήνες. Πληροφορήθηκε ότι ήταν νεκρός τον Σεπτέμβριο του 1996 .Τότε έβαλε υποθήκη το σπίτι της στη Μοσχα για να εξασφαλίσει χρήματα ,απαραίτητα για τις συναλλαγές με τους αντάρτες και άρχισε να ψάχνει τον τόπο που ετάφη ο γιός της. Από την αρχή της αναζήτησης της ήλθε σε επαφή με τους ισλαμιστές αυτονομιστές,ταλαιπωρήθηκε πολύ και απειλήθηκε η ζωή της από μύριους κινδύνους αλλά τελικά κατάφερε να μιλήσει με τον ίδιο τον φονιά του γιου της,Ruslan Khaikhoroyev.

Αυτός της είπε ότι ο Ευγένιος είχε ευκαιρία να σώσει τη ζωή του αλλά αρνήθηκε να βγάλει τον σταυρό του και να γίνει μουσουλμάνος και ότι προσπάθησε μάλιστα να δραπετεύσει μια φορά.

Η μητέρα αρνείτο να πιστέψει ότι ο γιος της δεν ζει, ακόμα και όταν αναγνώρισε τις μπότες του κατά την εκταφή.Όταν είδε όμως τον μικρό σταυρό του στο ακέφαλο σώμα του δεν άντεξε και λιποθύμησε.

Τελικά κατάφερε καταβάλλοντας «λύτρα» να της επιτρέψουν να πάρει και να μεταφέρει τις σωρούς του Ευγένιου και των συντρόφων του στη Μόσχα όπου και έγινε η κηδεία.

Ο πατέρας του Ευγένιου πέθανε πέντε μέρες μετά την ταφή τού γιού του.
Η απόδοση τιμής στο πρόσωπο του αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο στην Ρωσία. Ήδη έχουν δημοσιευθεί βιβλία για την ζωή και το μαρτύριο του με την ευλογία τού μακαριστού πατριάρχου Αλεξίου του Β, υπάρχει μια εκκλησία επ' ονόματι του, έχει γραφεί ακολουθία και έχουν ιστορηθεί πολλές εικόνες του, κάποιες από τις οποίες μυροβλύζουν.

Δεν έχει καταταχθεί ακόμη στο αγιολόγιο της Εκκλησίας ο νεομάρτυρας Ευγένιος αλλά όπως είναι φυσικό κάτι τετοιο δε θα αργήσει πολύ.

Ας ευχηθούμε να είναι αναπαυμένη η ψυχή του και ας τον παρακαλέσουμε να προσεύχεται για όλο τον κόσμο στον θρόνο του Αγίου Θεού.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

" Αξίζει να το δείτε..."


Δείτε και διαβάστε τις δηλώσεις του 19χρονου Κώστα Κουφού, ενός ελληνοαμερικάνου μπασκεμπολίστα του NBA, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ταχυδρόμος, στο τεύχος Μαρτίου 2009.

"Ερώτηση: Και δεν μπορείς να πιεις αλκοόλ...

Απάντηση: Δεν βγαίνω έξω. Δεν πίνω καθόλου αλκοόλ. Είμαι εδώ για το μπάσκετ. Λένε ότι το NBA είναι δουλειά, business. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Για μένα είναι χαλάρωση, παιχνίδι, τρόπος ζωής.

Ερώτηση: Πιστεύεις στον Θεό;

Απάντηση: Προσπαθώ να πηγαίνω στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, όποτε δεν έχουμε αγώνα. Έχει πλάκα, αλλά ακόμα και μέσα στην εκκλησία μου ζητούν αυτόγραφα. Και στην προσωπική μου ζωή προσπαθώ να ακολουθώ τους κανόνες της θρησκείας. Να είμαι καθαρός, τίμιος και να σέβομαι τους γύρω μου. Είναι δύσκολο όμως... στο NBA υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, ειδικά με τις γυναίκες.

Ερώτηση: Πειρασμοί και...ευκαιρίες.

Απάντηση: Σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ και δεν αφήνω τα μυαλά μου να πάρουν αέρα. Υπάρχουν πειρασμοί. Σε όποια πόλη και να πας βλέπεις γυναίκες, αλλά μένω καθαρός, βράχος."

Εμείς δεν θα πούμε τίποτα αλλά θα του ευχηθούμε μόνο να παραμείνει έτσι σπουδαίος και αληθινός.

(Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

" Η Ανοησία των αθέων... "

(photo via)

Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου " Περί Αθέων "

" Τι θα μπορούσε να είναι περισσότερο άθλιο και ανόητο από εκείνους, που ισχυρίζονται, ότι τα όντα έχουν γίνει μόνα τους και στερούν όλη τη δημιουργία απ' την παρουσία του Θεού;

Γιατί ίσως θα μπορούσε να είναι λογικό, πές μου, τα τόσο πολλά στοιχεία και η τόσο αρμονική διάταξη του σύμπαντος να διευθύνονται χωρίς κάποιον, που θα κυβερνά και να εξουσιάζει τα πάντα;

Και ένα πλοίο μεν δεν θα μπορούσε ποτέ χωρίς κυβερνήτη να διασχίσει τα κύματα της θάλασσας, ούτε ο στρατιώτης να κάνει ηρωικό αγώνα χωρίς να προΐσταται ο στρατηγός, ούτε το σπίτι να στερεοποιηθεί χωρίς να είναι παρών ο κτίστης.

Ο δε άπειρος κόσμος αυτός και η αρμονική διάταξη των στοιχείων αυτών μπορούσε να κινείται απλά και τυχαία, χωρίς να υπάρχει Κάποιος, ο οποίος μπορούσε να διευθύνει τα πάντα και κατά την δική του σοφία να συγκρατεί και να βαστάζει όλα τα ορατά;.

Αλλά γιατί προσπαθούμε να αποδεικνύουμε αυτά σ' εκείνους, τα οποία, σύμφωνα με την παροιμία, έχουν καταστεί φανερά και στους τυφλούς; "

" Kάθε Στιγμή... "


Κάθε στιγμή


Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

" Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής "

"Δράση Αγάπης για τα παιδιά της Ινδονησίας"

Γνωρίζετε ότι:

· -2 δισεκατομμύρια παιδιά ζούν σε συνθήκες υψηλού κινδύνου.
· -2.100 εκατομμύρια παιδιά ζούν στους δρόμους
· -30 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από έλλειψη τροφής, κακοποίηση και άλλους παράγοντες.

Γνωρίζετε ότι:

Πολλά από τα παιδιά αυτά ζούν στην Ινδονησία σε συνθήκες απίστευτης φτώχειας και εξαθλίωσης. Στην Σουμάτρα,στην Ιάβα, στο νησί Νιάς, στο Τιμόρ, στο Μπαλί.

Για πόσο θα μείνεις αδιάφορος σε τέτοια δράματα;

-Αν θέλεις να βοηθήσεις επικοινώνησε με την Ομάδα Φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία –Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(Ο.Φ.Ο.Ι.Ι) σε ένα από τα e-mail. [email protected] [email protected]. [email protected]

Με το μικρό ποσό των 20 ή 25 ευρώ (αγοράζοντας ένα βιβλίο),μπορείς να προμηθεύσεις σ΄ένα από αυτά τα παιδιά φαγητό, ρούχα, βασική εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη για δύο μήνες.

Επίσης το παιδί θα μάθει για το Χριστό και την Ορθοδοξία σε χώρα που επικρατεί ο φανατικός Ισλαμισμός και υπάρχουν συγχρόνως Βουδιστικές ή ινδουιστικές θρησκευτικές ομάδες ή άλλες θρησκευτικές αιρέσεις.

Με αυτό τον τρόπο , δεν επενδύεις μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον.
Όταν υποστηρίζεις ένα παιδί, επενδύεις τον εαυτό σου σε αυτό το παιδί.
Το μικρό δώρο σου μπορεί να αλλάξει μια ζωή.

Μέσα από το δώρο σου και την καθημερινή και ειλικρινή προσευχή σου, θα κάνεις την Αγάπη του Θεού μια ζωντανή πραγματικότητα!

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

" Πρόγραμμα Α.Σ.Π. για Μ.Τεσαρρακοστή 2009 "


Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 22 Μαρτίου 2009 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό «Αγία Ταβιθά » και θα γίνει η ύψωσις του αχειροποιήτου Τιμίου Σταυρού του πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Έναρξις Όρθρου: 7:00πμ


Την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα τελεστεί η ακολουθία των Χαιρετισμών κατά την οποία θα ψάλλει η χορωδία των κοριτσιών της Σχολής μας.


Την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 6:00μμ. θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.


Την Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 4:00 μμ θα ψαλεί τρισάγιο στον τάφο του γέροντος π.Γερβασίου στην κατασκήνωση στα κάτω Συχαινά Πατρών.


Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 23 Απριλίου 2009, ,εορτή του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση.


Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2009 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Φωτίου «Στρατού Ορθοδοξίας» Γούναρη 197 και Εϋνάρδου. Έναρξις Όρθρου: 7:00πμ


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 24 Απριλίου 2009, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγία Ταβιθά θα τελεστεί Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ψάλει η Βυζαντινή χορωδία της Σχολής μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Π. Παρασκευόπουλος

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

"H Mακεδονία είναι Ελληνική..."


Στο παρακάτω Αμερικανικό site γίνεται δημοσκόπηση
για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147


Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

"Ψηφοφορία για τους Αγνοούμενους του 74"Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η μεγάλη ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενεργεί ο Σύλλογος μέσω της ιστοσελίδας του με Θέμα:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ 1974 ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.agnooumenoi74.gr

Αυτό το ζήτημα,αν και η απάντηση του για τους περισσότερους Έλληνες είναι δεδομένη,εγείρεται μέχρι και σήμερα από κύκλους που θέλουν να διασπάσουν το ενιαίο πολιτικό,διπλωματικό και στρατιωτικό δόγμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου.

Οικτρά αποτελέσματα αυτών των μεθοδεύσεών τους:

-η εγκατάλειψη της Κύπρου απροστάτευτης στα χέρια των Τούρκων το 1974

-οι προσπάθειές τους να προβάλλουν όλους τους Ελλαδίτες αγνοούμενους του 74 ως "υποθετικά νεκρούς".


-η άρνηση οποιασδήποτε βοήθειας στους συγγενείς των Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων Ηρώων του 74 και αναγνώρισης της θυσίας τους.


Τελευταίο τους "κατόρθωμα":Η ένοχη σιωπή της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής στην κραυγαλέα ομολογία Ολγκάτς με τη δικαιολογία ότι είναι "Κυπριακή υπόθεση".

Με την πλήρως ελεύθερη και ανώνυμη ψηφοφορία αυτή επιχειρούμε να αφυπνίσουμε την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό διατρανώνοντας την κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου για την τελική εξιχνίαση της τύχης των αγαπημένων μας προσώπων και την επίλυση του πολύπαθου Κυπριακού ζητήματος.

Παρακαλούμε τους απανταχού της Γης Έλληνες να μας υποστηρίξουν απλά επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας και ψηφίζοντας. Ένα απλό ανώνυμο κλικ.Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σε βάρος ή για την προβολή κανενός.

Δεν γνωρίζουμε αν εμείς το αξίζουμε. Πιστεύουμε όμως πως οι ήρωες του 74 σίγουρα είναι το ελάχιστο που αξίζουν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

" O Πόνος στο πρόσωπό μου... "


''...το λιβάδι έλαμπε ανθόσπαρτο".

Τα πουλιά έσχιζαν τον αέρα κοπαδιαστά, και έρχονταν χωρίς φόβο να κάτσουν στους ώμους μου και στα χέρια μου, μ'ένα χαρούμενο τρεμουλιαστό φτερούγισμα.


Ύστερα επιτέλους διέκρινα τους κατοίκους τούτης της ευτυχισμένης γης.Ήρθαν αυτόκλητοι,με τριγύρισαν,με αγκάλιασαν...


Παιδιά του ήλιου,παιδιά του δικού τους ήλιου,πόσο ήταν ωραία!

Ποτέ πάνω στη γη μας,δεν είχα δει τόση ομορφιά σε άνθρωπο.

Τα πρόσωπά τους ακτινοβολούσαν σοφία και συνείδηση,μια συνείδηση φτασμένη σε τέλεια γαλήνη.

Αυτοί οι άνθρωποι με το χαρούμενο χαμόγελο,σπρώχνονταν επάνω μου όλο χάδια.

Mε πήραν σπίτι τους και όλοι ήθελαν να μου προσφέρουν κατάλυμα.

Δεν μου έκαναν ερωτήσεις.Έμοιαζαν να τα γνωρίζουν όλα και δεν είχαν παρά μία επιθυμία:


ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...