Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Ο Αντίχριστος ως πρόσωπο

Την περασμένη Δευτέρα, 28 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε την 6η και τελευταία ομιλία της σειράς με θέμα «Τα σημεία των καιρών». Η ομιλία αυτή διαπραγματευόταν τον «Αντίχριστο ως πρόσωπο».


Στην ομιλία του ο π. Στέφανος αναφέρθηκε στα σημεία των καιρών που θα προηγηθούν της ελεύσεως του Αντιχρίστου όπως η αποστασία των ανθρώπων, η έλλειψη αγάπης, η διαστροφή όλων των ηθικών αξιών της ζωής, πόλεμοι, πείνα, καταστροφές, ακραία καιρικά φαινόμενα, εμφανίσεις λαοπλάνων και ψευδοπροφητών…


Επιπλέον, αναφέρεται στην εμφάνιση των προφητών Ηλία και του Ενώχ - οι οποίοι θα αποδείξουν με τους πύρινους λόγους τους ότι ο Αντίχριστος είναι ψευδό-Μεσσίας και ότι τα «θαύματά» του θα στηρίζονται στην δαιμονική μαγεία - στο σφράγισμα που θα επιβάλλει στο δεξί χέρι και στο μέτωπο και τέλος στο σκοπό της εμφανίσεως του Αντιχρίστου.


Μην απελπιζόμαστε και στενοχωριόμαστε στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Αντιχρίστου, μας τονίζει ο π. Στέφανος. Ο Διάβολος είναι κοσμοκράτορας ενώ ο Χριστός είναι Παντοκράτορας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει ο Αντίχριστος, αν έχουμε αγάπη προς το Χριστό και πίστη. Η πίστη στο Θεό είναι αυτή που θα βοηθήσει τους Χριστιανούς – την εποχή εκείνη αλλά και τώρα - να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και κάθε δαιμονική επήρεια και πειρασμό.


Ευχαριστούμε τον π. Στέφανο για την ευλογία που μας έδωσε να ανεβάσουμε αυτή την σειρά των ομιλιών του στην ιστοσελίδα μας.


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ομιλία (ή ακόμα και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας).

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Ο Αντίχριστος ως πρόσωπο by anaplastiki


Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα μέρη αυτής της σειράς των ομιλιών: Μέρος Α, Μέρος Β, Μέρος Γ, Μέρος Δ, Μέρος Ε

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

" Προσευχηθείτε για την Ιαπωνία ..."

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την οδύνη τον πόνο και την αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία. Την πιο όμορφη χώρα του κόσμου -κατ’ εμέ-, που τώρα κινδυνεύει να γίνει τόπος ζωντανών-νεκρών από τη ραδιενέργεια. 

Ίσως είναι τραγικά συμβολικό, που συνέβη τώρα, την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές, το σύμβολο της Ιαπωνίας. Μαζεύονται το βράδυ, κάθονται κάτω από τις κερασιές, που είναι παντού, στα πάρκα κυρίως, και βλέπουν τα υπέροχα άνθη να πέφτουν λουσμένα από το φως του φεγγαριού. Για τους Ιάπωνες είναι η πιο βαθιά εικόνα της ομορφιάς της ζωής και του θανάτου, ναι του θανάτου, του εφήμερου της ζωής που σβήνει σαν τα άνθη της κερασιάς. Υπάρχουν τόσα υπέροχα χαϊκού, ποιήματα με 3 στίχους, που είναι πνευματικός στοχασμός. 

Διαβάστε ένα:
Χιονίζει άνθη.
Θ' ασκείται η άνοιξη
για το χειμώνα... 

Δυστυχώς, μάλλον πρόκειται για τον πυρηνικό χειμώνα. Και τώρα... Ο θάνατος έρχεται, αργά και σταθερά. Η ομορφιά που κρύβει τον θάνατο, τον κάνει να μην φαίνεται, και αυτό που είναι το χαρακτηριστικό του ιαπωνικού πολιτισμού, τώρα πια δεν μπορεί να ενεργήσει. Τα άνθη της κερασιάς είναι μολυσμένα από τη ραδιενέργεια. Είναι χαρακτηριστική η γαλήνια και πειθαρχημένη αντιμετώπιση από τον ιαπωνικό λαό. 

Εδώ στην Ταϊβάν, δέος και φόβος. Ο κόσμος φοβάται να βγει στον δρόμο, φοβάται την έκθεση στο ραδιενεργό νέφος. Ζούμε την εποχή του Τσερνομπίλ. Πολλοί θωρούν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου (υποσυνείδητα το εύχονται) και η τηλεόραση δείχνει συνεχώς τις εφιαλτικές εικόνες από το τσουνάμι και τους καπνούς από τις εκρήξεις στους αντιδραστήρες.

Είναι όμως πολύ σημαντικό το ότι παντού, σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και το ιντερνέτ, μεταδίδεται συχνά ένα μήνυμα: PRAY FOR JAPAN - ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. 

Στο facebook κυκλοφορούν ειδικά σήματα που μπορείς να τα επικολλήσεις στην φωτογραφία που έχεις για προμετωπίδα, καλώντας για προσευχή. Αυτό είναι το δικό μας: 



Σε εκκλησίες και ναούς κάθε είδους, βουδιστικούς, ειδώλων κ.τ.λ., όλοι προσεύχονται. Θα είδατε ίσως ότι κι εμείς προσευχηθήκαμε την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία. Με εκπλήσσει πολύ το ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται που η τηλεόραση καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί. Όλοι σέβονται, ακόμα και οι άθεοι, τις δύσκολες αυτές ώρες την πίστη και την ανθρώπινη ανάγκη για πίστη. Υπάρχει βέβαια το τεράστιο ερώτημα ΓΙΑΤΙ, όμως οι Ασιάτες το παραμερίζουν και ασχολούνται περισσότερο με το τώρα, με το τί πρέπει να κάνουμε, πώς να βοηθήσουμε.

Υπάρχει αγωνία στην Ταϊβάν, διότι έχουμε 3 σταθμούς ατομικής ενέργειας, και η περιοχή είναι σεισμογενής όπως και η Ιαπωνία. Υπάρχει φημολογία ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί παρόμοιος σεισμός και εδώ, άλλωστε στην περιοχή είχαμε πριν ένα μήνα την Ν. Ζηλανδία, την Ιαπωνία και μετά τι;;; 

Πολλές εφημερίδες γράφουν ότι παρά την πρωτοφανή καταστροφή δεν σημειώθηκε καμιά λεηλασία ή πράξη βίας και παρανομίας (όπως π.χ. στην Αϊτή, στις ΗΠΑ, στην Αίγυπτο κ.τ.λ.), ούτε επικράτησε πανικός. Αντίθετα οι Ιάπωνες περιμένουν με υπομονή και ευγένεια και συνεργάζονται με τις αρχές, δίνοντας ένα μοναδικό παράδειγμα στον κόσμο. Και αυτό διότι έχουν μάθει να βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα από το κοινό καλό, από τους άλλους.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κλέφτες στην Ιαπωνία. Και βέβαια υπάρχουν. Αλλά υπάρχει και ένα υψηλό επίπεδο αξιοπρέπειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πολιτικοί της χώρας. Υπάρχουν πολιτικοί που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και αυτοκτόνησαν από τύψεις! Και άλλοι που, επειδή υπήρξε υπόνοια εναντίον τους, παραιτήθηκαν, παίρνοντας την ευθύνη πάνω τους! Δεν βρίσκω λόγια να παρηγορήσω τους ανθρώπους εδώ, για όσους και όσα έχασαν και κυρίως για το ζοφερό πυρηνικό μέλλον που ίσως έρχεται (άλλωστε λογικά θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί 7, 6 κ.τ.λ. ρίχτερ).

Δεν βρίσκω λόγια να απαντήσω στο τεράστιο ΓΙΑΤΙ, που με ρώτησε ένα παιδάκι. Καταλαβαίνω μόνο τη σημασία της πίστης, δηλαδή της εμπιστοσύνης στον Θεό, στο να γαντζωθείς πάνω Του… Αντί να έχεις ελπίδες, να είναι Αυτός η ελπίδα μας, η μόνη σιγουριά που μπορούμε να εμπιστευθούμε.

Δεν είναι μόνο η Ιαπωνία που πάσχει, είναι ο Χριστός που πάσχει στην Ιαπωνία, που υποφέρει από το τσουνάμι, τη ραδιενέργεια, τον θάνατο. Αυτό είπα την Κυριακή: Αυτός τας ασθενείας ημών έλαβεν και τας νόσους εβάστασεν (Ματθ. 8,17).

Αδελφοί μου, η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει ανάγκη την υλική σας βοήθεια. Είναι μια χώρα πλούσια γιατί έχει κατοίκους πλούσιους σε αρετές. Στάχτη έγινε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αναγεννήθηκε με υπομονή και επιμονή και έγινε τεράστια οικονομική δύναμη. Δεν κλαίω τόσο για την Ιαπωνία, κλαίω όμως για την Ελλάδα που χρεοκόπησε όχι οικονομικά, αλλά ηθικά.
Η Ιαπωνία έχει ανάγκη την προσευχή μας, η οποία πρέπει να είναι πολύ θερμή, ώστε η χάρις του Θεού να βοηθήσει, να σταματήσει η καταστροφή, να περάσει το κακό, και κυρίως να γνωρίσουν τον Χριστό οι αδελφοί μας οι Ιάπωνες. Είναι τόσο κοντά Του με τον χαρακτήρα τους, τις αρετές τους και την εργατικότητά τους, λίγη προσευχή ακόμα χρειάζεται, για να τον βρουν.
Με αγάπη Χριστού π. Ιωνάς 

(via)




" Αν είναι δυνατόν..."






...Είναι Euopean Ibex και τους αρέσει να τρώνε τα
βρύα και τις λειχήνες και να γλείφουν το αλάτι από τον τοίχο του φράγματος ...

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

" 5η Ζωντανή Διαδικτυακή Εκπομπή του anaplastiki.gr... "

 
 
Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.grτην Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 
5η για φέτος(2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της
 Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Η ζωή σου μια ανηφόρα..."

Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Ε)

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος


«Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών» είναι ο τίτλος μιας σειράς (σύνολο 6) ομιλιών του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου. Όπως λέει και ο ίδιος ο π. Στέφανος, οι συγκεκριμένες ομιλίες γίνονται «για τα τονωθεί ή πίστη μας και με απώτερο σκοπό να μας οδηγήσουν στην μετάνοια». Ο π. Στέφανος ομιλεί με καθημερινές – αληθινές ιστορίες, πραγματικά γεγονότα - σύγχρονα θαύματα - που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, καθιστώντας την ομιλία πιο προσιτή και πιο ευχάριστη στον ακροατή.


Περισσότερες ομιλίες (ηχητικές ή απομαγνητοφωνημένες) του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου μπορείτε να βρείτε και στο Ιστολόγιο του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Κερατσινίου.


Η πέμπτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011. Παρακάτω ακούστε (ή ακόμα μπορείτε και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας) το Πέμπτο Μέρος με τίτλο: Τα σημεία των καιρών (Μέρος Ε).


Ευχαριστούμε τον π. Στέφανο για την ευλογία που μας έδωσε να ανεβάσουμε αυτή την σειρά των ομιλιών του στην ιστοσελίδα μας.


π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Ε) by anaplastiki


Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα μέρη αυτής της σειράς των ομιλιών: Μέρος Α, Μέρος Β, Μέρος Γ, Μέρος Δ

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


" Άκρα του τάφου σιωπή, Νίκος Ξυλούρης "

" 25 Μαρτίου 1821... 25 Μαρτίου 2011 "

Ὅσοι θέλησαν νά ἀμφισβητήσουν τήν προσφορά τῆς Ἐκκλησίας στό Γένος, ὄχι μόνο, ἔπεσαν ἔξω ἀλλά καί γελοιοποιήθηκαν. Ἡ Τουρκοκρατία παρά τή μακρά της διάρκεια, στή συνείδηση τοῦ ὑποδούλου γένους ἦταν μία προσωρινότης. Ἡ Ἐκκλησία κατόρθωσε νά ἐπιβιώσῃ κάτω ἀπό ἀντίξοες διαλυτικές περιστάσεις τῆς ὑποστάσεώς της νά στηρίξῃ τόν ἀγῶνα καί νά σώσῃ τό Ἔθνος. 

Γι’ αὐτό καί ὅσοι ἐβίωσαν τήν Ὀρθοδοξία καί ἀγάπησαν τό γένος, ὅπως ὁ Φ. Κόντογλου, ἔγραψαν ὅτι ὅποιος πολεμάει τήν Ἐκκλησία ὑπονομεύει τά θεμέλια του Ἔθνους μας. Τό ἴδιο πράγμα ἔλεγε καί ὁ ἀείμνηστος Στῆβεν Ράνσιμαν «Κατά τήν Τουρκοκρατία ἡ Ἐκκλησία κατόρθωσε νά ἐπιβιώσει. Καί ὅσον αὐτή ἐπιβίωνε, τό Ἔθνος δέν μποροῦσε νά πεθάνῃ». 

(Πατρών Χρυσόστομος)

" H Φωτογραφία της Ημέρας... "


Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Δ)

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος


«Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών» είναι ο τίτλος μιας σειράς (σύνολο 6) ομιλιών του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου. Όπως λέει και ο ίδιος ο π. Στέφανος, οι συγκεκριμένες ομιλίες γίνονται «για τα τονωθεί ή πίστη μας και με απώτερο σκοπό να μας οδηγήσουν στην μετάνοια». Ο π. Στέφανος ομιλεί με καθημερινές – αληθινές ιστορίες, πραγματικά γεγονότα - σύγχρονα θαύματα - που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, καθιστώντας την ομιλία πιο προσιτή και πιο ευχάριστη στον ακροατή.


Περισσότερες ομιλίες (ηχητικές ή απομαγνητοφωνημένες) του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου μπορείτε να βρείτε και στο Ιστολόγιο του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Κερατσινίου.


Η τέταρτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010. Παρακάτω ακούστε (ή ακόμα μπορείτε και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας) το Τέταρτο Μέρος με τίτλο: Τα σημεία των καιρών (Μέρος Δ) - Περί του Αντιχρίστου (Β Μέρος) και το μυστήριο του χωρίου «πας Ισραήλ σωθήσεται»


Ευχαριστούμε τον π. Στέφανο για την ευλογία που μας έδωσε να ανεβάσουμε αυτή την σειρά των ομιλιών του στην ιστοσελίδα μας.


Π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Δ) by anaplastiki


Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα μέρη αυτής της σειράς των ομιλιών: Μέρος Α, Μέρος Β, Μέρος Γ

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


"Ώρα για Γέλιο"

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Νουθεσίες προς Μοναχούς - Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (Βίντεο)

" 5η για φέτος (2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή ..."


Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.grτην Κυριακή 27 
και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 
5η για φέτος(2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της
 Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Ζώντας με το Σταυρό μας..."

Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Γ)

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

«Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών» είναι ο τίτλος μιας σειράς (σύνολο 6) ομιλιών του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου. Όπως λέει και ο ίδιος ο π. Στέφανος, οι συγκεκριμένες ομιλίες γίνονται «για τα τονωθεί ή πίστη μας και με απώτερο σκοπό να μας οδηγήσουν στην μετάνοια». Ο π. Στέφανος ομιλεί με καθημερινές – αληθινές ιστορίες, πραγματικά γεγονότα - σύγχρονα θαύματα - που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, καθιστώντας την ομιλία πιο προσιτή και πιο ευχάριστη στον ακροατή.


Περισσότερες ομιλίες (ηχητικές ή απομαγνητοφωνημένες) του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου μπορείτε να βρείτε και στο Ιστολόγιο του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Κερατσινίου.


Η τρίτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010. Παρακάτω ακούστε (ή ακόμα μπορείτε και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας) το Τρίτο Μέρος.


Ευχαριστούμε τον π. Στέφανο για την ευλογία που μας έδωσε να ανεβάσουμε αυτή την σειρά των ομιλιών του στην ιστοσελίδα μας.


π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Τα σημεία των καιρών (Μέρος Γ) by anaplastiki


Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα μέρη αυτής της σειράς των ομιλιών: Μέρος Α, Μέρος Β

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πρωτοβουλία για την 25η Μαρτίου

Ακούστε την 4η (για φέτος) Ζωντανή Διαδικτυακή Εκπομπή του anaplastiki.gr


Για όσους δεν μπόρεσαν εχτές το βράδυ να συντονιστούν στο anaplastiki.gr, σας δίνουμε την δυνατότητα να ακούσετε την 4η (για φέτος) Ζωντανή Διαδικτυακή Εκπομπή (Podcast) του anaplastiki.gr με τίτλο «Η δική σου Οικογένεια…».

Watch live streaming video from anaplastikis at livestream.com

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών (Μέρος Β)

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος


«Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών» είναι ο τίτλος μιας σειράς (σύνολο 6) ομιλιών του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου. Όπως λέει και ο ίδιος ο π. Στέφανος, οι συγκεκριμένες ομιλίες γίνονται «για τα τονωθεί ή πίστη μας και με απώτερο σκοπό να μας οδηγήσουν στην μετάνοια». Ο π. Στέφανος ομιλεί με καθημερινές – αληθινές ιστορίες, πραγματικά γεγονότα - σύγχρονα θαύματα - που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, καθιστώντας την ομιλία πιο προσιτή και πιο ευχάριστη στον ακροατή.


Περισσότερες ομιλίες (ηχητικές ή απομαγνητοφωνημένες) του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου μπορείτε να βρείτε και στο Ιστολόγιο του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Κερατσινίου.


Η δεύτερη ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010. Παρακάτω ακούστε (ή ακόμα μπορείτε και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας) το Δεύτερο Μέρος.


Ευχαριστούμε τον π. Στέφανο για την ευλογία που μας έδωσε να ανεβάσουμε αυτή την σειρά των ομιλιών του στην ιστοσελίδα μας.


Οι αφανείς άγιοι και τινά σημεία των καιρών (Μέρος Β) by anaplastiki


Εδώ μπορείτε να ακούσετε και το Μέρος Α αυτής της σειράς των ομιλιών: http://anaplastiki.blogspot.com/2011/02/blog-post_2760.html

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


" Ελληνισμός και Ορθοδοξία... "


Ζοῦμε ὡς πολιτισμένος καί ἐλεύθερος Λαός, γιατί μᾶς τό χάρισε ἡ Ὀρθόδοξη πίστη μας. Ἀναπνέομε καί στεκόμαστε στά πόδια μας, γιατί ἔχομε τήν χάρη τοῦ Θεοῦ, τήν προστασία τῆς Παναγίας μας καί τῶν Ἁγίων μας, τῶν ὁποίων οἱ περίπυστες εἰκόνες, τά Ἱερά Μαρτύρια (οἱ Ναοί των δηλ.) καί τά πανσεβάσμια Λείψανά των, χαριτώνουν τήν χώρα μας καί τά πρόσωπά μας. Ζοῦμε γιατί μᾶς ἐμπνέει ὁ Σταυρός, τό σύμβολο τῆς νίκης, τό ὅπλο ἐναντίον ὁρατῶν καί ἀοράτων ἐχθρῶν καί διότι πιστεύομε στήν Ἀνάσταση. Διατηρούμεθα ὡς ἔθνος, γιατί μᾶς ἑνώνῃ ἡ μία καί ἀμώμητος πίστις. 


Αὐτά ὅλα ἄν τά διατηρήσωμε, μᾶς ἐγγυῶνται καί τήν πορεία μας μέσα στό χρόνο καί τήν ἱστορία μετά ταῦτα. Τήν πορεία μας δηλ. στό μέλλον. 

(Πατρών Χρυσόστομος) 

(via)

" Η κόλαση και εγώ,,,

 
 "...Δεν ήθελα να σκέπομαι την κόλαση, τα τελώνια. Δεν θυμόμουν τις αμαρτίες μου, ενώ είχα πολλές. Τις άφησα. Θυμόμουν μόνο την αγάπη του Θεού και χαιρόμουν. Και παρακαλούσα: Για την αγάπη Σου, Θεέ μου, να είμαι και εγώ εκεί. Αν όμως, για  τις αμαρτίες μου πρέπει να πάω στην κόλαση, η Αγάπη Σου ας με βάλει όπου θέλει. Αρκεί να είμαι μαζί Σου..."
(Γέροντας Πορφύριος)

" Yπάρχουν φίλοι..."


Friends 1

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

" 4η Ζωντανή Διαδικτυακή Εκπομπή του anaplastiki.gr!!! "

 
 
Συντονείστε τους Διαδικτυακούς σας δέκτες στο www.anaplastiki.grτην Παρασκευή 18 Mαρτίου 2011 
και ώρα 22:00 μ.μ. για να ακούσετε και να συμμετάσχετε στην 
4η για φέτος(2011) ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της
 Αναπλαστικής Σχολής Πατρών " .


Θέμα της Εκπομπής:

" Η δική σου Οικογένεια..."

Παρουσίαση Εκπομπής:
Νεανικές Ομάδες Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"


Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία του σώματος


Η νηστεία της Σαρακοστής είναι πολύ καλή ευκαιρία για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Χαρακτηρίζεται από μηδενική κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών, αυγών και ψαριών, ενώ επιτρέπονται θαλασσινά, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Αναλυτικότερα, στη νηστεία της Σαρακοστής, η αποχή από το κρέας και τα ζωικά λιπαρά συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, καθώς επίσης και στη μείωση του σωματικού βάρους. Αντίθετα, η υψηλή κατανάλωση ξηρών καρπών και θαλασσινών αυξάνει την πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ. Η λειτουργία του έντερου αποκαθίσταται και βελτιώνονται τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Η αναπλήρωση των αναγκών σε πρωτεΐνη λόγω αποχής από ζωικής προέλευσης τρόφιμα προκύπτει από την ευρύτερη κατανάλωση σε όσπρια, σουσάμι, ταχίνι, μανιτάρια, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς. Κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν παρατηρείται ιδιαίτερη έλλειψη σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, λίγο παραπάνω προσοχή χρειάζεται η πρόσληψη ασβεστίου, σιδήρου και των βιταμινών Β12 και D, τα οποία καλύπτονται αν ακολουθήσουμε τα εξής διατροφικά tips.

Νηστίσιμα τρόφιμα που είναι καλές πηγές ασβεστίου
• Μπρόκολο
• Αποξηραμένα φρούτα (ειδικά τα σύκα)
• Όσπρια
• Ταχίνι - σουσάμι
• Εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως
• Σόγια
• Εμπλουτισμένοι χυμοί
• Ξηροί καρποί

Συμβουλές για καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης D
Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο και η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη προκειμένου να έχουμε καλά αποθέματα ασβεστίου στον οργανισμό. Επειδή είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, για την απορρόφησή της απαιτείται η παρουσία λίπους στο γεύμα (δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα). Επίσης, η βιταμίνη D παράγεται και από το δέρμα μας, οπότε επαρκής έκθεση στον ήλιο μπορεί να εξασφαλίσει καλά επίπεδα βιταμίνης D, ανεξάρτητα από τη διαιτητική πρόσληψη.

Νηστίσιμα τρόφιμα που είναι καλές πηγές σιδήρου
• Όσπρια
• Αποξηραμένα φρούτα
• Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
• Μύδια, στρείδια
• Εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως

Συμβουλές για καλύτερη απορρόφηση του φυτικού σιδήρου
Συνοδεύετε τα παραπάνω τρόφιμα με πηγές βιταμίνης C (εσπεριδοειδή, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, φράουλες, ακτινίδια, λαχανάκια Βρυξελλών).
Αποφεύγετε όσο γίνεται την ταυτόχρονη κατανάλωση πολυφαινολών (π.χ. ταννίνες τσάι), οξαλικού οξέος (σπανάκι, σέλινο, παντζάρια, μελιτζάνα, χόρτα, μπάμιες, (μούρα, ξηροί καρποί, τσάι, κακάο), φυτικών ινών και φυτικού οξέος (τρόφιμα ολικής άλεσης, καφές, κρόκος αυγού, όσπρια, ξηροί καρποί) και ασβεστίου.

Νηστίσιμα τρόφιμα που είναι καλές πηγές βιταμίνης Β12
• Εμπλουτισμένα τρόφιμα (κυρίως δημητριακά ολικής αλέσεως)

Έτσι, αν ακολουθήσουμε όλες τις παραπάνω οδηγίες μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα οφέλη της νηστείας:
* Αποτοξινώνει τον οργανισμό
* Βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου
* «Ξεκουράζει» το πεπτικό σύστημα και το ήπαρ
* Ελαττώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια
* Μειώνει την αρτηριακή πίεση
* Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Ρούντου Αθηνά
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Επιστημονική διευθύντρια Λόγω... διατροφής Κατερίνη
[email protected]


Πηγή: Λόγω... διατροφής

Photo via: flickr.com/photos/jessicahitch

Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη στον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη


Ο ιστορικός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Χαρίλαος Φλωράκης, λίγο καιρό πριν φύγει από αυτή τη ζωή, επισκέφθηκε – για πρώτη και τελευταία φόρα – το Άγιον Όρος. Αυτή η μοναδική επίσκεψη, ήταν αρκετή για να ακούσει την φωνή του Θεού στην καρδιά του.


Λίγο καιρό αργότερα στην Αθήνα – μετά από δικιά του παράκληση – είχε μία βαθιά και καθαρή εξομολόγηση στον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη. Μετά από μερικούς μήνες απεβίωσε. Έτσι σαν ένας άλλος εργάτης του Ευαγγελίου - ο οποίος προσήλθε την «ενδεκάτη» ώρα για να εργασθεί στον αμπελώνα - κέρδισε την αιώνια βασιλεία του Θεού.


Ακούστε στο παρακάτω βίντεο την λεπτομερή περιγραφή του π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου για τις 2 συναντήσεις που είχε με τον μακαριστό Χαρίλαο Φλωράκη.


Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

"Η Φωτογραφία της... ημέρας!!!"

''Πρώην Προτεστάντης πάστορας ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και χειροτονήθηκε''

«Την Ορθοδοξία ασπάστηκε ένας πρώην προτεστάντης ιερέας, στην περιοχή του Ίρκουτσκ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια διακονίας.

Ο πρώην Προτεστάντης κληρικός π. Ίγκορ χειροτονήθηκε ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και λειτουργεί σε ένα χωριό στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Να σημειωθεί, ότι όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, από το 1990 άρχισε να συμμετέχει σε συνεδρίες της προτεσταντικής Εκκλησίας.

Επίσης, τόνισε ότι ταξίδευε από χωριό σε χωριό ως ιεραπόστολος, και έκανε χιλιάδες κηρύγματα όλα αυτά τα χρόνια για το προτεσταντισμό.

Μέρα με την ημέρα υπογράμμισε, ένιωθε μια απογοήτευση για τον Προτεσταντισμό, και έβλεπε μια Εκκλησία κενή.

Ο π. Ίγκορ αμέσως άρχισε να διαβάζει πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και καθημερινά συνομιλούσε με ιερείς, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να γίνει ιερέας και η οικογένειά του να επιστρέψει στην Ορθοδοξία.

Σε συνέντευξή του ο π. Ίγκορ μεταξύ άλλων τόνισε, ότι τα βιβλία που τον βοήθησαν να ασπαστεί την Ορθοδοξία ήταν του Μητροπολίτη Σουρόζ Αντώνιου, του Αγ. Ιωάννη της Κροστάνδης, του πρωθ. Αλεξάνδρου Σμέμαν και του Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας.

“Ο καθένας που αναζητά την αλήθεια, να είναι βέβαιος ότι θα την βρει. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας”, πρόσθεσε κλείνοντας ο π. Ίγκορ.»

Ως ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας

Πηγή: romfea.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...