Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

" Εορτή Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου "





Η Αναπλαστική Σχολή Πατρών εύχεται και προσεύχεται ο Καλός μας Θεός να
χαριτώνει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο, ενισχύοντάς
τον στο δύσκολο έργο της ποιμαντορίας του φιλόθεου ποιμνίου του και
πηδαλιουχίας της νοητής νηός της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών.

Xρόνια Πάμπολλα, Ευλογημένα και Αγιασμένα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η βλασφημία

Τίποτα χειρότερο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη βλασφη μία! Καμιά αμαρτία δεν συγκρίνεται μαζί της. Ούτε τίποτ' άλλο παροργίζει τόσο το Θεό, όσο το να βλασφημείται τ' όνομά Του. Γι' αυτό δεν πρέπει κα νείς ούτε ν' αμελήσει και να παρασυρθεί ο ίδιος, μα ούτε και ν' αδιαφορήσει, αν ακούσει το φίλο του ή τον εχθρό του να βλαστημάει. Αυτή η αμαρτία αυξάνει όλα τα κακά, ταράζει και συγχύζει όλη μας τη ζωή και στο τέλος μας ετοιμάζει ατέλειωτη κό λαση και αφόρητη τιμωρία.
Ο άνθρωπος που ασεβεί και βλαστημάει το Θεό, που εναντιώνεται στους νόμους Του και δεν θέλει ποτέ να εγκαταλείψει την παρανοϊκή αυτή φιλονικία, μοιάζει με τον μεθυσμένο και τον τρελλό. Συμπεριφέρεται χειρότερα από εκείνους που βρί σκονται σε κατάσταση κραιπάλης και έχουν χάσει τα λογικά τους, έστω κι αν ο ίδιος φαίνεται ότι δεν το αισθάνεται.
Η βλασφημία και η αισχρολογία, αν και γεν νιούνται στην ψυχή, δεν μένουν όμως μέσα της αλλά μολύνουν και τη γλώσσα που τις ξεστομίζει, μολύνουν και την ακοή που τις ανέχεται. Σαν άλλα δηλητήρια φαρμακώνουν και την ψυχή και το σώ μα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...